Napínavá dobrodružství na stránkách knih

deti ctou
I děti si rády přečtou nějaké napínavé dobrodružství. Nevíte, kterou knihu pro ně vybrat? V dnešních tipech najdete rovnou čtyři příběhy, které by je mohly potěšit. A v jednom z nich si dokonce i procvičí anglická slovíčka a fráze!

Švédská autorka Frida Nilsson má na svém kontě už dvě vyprávění s hlavní hrdinkou Hedvikou. Nenechte si ujít ani třetí pokračování! Hedvika si letní prázdniny představovala úplně jinak. Kamarádi se vydali za dobrodružstvím, ale ona zůstává doma. Dříve by svůj volný čas trávila alespoň s babičkou a dědou. Jenže babičku ranila mrtvice a její chování se od té doby velmi změnilo…

Hedvika se nudí. Jsou sice prázdniny a sluníčko krásně svítí, komáři pěkně štípou, ale Hedvika je doma na samotě, kde nemá žádného kamaráda. Osel Max-Olov je dost paličatý, a tak je s ním zábava jen občas, a kamarádka Linda odjela. Sousedovy kočky utíkají, jen co Hedviku zahlédnou. Babička je navíc nemocná a chová se podivně. To asi proto, že se Hedvika nechová hezky. Bude se tedy muset polepšit. Hedvice se ale její polepšování ne a nedaří…
Kniha pro děti od 7 do 9 let

Léto s Hedvikou

Autorka: Frida Nilsson
Přeložila: Viola Somogyi
Ilustrátorka: Komára

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1885-2
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Léto s Hedvikou vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Leto_s_hedvikou_ukazka

Nezapomeňte si prohlédnout celou ukázku.

Doporučujeme

Podívejte se i na předchozí dva díly série s Hedvikou.

 

O autorce

Frida Nilsson je švédská autorka knížek a rozhlasových her pro děti. V Portále vyšly (kromě výše zmíněné série s dobrosrdečnou, ale občas rošťáckou Hedvikou) také knihy: Gorila a já, Piráti z Ledového moře a Vránova neobyčejná dobrodružství.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

O ilustrátorce

Komára je známá česká ilustrátorka, stejně jako autorka dětských knih. Její ilustrace zdobí v nakladatelství Portál nejednu knihu, a to pro děti předškolního i školního věku.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Dávají vaše děti přednost knihám, v nichž vystupují i zvířátka? Pak by se jim mohla líbit kniha Ukradený pejsek. Je určena čtenářům od 9 let a najdou v ní i důležité poučení: někdy je potřeba brát ve svých rozhodnutích ohled na ostatní.

Dojemný příběh o tom, že někdy je potřeba změnit své plány kvůli ostatním. Žofie má dokonalý plán, jak získat pejska a pomoci tak rodině. Všechno ale dopadne úplně jinak. Willy je totiž ten nejúžasnější pes a jeho panička ho má moc ráda. Na Žofii s bráškou tedy čeká hodně těžké rozhodování…

Ukradený pejsek

Autorka: Barbara O´Connorová
Přeložila: Lucie Frolíková

Počet stran: 184
Vazba: vázaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-271-3518-9
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Ukradený pejsek vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Přečtěte si i předchozí autorčin příběh. Vypráví o tom, že když si člověk skutečně něco přeje, může se mu jeho přání splnit. Stejně jako malé Klárce, která u tety na venkově najde nejen nejlepšího kamaráda, ale i láskyplnou rodinu.

————————————————

Říká se, že kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem. Pořiďte svým dětem knihu, která obsahuje i krátké a srozumitelné anglické dialogy. Je určena začínajícím angličtinářům od 8 let a její součástí je samozřejmě slovníček s přeloženými výrazy. Napínavá detektivka s potomkem slavného Sherlocka Holmese se vzrušující zápletkou je jistě bude bavit.

Sherlock junior není jen nejmladší, ale i nejbystřejší detektiv v Londýně. Není divu, když je přímým potomkem slavného Sherlocka Holmese.
Lewiské šachové figurky patří k pokladům Britského muzea v Londýně. Teď však střelec náhle přijde o hlavu… a vzápětí zmizí celý! V muzeu zavládne obrovský rozruch. Sherlock junior a jeho kamarád Watson se pokoušejí případ vyřešit, zároveň však sami upadnou v podezření. Podaří se jim vyřešit případ bezhlavého střelce?
Druhá část napínavé kriminální série pro děti, v níž mohou řešit záhadné detektivní případy spolu s hlavními hrdiny a zároveň se jen tak mimochodem naučit anglická slova a fráze, které lze snadno pochopit z českého textu.

