Ukázka z knihy Detektivové a podivné krádeže

detektivove_good
Po kolika zločincích se vlastně pátrá? Za poslední týden se kradlo v papírnictví, klenotnictví a dokonce i v prodejně obuvi… A co bylo podezřelého na obvykle nudné návštěvě kadeřnictví? Dozvíte se v dnešní ukázce!

Touha po dalším dobrodružství

Dan, Tadeáš, Kuba, Tomáš a Vašek.

DeTeKTiVové

Dan, Tadeáš, Kuba, Tomáš a Vašek jsou kluci z jednoho města. Jsou to nejlepší kamarádi, kteří si založili svůj vlastní detektivní klub. Říkají si DeTeKTiVové, podle počátečních písmen ve svých jménech. Mají rádi dobrodružství a řešení všelijakých záhad.

Už dvakrát pomohli policistům při pátrání po zločincích. Nejprve odhalili zloděje vzácného obrazu a podařilo se jim ukradený obraz najít a zachránit.

Později zase usvědčili lupiče, kteří ukradli hro­madu peněz a ukryli je nejprve v tajné zámecké chodbě a později dokonce v rybníce. Obzvláště nadstrážmistr Mrázek je na hochy pyšný. Doufá, že se z nich jednou stanou opravdoví policisté, kteří v budoucnu se všemi zločinci pěkně zatočí.

Ještě dlouho poté si kluci povídali o tajné místnosti v zámku a o penězích, které objevili ukryté v rybníce. Díra vedoucí do tajné místnosti byla ovšem zazděna, aby tam opět náhodou někdo ne­spadl. To by bylo velmi nebezpečné. Bez provazu nebo žebříku by se totiž nikdo sám ven nedostal.

Kluci ale každý den nesmírně touží po nějakém dalším dobrodružství. Protože se při minulém pátrání dobře osvědčila Tomova detek­tivní brašna, nosí ji teď všichni. Každý má trochu jiné vybavení, ale když to dají dohromady, mají všechno, co potřebují.

„Co kdybychom se dneska vydali třeba do obchodního domu?“ navrhl Dan, který byl pyšný na svůj detektivní batůžek a chtěl už konečně něco z toho využít.

„Ale já nemám nakupování rád, pojďme dělat něco zajímavějšího,“ mračil se nejmladší Kuba. Na ná­kupy zásadně nechodil. Ani s maminkou. Raději zůstal doma s tátou nebo u babičky. A když mu musela maminka koupit nějaké oblečení, které bylo potřeba vyzkoušet, bylo to pro něj vyloženě trápení.

detektivove_wanted

Při vyloupení obuvi si nějaký zloděj odnesl celou tržbu a kožené boty velikosti čtyřicet jedna…

„Třeba tam narazíme na nějakýho zlodě­je,“ lákal ho Dan.

„To je super nápad,“ souhlasili ostatní. Hlavně když budou DeTeKTiVové opět v akci. Kuba trochu pookřál. Bylo rozhodnuto!
Když vešli do supermarketu, začali se nená­padně procházet mezi regály. Vždycky si vzali nějaké zboží a pak ho zase vrátili na své místo. Přitom se po očku dívali na ostatní nakupující.

„Zatím nic podezřelého,“ špitl Kuba Tomášovi. Sotva to dořekl, chytil oba kluky za ruce nějaký muž v černé košili.

„Co tady děláte?“

„Nakupujeme,“ odpověděl Tomáš.

„A máte peníze?“ zajímal se muž. Klukům došlo, že je to nejspíš ostraha obchodu.

„Nemáme,“ přiznal Kuba a muž je vyzval, aby mu ukázali své brašny. Čekal, že tam najde něco kradeného, ale nenašel. I přesto kluky vyvedl z obchodu ven. Vašek, Tadeáš a Dan šli hned za nimi. Dobrovolně.

„To nemá cenu,“ pronesl zklamaně Tadeáš.

„Tady nemá žádný zloděj šanci. Kdyby tu byl, už by byl dopa­den!“ řekl smutně Dan.

„Pojďte radši na hřiště,“ navrhl Kuba. A tak šli.

 


Úspěšná detektivní parta již potřetí v akci na vlastní pěst! Ve městě dojde k sérii záhadných loupeží. Kradl jeden pachatel, nebo tady řádí celá banda? Kluci jako obvykle nasadí svůj důvtip a odvahu.
Je ale potřeba ještě jedna maličkost – zajít si k holiči…
Na malé milovníky detektivek opět čeká pořádná dávka napětí.

detektivove_nervous

Nepřipomíná vám tento pán někoho…?

 

Knihu Detektivové a podivné krádeže vydalo nakladatelství Grada.

 

Detektivové a podivné krádeže

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrátorka: Markéta Vydrová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-247-4392-9
Doporučená cena: 189 Kč

 

 

Chcete více dobrodružství? Prolistujte si ukázku!

 ————————————————————————-

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy o architektuře a stavebnictví a samozřejmě knihy pro děti. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDetektivové a podivné krádeže

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2015

Napsat komentář