Tajemno a napětí v knihách pro YOUNG ADULT

Knihy
Milovníci četby fantasy, thrillerů a knih se štítkem Young Adult, zbystřete – představíme vám čtyři úspěšné tituly z domova i ze světa, které byste rozhodně neměli přehlédnout! Chcete cítit, jak se vám zastavuje dech a tuhne krev v žilách? Začínáme!

Když Mary Shelley vstává z mrtvých a vrací se mezi živé, Stephen, duch bratra jejího milého, ji žádá o pomoc – mučí ho tajemní černí ptáci a on nemůže odpočívat v pokoji. Jak se k tomu šestnáctiletá dívka postaví? Podaří se jí Stephena zachránit? Napínavý titul vydalo nakladatelství Jota.

 Ve stínu černých ptáků

Autorka: Cat Wintersová

Přeložila: Libuše Čižmárová
Počet stran: 352
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Ve stínu černých ptáků a prolistujte si ukázku z ní

V roce 1918 si v kalifornském San Diegu vybírají svou daň smrtící chřipka a první světová válka. Šestnáctiletá Mary Shelley Blacková tam odjíždí ke své tetě. Jedním z fotografů duchů je i bratr jejího milého Stephena Emberse, jehož Mary považuje za podvodníka. Po Stephenově smrti na válečné frontě se Mary vystaví v bouři bleskům, je zasažena a nakrátko umírá. Když se vrátí mezi živé, má zvláštní schopnost – cítit chuť emocí. Stephenův duch se k ní v noci vrací a prosí ji o pomoc.

Vešla jsem do železničního vagonu a upřely se na mě tři tucty očí. Cestující měli oči a nos skryty pod gázovou rouškou. Vlak byl cítit bavlnou mé vlastní roušky, vařenou cibulí a ještě závanem čehosi lepkavého a kyselého, co jsem pochopila jako strach.
Nezastavuj se, řekla jsem si v duchu.
Nohy se mi chvěly a kolena podlamovala, ale podařilo se mi proklopýtat uličkou v hnědých chlapeckých skautských botách, které jsem si obula pro případ, že bych se musela náhle rozběhnout.

––––––––––––––––––––

V již osmém pokračování knižní série Říše temnot z nakladatelství Fragment bude Maggie čelit pronásledovatelům, kteří ji chtějí prodat do otroctví, a zároveň bude muset bojovat za záchranu světa lidí. Obstojí však v těchto nelehkých úkolech?

Říše temnot – Černý úsvit

Autorka: L. J. Smith

Přeložila: Milena Hordinová
Počet stran: 248
Vazba: brožovaná

Zjistěte víc o knize Říše temnot – Černý úsvit a přečtěte si ukázku z ní 

Více o knihách z této série se můžete dozvědět také v recenzích dvou z předchozích dílů (Prokleté sestry a Tajemství upírů), vydaných na našich stránkách!

Při pátrání po okolnostech bratrovy smrti se Maggie stane kořistí obchodníků s otroky z Království temnot. Pokusí se o útěk a před pronásledovateli ji zachrání záhadný mladík. Vypraví se na hrad Černý úsvit, aby vyhledala mezi otroky léčitelku. Není však jediná, kdo na hrad míří. Dokáže Maggie osvobodit otroky a zabránit mocnému upírovi Hunteru Redfernovi, aby zničil svět lidí?

Křoví znovu zašustilo. Maggie nahmatala jen žaludy a kapradí, a tak zaťala pěsti, odstrčila Cadyino tělo a připravila se.
Z křoví se vynořila nějaká silueta. Maggie se snažila zaostřit zrak, ale viděla jen šedivou šmouhu.
Po dlouhé, napjaté chvíli k ní dolehl hlas.
„Říkala jsem ti, že to nikdy nezvládneš.“
Maggie úlevou skoro omdlela.
V tom okamžiku vyšel měsíc. Ozářil mýtinu a štíhlou postavu, která založila jednu ruku v bok.