Sherlock Junior a bezhlavý střelec

Čti a uč se angličtinu! Sherlock Junior 2
Autor: THiLO
Přeložila: Tereza Jůzová
Ilustrátor: Nikolai Renger

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 155×225 mm
ISBN: 978-80-276-0393-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Sherlock Junior a bezhlavý střelec vydalo nakladatelství Brio.

Ukázka z knihy

sherlock_junior_a_bezhlavy_strelec_ukazka

Podívejte se i na další ukázky.

Doporučujeme

Malé angličtináře by mohl zaujmout i předchozí příběh dvou londýnských detektivů – Sherlock JUNIOR a londýnský medvěd. Sherlock s Walterem se v něm zabývají krádeží rodinného šperku a děti si opět mohou nenásilnou formou procvičit anglická slovíčka a fráze.

————————————————

Poslední knihu ocení zejména malé milovnice koní. I hlavní hrdinka, třináctiletá Vilma, má právě tato zvířata nejraději. Jak zvládne tréninky v prestižní jezdecké akademii? A jaká dobrodružství na ni čekají? To se dozvíte v novém vyprávění Holka od koní od Carrie Seimové.

Třináctiletá Vilma je až po uši zamilovaná do koní. Když se jí naskytne příležitost trénovat v prestižní jezdecké akademii v Dubině, je nadšená. Snaží se co nejlépe zapadnout do kolektivu a hlavně se chce naučit správně jezdit a skákat na koni, aby se mohla zúčastnit jezdeckého Poháru. Najde si Vilma v jízdárně konečně nějaké kamarády a podaří se jí zachránit koně Clyda?

Veselá a vtipná knížka o koních, jezdeckých závodech, kamarádství, trapném otci, otravné sestře a vzdálené mamince.

Holka od koní

Autorka: Carrie Seimová
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-271-3156-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Holka od koní vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

No prostě, celý ten incident byl absolutně, stoprocentně ponižující. ALE! Jiřka tvrdí, že nejste ta pravá holka od koní, dokud poprvé pořádně nespadnete. Tato mise je teď splněna. Teď jsem – i s pusou plnou bahna a vším tím okolo – oficiálně potvrzená #HorseGirl!
Bohužel mě ráno taky čeká oficiálně potvrzená písemka z matiky.
Svalím se do postele a vysoukám nohy ze svých obrovských bot. Jau, z  toho pádu mě trochu bolí zadek. Vlastně mě trochu bolí všechno. Podaří se mi vyndat z batohu pracovní sešit z matiky, ale nedokážu víc než zírat na obálku. Vím, že bych ho měla otevřít… jenže najednou jsem hrozně, hrozně, hrozně ospalá.
Trošku se zakloním do polštáře, jen na chviličku…
„Ať tě ani nenapadne si sednout, než naházíš to prádlo do pračky!“ zavolá zezdola táta.
„No jo,“ zabručím a donutím se pomalu posadit.
„A boty jsi, doufám, nechala v garáži!“
„Jo!“ odseknu a nenápadně je zakopnu pod postel.
Vysoukám se z  bahnem pokrytých rajtek a  trička, které bývalo jahodově růžové, ale teď připomíná spíš jahody v čokoládě. Očichám ho, abych zjistila, jestli ho opravdu musím prát… Ehm, asi jo… Tohle bude chtít nějaký prášek pro průmyslové použití. (str. 14)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Carrie Seimová vyrostla na větrem ošlehaných pláních Nebrasky. Nyní žije částečně v New Yorkem a částečně v Los Angeles. Napsala i další příběhy pro děti, které však zatím do češtiny přeloženy nebyly.

Zdroj informací: carrieseim.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLéto s Hedvikou

Nilsson, Frida

Portál, 2022

zobrazit info o knizeUkradený pejsek

O´Connorová, Barbara

bambook, 2022

zobrazit info o knizeSherlock Junior a bezhlavý střelec
Čti a uč se angličtinu! Sherlock Junior 2

THiLO

Brio, 2022

zobrazit info o knizeHolka od koní

Seimová, Carrie

bambook, 2022

Napsat komentář