Historická fantasy o dávném království

Legenda o Brokenu
Seznamte se i vy s osudy města Broken, bohatého území, jež plánuje obsadit hned několik okolních kmenů. Nový dobrodružný román Caleba Carra o dávném království, které se před pár stoletími nacházelo na území dnešního Německa, si vás podmaní svou čtivostí a neustálým napětím.

Před dvěma staletími získal historik Edward Gibbon překlad starého rukopisu, jenž líčil osudy dávného království. Hodlal jej zveřejnit, jenže přítel ho od jeho záměru odradil – zničilo by to prý Gibbonovu pověst seriózního vědce. Britský historik proto svůj nápad zavrhl a po rukopisu se slehla zem… až donedávna, kdy ho v neoznačené krabici v jednom archivu objevil americký spisovatel Caleb Carr.
A tak se i my můžeme seznámit s osudy opevněného města Broken ležícího na hoře uprostřed Davonského lesa. Tajné brokenské kliky snují intriky, aby království ovládly, zatímco za žulovými hradbami přežívá kmen vyděděných lesních sběračů – Banové. Ti se vydávají na dobrodružnou pouť, aby za pomoci věhlasného učence a kouzelníka pokořili vznešené hradby, pomstili se za svůj nespravedlivý osud a napomohli konečnému vítězství vědy nad pověrou.

Kniha je napěchovaná akcí a přináší plejádu postav, jejichž příběh se odvíjí na pozadí předstředověkého střetu kultur – při kterém staří bohové bojují s novými, věda popírá všechny předpoklady a ctnost získává mnoho podob.

Titul vydalo nakladatelství BB/art.

Legenda o Brokenu

Autor: Caleb Carr

Překlad: Jaroslava Kočová
Vazba: vázaná
Formát: 155×230
Počet stran: 608

Zjistěte víc o knize Legenda o Brokenu a přečtěte si ukázku z ní

O autorovi

Caleb Carr (*1955) je americký spisovatel a vojenský historik. Kromě dvou románů, jež vyšly česky – Psychiatr a Anděl temnoty – napsal čtyři další, které se většinou odehrávají ve druhé polovině 19. století. Publikuje stati věnované vojenství a politice ve The Washington Post, The New York Times a The Wall Street Journal a je rovněž autorem či spoluautorem řady knih literatury faktu z této oblasti. Píše také televizní i filmové náměty a scénáře. V současné době žije ve městě Berlin na severu státu New York.

(Informace o autorovi: nakladatelství BB/art)


Nabídka knižních titulů nakladatelství BB art je zaměřena především na překladovou beletrii – thrillery, detektivky, romány pro ženy…, populárně naučnou literaturu – historie, biografie…, dětské knihy, komiksy a poezie.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLegenda o Brokenu

Carr, Caleb

BB/art, 2013

Napsat komentář