Háčkujeme, pleteme

balls-of-yarn-1377305-m
Dnešní knižní tipy jsou pro všechny šikovné ženy, které se rády chopí pletacích jehlic či vybavení na háčkování. Prohlubte své znalostí a naučte se s námi háčkovat, vyrábět botičky i klobouky!

První kniha se týká právě výše zmíněných bot a botek. Knihu Boty, botky, botičky ocení všechny milovnice roztomilých botiček pro miminka – vždyť nic sladšího snad ani neexistuje! Najdete zde háčkovací vzory a návody pro začátečníky i pokročilé. Kniha pochází z pera Apala Vity a vychází v nakladatelství Metafora.

Boty, botky, botičky

Autor: Apala Vita

Nakladatelství: Metafora

Přečtěte si více o knize Boty, botky, botičky.

 

Co může být roztomilejšího než pár měkoučkých botiček pro miminka. Máte nějakého mrňouska v rodině nebo potřebujete dárek pro přátele? S našimi modely rozhodně uspějete. Ke každému výtvoru zde najdete návody a háčkovací vzory, ale hlavně spousty neotřelých nápadů. Zdaleka nezůstaneme jen u klasických „bačkůrek“. Podle naší knížky můžete uháčkovat isandálky a nízké botičky, ale také veselé botky jako pro kovboje nebo olympioniky. Čeká vás 30 úžasných modelů, každý s podrobným návodem ke zhotovení, a více než 200 barevných fotografií. Na své si přijdou jak začátečníci, kteří se naučí základním technikám, tak pokročilí, kteří objeví zase speciální nové postupy.

———————————

Další knihou je dílko vydané taktéž nakladatelstvím Metafora. Jedná se o Háčkované bordury. Bordury jsou relativně snadné, krásně doplní jakýkoliv interiér a vypadají skvostně. Vyzkoušejte je tedy i vy! Opět zde najdete háčkovací vzorky i stručné návody. Kniha pochází od Sainio Caitlin.

Háčkované bordury

Autor: Sainio Caitlin

Nakladatelství: Metafora

Přečtěte si více o knize Háčkované bordury.

 

Háčkované bordury mají dvě veliké výhody:překrásně vypadají a velice snadno se zhotovují. Kromě toho mají i široké využití. Ať už z nich uděláte krajkové lemy či límečky, které dodají nový půvab vašemu oblečení, nebo jimi ozdobíte všechno možné, od tašek po bytové dekorace, vždy krásně poslouží a dodají nádech originality. V téhle knížce najdete 75 nejrůznějších půvabných bordur, od jednoduchých po složitější. Vybrat si můžete ze široké škály – od geometrických vzorů až po oblíbené lístkové a květinové, a na své si přijdou začátečníci i pokročilí.

———————————

Chcete ve společnosti oslnit? Vyrobte si tedy vlastní pokrývku hlavy! Jak na to vám poradí kniha Pleteme kloboučky, čepice a barety. Každý začátečník se vyzná ve snadných návodech na výrobu dechberoucích pokrývek hlavy! Kniha vychází v nakladatelství Ikar. Nahlédněte do ní!

Pleteme kloboučky, čepice a barety

Nakladatelství: Ikar

 

Přečtěte si více o knize Pleteme kloboučky, čepice a barety.

 

Upleťte si nejoblíbenější módní čepice a klobouky: buřinku, toku, beanie, baret, klobouček, kšiltovku, šálovou kapuci, kulich, chullo, cloche, kuklu, fez, či dokonce fascinátor. Modelová řada 50 stylových pokrývek hlavy od současných předních návrhářek, popsaná krok za krokem, nabízí pletené výrobky jak na procházku lesem, tak do města či pro společenskou událost. Dozvíte se také vše o pletení v rovných i kruhových řadách, o volbě příze nebo pletení podle diagramu.

———————————

Poslední kniha vám ukáže jak na háčkování! Jde o druhý díl úspěšné knihy o háčkování Háčkování 2 z pera Lenky Bednářové. Dozvíte se zde mimo jiné, jak uháčkovat zvířátko, plyšáka, květinu i jídlo. Nenechte si tento počin ujít a knihu si prolistujte! Knihu vydalo nakladatelství Grada.

Háčkování 2

Autorka: Lenka Bednářová

Nakladatelství: Grada

Přečtěte si více o knize Háčkování 2.

 

Kniha úspěšné autorky a známé propagátorky znovuobjevené techniky háčkování v novém pojetí obsahuje původní originální popisy na háčkování hraček a jiných drobností jako jsou zvířátka, květiny, jídlo, šperky a praktické doplňky.


Háčkujete rády? Jsou vám domácí práce tohoto typu blízké? Sdílejte s námi váš názor v diskuzi!

Některé z těchto knih a mnohé další můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBoty, botky, botičky
30 krásných háčkovaných modelů pro kluky i holky

Vita, Apala

Metafora, 2014

zobrazit info o knizeHáčkované bordury

Sainio, Caitlin

Metafora, 2014

zobrazit info o knizePleteme kloboučky, čepice a barety
Historie, techniky, modely

Ikar, 2014

zobrazit info o knizeHáčkování 2

Bednářová, Lenka

Grada, 2014

Napsat komentář