––––––––––––––––––––

Fantasy knihu Osudová přitažlivost vydalo rovněž nakladatelství Fragment a jde o první díl nové edice Kronika kambionů. Kambioni jsou záhadní, nebezpeční, ale hlavně přitažliví. A sedmnáctileté Samaře s nimi půjde nejednou o život.

Kronika kambionů – Osudová přitažlivost

Autorka: Jaime Reed

Překlad: Čeněk Matocha
Počet stran: 272

Zjistěte víc o knize Kronika kambionů – Osudová přitažlivost a přečtěte si ukázku z ní 

Samara pracuje v knihkupectví, aby si vydělala na své první auto. Spolu s ní tam pracuje okouzlující a tajemný mladík Caleb, jehož uhrančivý pohled nenechá klidnou téměř žádnou ženu. Tajemství, které Caleba obklopuje, přivádí Samaru do světa kambionů, ve kterém je přitažlivost a atraktivita podmínkou pro přežití. Když se kolem začnou dít děsivé věci a ohrožovat její blízké, musí Samara riskovat a učinit rozhodnutí, které možná změní její život.

Mia se s pohledem upřeným do stropu natáhla na mojí posteli.
„Tak počkej. Jestli to dobře chápu,“ začala, „ten pošahanej kluk od tebe z práce tě pozval na rande?“
„Není to rande!“ zaječela jsem z víru ve své skříni.
„Tak pokud to není rande, proč jsi mě sem vytáhla a proč si chceš půjčit můj top?“
„Protože do tvejch džínů se nevejdu,“ odsekla jsem.
„Můžu ti půjčit svoje tepláky, ty, co maj na zadku napsáno Sexy.“

––––––––––––––––––––

Závěrem si představíme mysteriózní thriller Bohové a stvůry českého autora Jana Hartmana, o nějž jste si mohli před nedávnem na našich stránkách také zasoutěžit. Co by se stalo, kdyby se našly skutečné ostatky samotného Boha? Vydalo nakladatelství Fragment.

Bohové a stvůry

Autor: Jan Hartman

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Rozměry: 180×110

Zjistěte víc o knize Bohové a stvůry a přečtěte si ukázku z ní 

Čtyři renomovaní vědci v čele s odbornicí na klínové písmo Emily Farrellovou jsou osloveni, aby prozkoumali převratný historický nález. Emily zasvěcuje všechny členy týmu do legendy o Anunnaki, prastarém božstvu, které přiletělo na planetu Zemi a přineslo na ni život. Unikátní nálezy dávají tušit, že na sumerských pověstech možná něco je, a potomci bohů dokonce žijí mezi námi. Rozluštění šifry vyryté do destiček začíná rozsévat smrt…

„Musíme zavolat panu Terimovi,“ řekl postarší ustrašený vědec.
„Do háje s Hakanem!“ ulevila si Emily. „Vláda nám nepomohla a ani nás neochránila. Nevím, jak vy, ale já tady nezůstanu ani minutu.“
„Kam chceš jít?“ zeptal se Spyros. „Do hotelu?“
„Ano,“ přisvědčila, „ale jenom pro svoje věci. Vypadnu z města a ubytuju se někde jinde. Kde mají internet. A tam dopřeložím destičky. Jde někdo se mnou?“
„Samotnou tě nikam nepustím,“ potěšil ji Spyros. „Co ty, Waldo?“


Patříte mezi fanoušky Young Adult literatury? Zaujala vás některá z těchto knih? Napište nám!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘíše temnot – Černý úsvit

Smith, L. J.

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeVe stínu černých ptáků

Wintersová, Cat

Jota, 2014

zobrazit info o knizeKronika kambionů – Osudová přitažlivost

Reed, Jaime

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeBohové a stvůry

Hartman, Jan

Fragment, 2014

Napsat komentář