Vánoční tipy pro muže

muz-darek-perex
Vybrat dobrý dárek pro muže je někdy vážně oříšek. Pokud si také nevíte rady, nechte se inspirovat dnešními knižními tipy!

 

 

Je-li muž, pro kterého sháníte dárek, vášnivým luštitelem křížovek, není nic lepšího, než mu nějaké pořídit. A vůbec není od věci, když to budou například Nové křížovky s vtipy Petra Urbana. Knihu, která zaručeně potěší i pobaví, vydalo nakladatelství Fragment.

Nové křížovky s vtipy Petra Urbana

Luštíte rádi? Tak právě pro vás máme pořádnou zásobu křížovek, osmisměrek, kriskrosů a číselných křížovek. A něco navíc – vtipy od oblíbeného kreslíře Petra Urbana. Užijte si s nimi chvíle odpočinku a nezapomeňte si je přibalit sebou na dovolenou nebo na cesty.

ukazka-z-knihy-nove-krizovky-s-vtipy-petra-urbana

 

Ilustrátor: Petr Urban

Počet stran: 144
Formát: 145×205
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Nové křížovky s vtipy Petra Urbana

——————————————–

Velkým fanouškům českého hokeje by neměla chybět kniha Český hokej v NHL 1969-2014, která obsahuje profily všech dvou set hráčů a přibližuje tak historii vzájemných kontaktů slavné evropské hokejové školy a prestižní zámořské ligy – kontaktů českého hokeje a National Hockey League. Publikaci vydalo nakladatelství Vyšehrad.

Český hokej v NHL 1969-2014

Kniha přináší dosud uceleně nepublikované přehledy dat prvních zápasů a branek všech Čechů v lize, hattricků a prováděných trestných střílení českých ostrostřelců, jakož i bezbrankových zápasů a chycených trestných střílení českých brankářů. Nechybí ani „české rekordy“ a česká prvenství v NHL, stejně jako množství zajímavostí a kuriozit. Kniha je ilustrována množstvím unikátních fotografií často ze soukromých archivů samotných hráčů. Rozsahem textu i informací je kniha skutečně unikátní a ucelenou encyklopedií působení českých hokejistů v slavné NHL.

Pionýrská léta

V době, kdy se první čeští hokejoví pionýři chystali e své památné cestě do Chamoix kde poprvé okusili novou hru, tedy v roce 1909, hrála v Kanadě hokej už několikátá generace. Hokej ve své kolébce měl za sebou už více než tři desetiletí existence a právě se tu mohutně rozvíjel profesionalismus. České hokejové hnutí v téže době brzdilo hašteření a spory o samotnou podobu hokejové organizace. Přitom je třeba především mladším čtenářům připomenout, že v Čechách byl v těch časech velmi populární jiný nový sport, hokej s míčkem, nebo-li bandy hokej, ne nepodobný dnešnímu pozemnímu hokeji, samozřejmě hranému na ledě.

Přečtěte si celou ukázku z knihy, doplněnou zajímavými fotografiemi.

Autor: Jiří Stránský, Kamil  Ondroušek

Počet stran: 176
Formát: 216×280
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Český hokej v NHL 1969-2014

——————————————–

Ani detektivka neurazí muže, pokud mu četba knih není cizí. Jednou takovou je i Odvetný úder, kde se detektiv John Corey společně s jeho manželkou Kate Mayfieldovou musí odhalit hrůzostrašné spiknutí. Knihu vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Odvetný úder

Vítejte v Custer Hill Clubu – pánském klubu nacházejícím se v luxusní lovecké chatě v národním parku Adirondack. Členy tohoto klubu jsou nejmocnější muži Ameriky, obchodní magnáti, armádní velitelé a vládní činitelé. Navenek má být klub místem odpočinku se starými přáteli. Ale jednoho podzimního dne se výkonná rada klubu schází, aby jednala o tragédii z 11. září a připravila plán odvety, známý pouze pod krycím názvem Požár. Ve stejné době je nalezen mrtev člen federální protiteroristické jednotky. A nyní je už jen na detektivu Johnovi Coreym a jeho manželce Kate Mayfieldové, agentce FBI, aby odhalili hrůzostrašné spiknutí, jehož nitky vedou z Custer Hill Clubu až k americkým městům ocitnuvším se v zaměřovači jaderné zbraně. Corey a Mayfieldová jako jediní mohou zabránit tomu, aby někdo stiskl tlačítko a rozpoutal celosvětový chaos…

Jmenuji se John Corey a jsem bývalý detektiv oddělení vražd newyorské policie, raněný při výkonu služby, postavený mimo službu pro tříčtvrteční neschopnost (což je číslo stanovené pouze pro účely výplatní pásky, protože zhruba devadesát osm procent mé maličkosti plně funguje), nyní ve funkci zvláštního agenta najímaného na smlouvu Federální protiteroristickou jednotkou.

