Vyhrajte detektivní knihu až z dalekého Íránu

Posledni-pisen-z-Isfahanu
Napínavý detektivní thriller se odehrává v zemi, kde mají ženy, mimo jiné, zakázáno zpívat a za porušení zákona je čeká krutý trest. Zpěvačka Roxana musela z Íránu kdysi uprchnout, přesto se po letech do země vrací.

Vrah si vybírá zpěvačky z Isfahánu

Šáh padl a Islámská republika zakázala ženám zpívat na veřejnosti. Roxana, známá popová zpěvačka, musela z Íránu uprchnout. Přesto se však ještě jednou po letech vrací do rodného města Isfahánu, aby tam potají uspořádala svůj poslední koncert. Její mrtvola je nalezena v opuštěném divadle, na místě činu leží hedvábné tulipány, symbol mučedníků revoluce. O čtyřiadvacet hodin později je zabita jiná isfahánská zpěvačka a vedle mrtvého těla se opět objeví kytice květů.
Mona, liberální porodní asistentka a Roxanina přítelkyně z dětství, si začne klást otázky. Kdo mohl chtít tyto ženy umlčet? A nemohly by vraždy, které připomínají práci sériového vraha, být ve skutečnosti zástěrkou politických zločinů?
V tu chvíli přichází na scénu Narek, mladý novinář, který vyrostl ve Francii, ale pochází z Íránu. Využije svého dvojího občanství a přijede podat svědectví o zemi rozbouřené po nedávných zmanipulovaných prezidentských volbách. Úředník z íránského Ministerstva pro kulturu a islámskou osvětu ho však raději vysílá do Isfahánu, aby psal o případu zavražděných zpěvaček. Narekovi je jasné, že ho chce pouze vystrnadit z hlavního města otřásaného demonstracemi proti prezidentu Ahmadínežádovi, ale může snad odmítnout? Když se však ponoří do vyšetřování případu takzvaného tulipánového vraha, začne odhalovat nečekaně temný příběh.

 

Poslední píseň z Isfahánu

Autorka: Nairi Nahapétianová

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Vydáno: 3/2014
ISBN: 978-80-7294-895-6

Přečtěte si více o knize Poslední píseň z Isfahánu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte se podívat také na ukázku a náš článek o tomto detektivním thrilleru.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Zdálo se jí, že zaslechla kroky. Že by to byla Šádí? Konečně! Zpěvačka se rozhlédla po sále. Zdál se jí prázdný. Světlo pouliční lampy dopadalo pouze na obrovské loutky rozvěšené po stěnách.
Na koberci pokrytém silnou vrstvou prachu ležela zvláštní kytice umělých tulipánů.
Zaslechla zasvištění, jako by nocí zaplakal vítr, a v té chvíli dostala tupý úder do týla. V šoku se zhroutila k zemi.
Vzápětí dopadl na její hlavu druhý úder, těžký, kovový. Ústa jí naplnila chuť krve. Ticho proťaly její výkřiky. Někdo ji uslyší… někdo přijde… co si vůbec myslí? Vzepřela se ještě naposledy. Brzy jí ale vzpomínka na zašlou slávu už nebyla vůbec nic platná. Roxana měla dojem, že ji zalehla jedna z těch loutek. Pak se její vědomí navždy uzavřelo do nicoty. (str. 13)

 

O autorce

Naïri Nahapétianová (nar. 1970) se narodila v Íránu, ale po Islámské revoluci ze země odešla a dnes žije v Paříži. Podnikla po Íránu řadu reportážních cest jako novinářka na volné noze. V současnosti pracuje pro Alternatives économiques, v roce 2006 vydala esej L’usine à vingt ans (Továrna na dvacet let). Její první román Qui a tué l’ayatollah Kanuni? (Kdo zabil ájatolláha Kánúního?, 2009) vyšel také ve Švédsku, Nizozemí, Španělsku a na Ukrajině.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Poslední píseň z Isfahánu

