Napínavé sci-fi a fantasy příběhy na víkend

nahledovy-obrazek-fantasy
Blíží se víkend, a to je ten nejlepší čas vydat se s hlavními hrdiny do světa fantasy! V našich knižních tipech se dnes vypravíme do východoafrického pohoří, mezi vlkodlaky nebo do Las Vegas!

Co všechno mohou způsobit erupce na slunci? To se dozvíte v knize Koróna autora Thomase Thiemeyera. Knihu vydalo nakladatelství Knižní klub.

Koróna

Badatelka a ochránkyně goril Amy Walkerová trpí noční můrou, protože jeden člen jejího týmu záhadně zmizel. A jako naschvál přijde coby nová posila bývalý trestanec, k němuž nikdo nemá opravdovou důvěru – kromě goril. Když tým vědců navzdory nebezpečné sluneční aktivitě a záhadným meteorologickým jevům vyrazí do východoafrického pohoří Ruwenzori hledat pohřešovaného kolegu, začne dobrodružství, které Amy přivede až na hranici šílenství…

Kampala dnes…
Amy s klením dupla na brzdu. Kola její Toyoty Landeruiser se zablokovala. Zaskřípělo to a vůz se zastavil.
Chvilku lapala po dechu a pak začala zuřivě mačkat houkačku. Cestu jí křížila podivuhodná karavana: čtyři kusy vyzáblého dobytka zvaného watusi a jeden zkroucený starý muž se zvláštním slaměným kloboukem na hlavě. Nedbaje na špatné počasí a kapky deště pleskající do jízdní dráhy hnal svůj vahumský skot přes asfalt klidně a pomalu.

Autor: Thomas Thiemeyer

Překlad: Vítězslav Čížek
Počet stran: 432
Formát: 133 × 207
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Koróna

Prolistujte si také ukázku z knihy!

———————————————————–

V knize Nancy Gideon – Volání krve se vypravíme za hlavní hrdinkou Charlotte Caissieovou, které vztah s Maxem nepřestává komplikovat život. Knihu vydalo nakladatelství Fragment.

Volání krve

Zpočátku to vypadá, že jí jeho nadpřirozené schopnosti pomohou v pátrání po pachateli tajemných únosů. Ale jen do chvíle, kdy se jednou z obětí stane dcera jeho úhlavního nepřítele. Dokáže Max překonat dávné křivdy a pomoci ženě, kterou miluje nebo dá přednost své rodině a klanu vlkodlaků? Touží být spolu, ale jeho rozhodnutí je může navždy rozdělit.

Když Charlotte znaveně stoupala do schodů, Max seděl na přední verandě. Namířila si to přímo k němu, obkročmo si mu sedla na klín a zabořila tvář do jeho ramene. Omotala mu paže kolem krku, skoro zoufale pevně. „Měla jsem kolosálně mizerný den.“
„To mě mrzí. Chceš mi o tom povyprávět?“
„Jo, ale ne teď.“
Přitiskl tvář do jejích vlasů a přejel jí rty po čele.

Autorka: Nancy Gideon

Překlad: Olga Staníčková
Počet stran: 320
Formát: 115×183
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Volání krve

Pokračujte také v četbě ukázky z knihy!

———————————————————–

Las Vegas je město plné hazardu, alkoholu a lehkých slečen. V případě lovců monster je však tohle město pracovní. V titulu Lovci monster: Legie čeká na lovce případ, ve kterém se skrývá víc, než se na první pohled zdá. Jako čtvrtou knihu v sérii ji vydalo nakladatelství Fantom Print.

Lovci monster: Legie

Měl to bejt příjemnej tejden strávenej v luxusním hotelu, dokud nám všem jistá vládní agentura, proti který je ÚPKM jen parta skautíků, neudělala nabídku, která se neodmítá. Jedno monstrum, hromada peněz, kdo by odolal. Ale pak se z monstra vyklubal pozůstatek z Rozhodujícího týdne, nejnebezpečnějšího armádního programu z druhý světový, v Las Vegas se otevřelo peklo a osud mi znovu důrazně připomněl, že být  Jmenuju se Owen Zastava Pitt, Lovec monster. Dneska tu mám stovky lovců monster z celýho světa. Dneska mám svou vlastní legii.