Neváhejte a pokračujte v četbě ukázky z knihy!

Autor: Nelson DeMille

Překlad: Marie Čermáková
Počet stran: 652
Formát: 135×205
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Odvetný úder

——————————————–

Komiks se v současné době stává víc a víc populární formou knih. V českých knihkupectvích si můžete všimnout různých komiksových adaptací klasických literárních děl, filmů, nebo populárních knih. Jednou z nich, kterou by vašeho muže určitě potěšila, je kniha Dívka, která si hrála s ohněm vydaná nakladatelstvím Host.

Dívka, která si hrála s ohněm

Mladý novinář spolupracující s časopisem Milénium a jeho partnerka jsou zavražděni krátce před publikováním materiálu o obchodu s bílým masem. Na zbrani objevené na místě činu jsou otisky Lisbeth Salanderové a její poručník je brzy nalezen mrtvý. Všechno svědčí proti ní. Policie po Lisbeth vyhlásí celostátní pátrání, podporované mediální kampaní, ve které se vytahují na světlo skandální informace o její potenciální nebezpečnosti a problematické minulosti. Mikael Blomkvist je však přesvědčen o její nevině…

ukazka-z-knihy-divka-ktera-si-hrala-s-ohnemAutoři: Denise Mina, Leonardo Manco, Andrea Mutti, Antonio Fuso

Překlad: Luděk Janda
Počet stran: 272
Formát: 171×258
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Dívka, která si hrála s ohněm

——————————————–

Závěrem doporučujeme knihu, která padne každému obchodnímu zástupci, který se snaží být úspěšným. V knize Ladislav Špaček – Úspěšný obchodní zástupce se dozvíte, jak získat klienta a jak si ho udržet, nebo jak správně a efektivně vést obchodní schůzku! Knihu vydalo nakladatelství Fragment.

Ladislav Špaček – Úspěšný obchodní zástupce

Příručka pro obchodní zástupce, finanční poradce, realitní makléře, privátní bankéře a všechny ostatní, kteří chtějí být ve své profesi úspěšní. Jak dosáhnout úspěchu? Není to těžké. Je však potřeba se připravit. Stačí vědět jak se chovat, jak s klientem mluvit, na co si dát pozor a úspěch se dostaví. Pojďte úspěchu naproti! Osvojte si základní pravidla ověřená bohatou praxí a posuňte své profesní dovednosti na vyšší úroveň.

Osobnost obchodního zástupce

Většina poradců a makléřů je přesvědčena, že hlavní je rozumět oboru, ve kterém působí, ovládat všechny procedury, které provádějí s klientem, aby uzavřeli smlouvu. Není to tak. Není to ta hlavní dovednost, která rozhoduje o našem úspěchu. Je to jen předpoklad k tomu, abychom mohli vykonávat tuto práci. To je přece málo. Stane se lékař obdivovaným „panem doktorem“ v městečku jen proto, že pozná angínu? Budeme jezdit ke své preferované benzinové pumpě jen proto, že pumpař rozezná druhy benzínu? Navštěvujeme svoji oblíbenou restauraci proto, že tam umějí usmažit řízek? Kdepak, to všechno jsou jen základní odbornosti, které umí v podstatě každý, kdo se danému oboru věnuje.

Přečtěte si celou ukázku z knihy!

Autor: Ladislav Špaček

Počet stran: 216
Formát: 166×235
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Ladislav Špaček – Úspěšný obchodní zástupce


Máte nějaký jiný knižní tip, který by se hodil mužům? Zaujala vás některá z knih? Podělte se s námi!

Nejen tyto knihy si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČeský hokej v NHL 1969–2014

Stránský, Jiří - Ondroušek, Kamil

Vyšehrad, 2014

zobrazit info o knizeNové křížovky s vtipy Petra Urbana

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeOdvetný úder

DeMille, Nelson

Kniha Zlín, 2014

zobrazit info o knizeDívka, která si hrála s ohněm
Podle románu Stiega Larssona - komiks

Mina, Denise - Manco, Leonardo - Mutti, Andrea - Fuso, Antonio

Host, 2014

zobrazit info o knizeLadislav Špaček – Úspěšný obchodní zástupce

Špaček, Ladislav

Fragment, 2014

Napsat komentář