Poslední koncert se stal posledním navždy, když je objevena v divadle mrtvola zpěvačky Roxany. Tím však vraždy nekončí – o den později je nalezena další oběť a do čtenářovy mysli se vkrádá neodbytný pocit, že v příběhu řádí sériový vrah. Vybírá si oběti náhodně, nebo chce umlčet ženy, které si dovolily postavit se zákazům a zákonům Íránu? To už pojďte odhalit sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Poslední píseň z Isfahánu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Poslední píseň z Isfahánu
probíhá od 11. června do 24. června 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 detektivky Poslední píseň z Isfahánu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoslední píseň z Isfahánu

Nahapétianová, Nairi

Host, 2014

Vyhrajte detektivní knihu až z dalekého Íránu - DISKUZE

Počet reakcí: 14
  1. kocour.fous kocour.fous napsal:

    Dobrý den, mému muži „brkoslaw“došla výhra v pořádku/Psí zima/..Ovšem mrzí mě, že když vznesu nějaký dotaz po e-mailu ohledně zaslání a to 2x nikdo nereaguje…

    • Markéta Markéta napsal:

      Dobrý den, mrzí mne, že jste mou odpověď nedostala. Neskončila ve spamu? Odepisovala jsem Vám, že spojení vydražené a vyhrané knihy bohužel není možné, neb knihy z výher rozesílají nakladatelé, zatímco knihy z aukcí rozesílá Klub knihomolů. Spojení do jedné zásilky jsem chtěla navrhnout v mailu, který budu posílat Vašemu muži k vydražené knize Temné lži. U knih z aukcí je možné poslat v jednom balíčku knihy více dražitelů, pokud s tím všichni zúčastnění souhlasí. Ještě jednou se omlouvám za nepříjemnosti s odpovědí na Váš mail. Hezký den.

  2. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Dnes mně došly zcela v pořádku knihy „Pravda dnes nevítězí“ a „Dvanáct kmenů Hattiiných“. Moc za obě knihy děkuji

  3. Alena Badinová Alena Badinová napsal:

    Ale to je chybná představa. Je dobré tipovat celou dobu a začít menším tipem a postupně, když dostanete zprávu o jeho překonání, zvyšovat. Tím, jak postupně tipy narůstají se pomalu blížíte k co nejpřesnějšímu tipu. Málokdy se stává, že by stačil jeden tip k výhře, neb u každé soutěže je výsledný počet tipů jiný a nedá se tak dopředu odhadnout. Proto je to vždy napínavé až do konce.
    Věřím, že našim soutěžím příjdete na kloub a budete tak mít šanci se radovat z výhry.

  4. Kalika Kalika napsal:

    Platí všechny tipy nebo jen ten poslední??

    • Alena Badinová Alena Badinová napsal:

      Nevím, jak je dotaz míněn. Ale pokud ho chápu správně, tak platí poslední tip před ukončením soutěže.

      • Kalika Kalika napsal:

        Tak to by pak nemělo cenu tipovat po celou dobu soutěže.

      • milcal52 milcal52 napsal:

        A proč ne? Je Vám umožněno své tipy upravovat podle situace, to je přece dobře, ne? Pokud je Váš tip překonán, můžete se opravit, o to přece jde….jaký by mělo smysl, kdyby platily tipy všechny? :-)

  5. ema1 napsal:

    Děkuji za zaslání knihy Guláš pro Masaryka.

  6. zmodry zmodry napsal:

    Dobrý den,
    dnes mi byla v pořádku doručena kniha Božský hráč od Christiny Laurenové. Nemohu uvěřit, že jsem v soutěži uspěl.

  7. rebo napsal:

    Dobrý den,
    kniha Poslední píseň z Isfahánu dorazila v pořádku, moc za ní děkuji!!!

  8. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Hezké páteční odpoledne, dnes mně došla kniha Božský hráč v naprostém pořádku. Moc za ni děkuji

  9. vrbik5 napsal:

    Dobrý den, děkuji za knihu Poslední píseň z Isfahánu, dnes v pořádku dorazila ,už se těším, až se začtu :)

Napsat komentář