Začátek týdne na vlně sci-fi, fantasy a hororu

fantasy
Pondělí pro některé bývá nejhorším dnem v týdnu, do víkendu daleko, práce, škola… Na toto pondělí ale připadl státní svátek. Co si den ještě více zpříjemnit? Zažeňte realitu do kouta a vydejte se s námi do světa sci-fi, fantasy a hororu. Neváhejte a vstupte!

Fascinuje vás technologický a vědecký pokrok? Chtěli byste vědět, jak bude vypadat svět za několik let? Přečtěte si knihu Svědkyně zítřka, která je souborem povídek napsaných pouze ženami. Poznejte zázraky i hrůzy, které se nemohou stát. Nebo snad mohou?

Obecně se soudí, že science fiction byla, přinejmenším do počátku sedmdesátých let 20. století, především doménou mužů. Významný příspěvek ženských autorek by však neměl být podceňován – koneckonců Frankensteina, jenž je obecně považován za první skutečnou science fiction, napsala žena, Mary W. Shelleyová, a autorkou jedné z prvních utopií napsaných v Americe byla Mary Griffithová. Antologie Svědkyně zítřka předkládá zajímavý výběr z raných (vědecko)fantastických povídek z pera žen, které musely být ve své době odvážné i navýsost tvrdohlavé, aby mohly svůj talent i touhu psát rozvíjet. Editor Mike Ashley v předmluvě zdůrazňuje význam, jaký měla díla píšících žen v počátcích vývoje žánru, a odhaluje odlišný, zcela jedinečný úhel, z jakého autorky nahlížejí na zázraky i hrůzy, které může přinést technologický a vědecký pokrok.

Svědkyně zítřka

Autor: Mike Ashley
Přeložila: Petra Diestlerová

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-259-0423-7
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Svědkyně zítřka vydalo nakladatelství Plus.

Ukázka z knihy

Před několika měsíci k nám přišlo na večer několik pánů – byli to Němci a velmi vzdělaní. Jeden z nich se jmenoval doktor Schopenhauer, je to proslulý učenec. Když se podávalo víno, dali se do hovoru o něčem, co otce rozlobilo. Zakrátko už se všichni hádali.

Podívejte se na celou dostupnou ukázku. A nepřehlédněte ani předchozí díl s názvem Svědkyně temnot!

————————————————

Píseň krve je prvním dílem plánované trilogie Stín krkavce a nyní vychází v druhém, brožovaném vydání. Vydejte se do světa rytířů, království a „tajných“ řádů. Proč hlavní postavu Vélina v dětství opustil otec a proč zemřela jeho matka? Tušíte, jaká budoucnost jej čeká? A může změnit svět?

Vélin Al Sorna, zasvěcený Šestému řádu, byl od dětství cvičen k boji a zabíjení ve službách Víry. Řád se stal jeho jedinou rodinou. Vélinův otec sloužil jako rytíř králi Janusovi, panovníkovi Sjednoceného království, rozhodl se však Vélina zbavit jeho práv a v pouhých deseti letech ho zanechal na prahu Šestého řádu. Chlapec ho za to nenávidí. Během pobytu v řádu se Vélin dozvídá zatím netušené podrobnosti o své matce, která zemřela, když byl ještě dítě. Postupně také odhaluje důvody, jež jeho otce vedly k tomu, že ho řádu svěřil. Jedna pravda je však důležitější než všechny ostatní: Vélina Al Sornu čeká budoucnost, kterou má teprve pochopit. Budoucnost, jež změní nejen království, ale také celý svět.

Píseň krve

Autor: Anthony Ryan
Přeložil: Jakub Kalina

Počet stran: 624
Vazba: brožovaná
Formát: 125×195 mm
ISBN: 978-80-7491-602-1
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Píseň krve vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

Za hradbami dlažbu vystřídala tráva. Otec pobídl koně nejprve do klusu, pak do trysku a Vélin se nadšeně smál. Na chvilku se za svoji radost zastyděl. Jeho matka zemřela teprve před dvěma měsíci a otcův zármutek halil celou domácnost jako černý plášť. Sloužící byli vystrašeni a návštěvy přicházeli jen zřídka.

Prolistujte si ukázku z knihy.

————————————————

To, že minulost vás dožene dříve či později, pozná hlavní hrdinka knihy Zúčtování. Lenora musí zatnout zuby a začít bojovat za novou lásku, život a za své místo v jednadvacátém století. Zaplatí za svou zradu, nebo porazí svou noční můru z dávných časů?

Smyslný, fascinující příběh lásky se prohlubuje ve volném pokračování strhujícího Elixíru. Lanore uvěznila svého nepřítele a začíná nový život s Lukem, lékařem z pohotovosti v Maine, který se do ní zamiloval a nahlédl do jejího skrytého nesmrtelného světa. Celý Londýn se schází, aby navštívil tajemnou výstavu v Muzeu Alberta a Viktorie. Právě tehdy se však otevře brána do dávných časů a Adair vtrhne do jedenadvacátého století, aby dopadl Lanny a pomstil se za její krutou zradu. A Lanore má nyní zaplatit za svou dávnou lásku ke krásnému Jonathanovi.

Zúčtování

Autorka: Alma Katsu
Přeložili: Libuše a Luboš Trávníčkovi

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 150×234 mm
ISBN: 978-80-242-4803-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Zúčtování vydalo nakladatelství Knižní klub.

Ukázka z knihy

Luke a já jsme tvořili hezký pár, i když věkově nevyrovnaný. Lidé v něm často viděli otcovskou postavu a mě brali jako poblázněné děvče. Nikdo nemohl ani tušit, že to je naopak – že jsem starší než on, a to o nepředstavitelně mnoho let. Pravda je však taková, že jsem spokojená s mužem v této životní etapě.

Začtěte se do pokračování ukázky.

————————————————

Jestliže jste milovníci hororu, kniha Dům na kopci je určena právě vám! Jaké tajemství skrývá Hill House? To se pokusí vypátrat čtveřice odvážlivců. Přežijí výpravu za pravdou všichni? A co vy? Budete křičet hrůzou?

Do starého domu zvaného Hill House přijíždí čtveřice pátračů: odborník v okultních vědách doktor Montague, jeho asistentka Theodora, dědic domu Luke a také mladá dívka jménem Eleanor, o níž se téměř nic neví. Společně se rozhodnou přijít na kloub podivným úkazům, jimiž je dům proslulý. Ten však má s těmito nebohými tvory své vlastní plány.

Oldschoolová hororová klasika patří k nejznámějším dílům Shirley Jacksonové. Na tento román se odvolávají i takové hvězdy temných žánrů, jako jsou Neil Gaiman nebo Stephen King. Už několikrát se o jeho adaptaci pokusili filmaři, ale vystihnout obrazem hrůzu, jak ji slovně vylíčila autorka, se jim většinou nedaří.

Dům na kopci

Autorka: Shirley Jacksonová
Přeložila: Anna Urbanová

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 145×212 mm
ISBN: 978-80-257-1478-2
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Dům na kopci vydalo nakladatelství Argo.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen tyto knihy.

Máte rádi sci-fi, fantasy nebo horory? Zaujala vás některá dnešní kniha? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZúčtování

Katsu, Alma

Knižní klub, 2015

zobrazit info o knizeDům na kopci

Jacksonová, Shirley

Argo, 2015

zobrazit info o knizePíseň krve
Stín krkavce: Kniha první

Ryan, Anthony

Host, 2015

zobrazit info o knizeSvědkyně zítřka
Antologie viktoriánských autorek fantastických příběhů

Ashley, Mike

Plus, 2015

Napsat komentář