Získejte libovolný díl historické série ze starého Říma

Kroniky-zapomenute-legie-perex
Začtete se rádi do historického románu? A co takhle se vrátit do Říma až do období, kdy mu vládl triumvirát Julius Caesar, Pompeius a Crassus? V knihách anglického spisovatele Bena Kanea to není problém a čekají zde na vás velká dobrodružství.

Zapomenutá legie

V dobrodružném historickém románu plném překvapivých zvratů zachycuje autor neklid, brutalitu i nádheru Říma v 1. století př. Kr., kdy mu vládne triumvirát Julius Caesar, Pompeius a Crassus.

Čtyřmi hlavními postavami jsou však vedle dvojčat jménem Romulus a Fabiola, kteří se narodili jako otroci – Romula prodají do gladiátorské školy, Fabiolu do nevěstince – etruský válečník Tarquinius, který dokáže předvídat budoucnost, a gladiátor Brennus, jehož rodina se stala obětí císařské rozpínavosti.

Crassus prahne po vojenské slávě a vytáhne proti Parthům. Právě na osudech Tarquinia, Romula a Brenna, kteří se přihlásili do Crassovy armády, sledujeme dodnes uhrančivou dobu starého Říma.

Autor čtenáře seznamuje s přesnými historickými podrobnostmi, aniž by tím oslaboval spád děje.

Autor: Ben Kane

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Překlad: Jaroslava Hromadová
Počet stran: 428
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-7429-465-5

Přečtěte si více o knize Zapomenutá legie a podívejte se také na ukázku.

 

Stříbrný orel

Hlavními postavami trilogie Zapomenutá legie jsou dvojčata otrokyně, gladiátor Romulus a Fabiola, kterou prodají do nevěstince, a gladiátor Brenn, jehož rodinu Římané vyvraždili a z něho učinili otroka.

Když se Brennovi a Romulovi naskytne příležitost, uprchnou z Říma a přidají se ke Crassově armádě, která se chystá na tažení do Parthie. Tam se spřátelí s Tarquiniem, jedním z posledních Etrusků, věštcem a skvělým bojovníkem, a společně putují na druhý konec světa.

Ve Stříbrném orlovi sledujeme Crassovu armádu, která na druhém konci světa neúspěšně bojuje a prohrává. Naše trojice – Brennus, Tarquinius a Romulus – padá do zajetí Parthů. Fabiola, která se pohybuje v urozených kruzích, se zaplétá do římské politiky. Uprchne z města a doufá, že najde svého milence Bruta, který s Caesarem míří do Alexandrie.

Autor: Ben Kane

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Překlad: Jaroslava Hromadová
Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2015
ISBN: 978-80-7429-517-1

Přečtěte si o knize Stříbrný orel více a nezapomeňte ani na ukázku.

 

Cesta do Říma

Třetí, závěrečná část trilogie, odehrávající se v době Julia Caesara, přináší rozuzlení dramatických osudů Romula, Tarquinia a Fabioly, hrdinů Zapomenuté legie a Stříbrného orla.

Děj začíná v Alexandrii, kde Romula a Tarquinia naverbují do jedné z legií. Tarquinius za podivných okolností zmizí a Romulus zůstává sám. S legiemi pod vedením Caesara odplouvá do Pontu, kde se utkají s mnohonásobnou přesilou místního vládce Farnaka. Situace je zoufalá a Romulus se loučí se životem. Ani tentokrát ho však Mithra neopustí. Když už si dělá naděje, že se v pořádku vrátí do Říma, shledá se s Fabiolou a pomstí se.

Gemellovi se vše zkomplikuje. Do Říma se sice vrátí, ale nikoli jako svobodný člověk, ale jako vězeň, který má být předhozen divokým šelmám během slavností, pořádaných na počest Caesarova vítězství. V ohrožení je i Romulova sestra Fabiola, která se zaplétá s Brutovým úhlavním nepřítelem Markem Antoniem. Tarquiniovi se podaří uniknout z Alexandrie na ostrov Rhodos, kde chce pátrat po kořenech Etrusků. V tom mu zabrání římští legionáři, kteří se mu postaví do cesty. Svede osud všechny protagonisty znovu dohromady? A podaří se jim pomstít se těm, kteří jim krutě ublížili?

Autor: Ben Kane

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Překlad: Jaroslava Hromadová
Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-7429-614-7

Přečtěte si více o knize Cesta do Říma a podívejte se také na ukázku.

Všechny díly trilogie do soutěže věnovalo nakladatelství Vyšehrad.

Nakladatelství Vyšehrad se se svými zhruba 80 tituly ročně se řadí mezi dvacítku největších českých nakladatelů. V řadě tematických oblastí – v historii a literatuře faktu, ve filosofii a teologii, v beletrii, zahrnující jak prózu, tak poezii, v dárkových publikacích, v kuchařkách a knihách věnovaných otázkám zdraví – se snaží nabídnout kvalitní literaturu novou i léty prověřenou.

 

Vyhrajte jednu knih dle vlastního výběru

Dobrodružná historická trilogie Kroniky zapomenuté legie je plná překvapivých zvratů a brutalita i nádhera Říma v 1. století z ní přímo sálá. Osudy hlavních postav se odehrávají na pozadí přesných historických podrobností a událostí, které Ben Kane popisuje tak, aby nenarušovali spád děje. Ačkoli je autor původní profesí veterinář, jeho historické romány jsou mezi čtenáři velmi oblíbené. Pokud ho tedy ještě neznáte, neváhejte a začtěte se do příběhu právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Vyšehrad vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát jednu z knih dle vlastního výběru. Výherci si zvolí libovolný z titulů Zapomenutá legie, Stříbrný orel a Cesta do Říma. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy ze série Kroniky zapomenuté legie
probíhá od 15. do 28. prosince 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy ze série Kroniky zapomenuté legie

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZapomenutá legie

Kane, Ben

Vyšehrad, 2014

zobrazit info o knizeStříbrný orel

Kane, Ben

Vyšehrad, 2015

zobrazit info o knizeCesta do Říma

Kane, Ben

Vyšehrad, 2015

Získejte libovolný díl historické série ze starého Říma - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. Honzina napsal:

    Pěkný podvečer, dnes jsem v pořádku dostala knihu Cesta do Říma. Moc se na ni těším. Ještě jsem ale nedostala knihu Harry Potter kterou jsem vyhrála ve vánoční soutěži.

Napsat komentář