Měl jsem vyražený dech, ležel jsem na zádech v patnácti centimetrech vody, pokrytý třpytivými střepy, a díval se na díru ve skleněné stěně bufetu o patro výš, zatímco na mě kamenná dračí hlava plivala další studenou vodu. Obr ležel na boku vedle mě. Na tváři a pažích měl pár ošklivých škrábanců od skla. Já asi nevypadal o moc líp. Zjistil jsem, že jeho šilhající oko je falešné, protože mu vypadlo a leželo mezi námi na dně bazénku.
Kolem stál velký dav gamblerů a zákazníků místních obchodů, zírali na nás s otevřenou pusou. Spousta z nich si nás fotila.
Pád z něj alespoň vyrazil chuť bojovat. Obr se podíval na smajlíka LM na mém potrhaném triku a zasténal.
„Jason Lococo?“ zachrčel jsem.
„Uh-huh…“
„Owen Zastava Pitt.“ Rozkašlal jsem se. „Rád tě poznávám. Vítej u Lovců monster s. r. o.“
Pak se k fontáně seběhlo několik policistů a zatkli nás.

Autor: Larry Correia

Překlad: Jakub Mařík
Počet stran: 288
Formát: 145 × 205
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Lovci monster: Legie

Nepřehlédněte také naši recenzi!

———————————————————–

Román Strážkyně pramene popisuje příběh dívky jménem Noria, která se má stát mistryní čaje. Kniha je tajemnou alegorií dilemat pravdy, svobody a věrnosti. Titul autorky Emmi Itäranta vydalo nakladatelství Plus.

Strážkyně pramene

Po velké přírodní katastrofě vládne ve světě přísný vojenský režim a rychle docházejí zásoby vody. Zatajování a skrývání vodních zdrojů je trestným činem. Noria po svém otci převzala roli mistra čaje, který vykonává tradiční čajový obřad. K tomu patří i povinnost střežit pramen čerstvé vody – a takové tajemství nevyhnutelně musí vést k potížím s přáteli i s úřady. Velikou předností knihy je její komorní atmosféra – na malém prostoru tak vzniká hluboký příběh se silným filozofickým podtónem a humanistickým vyzněním. Autorka píše zdánlivě jednoduchým, avšak poetickým a lyrickým jazykem a dokáže i výtečně pracovat s napětím.

Zatímco znovu odešel do předpokoje a vrátil se s dřevěným podnosem, na kterém stály dva čajové kalíšky a dvě konvičky, jedna větší kovová a druhá menší keramická, naslouchala jsem šustění jeho oděvu. Otec položil podnos na zem vedle ohniště a posadil se tak, aby viděl na vodu v kotlíku. Věděla jsem, že major Bolin má v oblibě zelený čaj, a nějž nesmí být voda příliš horká. „Až napočítáš deset malých bublinek u dna kotlíku, je čas přelít vodu do konvice,“ učíval mě otec. „Pět je málo a dvacet příliš mnoho.“

Autorka: Emmi Itäranta

Překlad: Michal Švec
Počet stran: 288
Formát: 120×185
Vazba: vázaná

Přečtěte si více  knize Strážkyně pramene

Pokračujte v četbě ukázky z knihy a nepřehlédněte také naši recenzi!


 Máte v plánu strávit víkend s knihou v ruce? Napište nám!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit také v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKoróna

Thiemeyer, Thomas

Knižní klub, 2014

zobrazit info o knizeNancy Gideon – Volání krve

Gideon, Nancy

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeStrážkyně pramene

Itäranta, Emmi

Plus, 2014

zobrazit info o knizeLovci monster
Legie

Correia, Larry

Fantom Print, 2014

Napsat komentář