Zahrajte si o knihy ze série Římský válečník

Římský válečník_náhled
Řada Římský válečník zahrnuje pět historických románů, díky kterým se čtenář snadno ocitne v prostředí římského impéria na začátku našeho letopočtu. Knihy provází obdobím válečných bitev plných nejen krvavých soubojů, ale i hrdinství a odvahy.

Římský válečník

Harry Sidebottom se ve svých knihách vrací do dávných dob a největších bitev v historii starověkého Říma a slavného generála Balisty. Momentálně má na svém kontě 5 různých titulů, z nichž každý se odehrává v jiné době. Sérii vydává nakladatelství BB/art a tři z vás mají příležitost vyhrát jednu z knih dle vlastního výběru.

Nakladatelství BB/art je zaměřeno především na překladovou beletrii – thrillery, detektivky, romány pro ženy a populárně naučnou literaturu – historické knihy, biografie, dětské knihy, komiksy a poezii.

 

Rok 255 n. l. a invaze Peršanů

V prvním románu, Požár na východě, je Balista vyslán, aby bránil město Arété, symbol řecké kultury a západní svobody, před invazí náboženského fanatismu sásánovských Peršanů. Obranná opatření jsou krutá a nelítostná. Občané jsou přinuceni strhnout své domovy, Balista pošlape jejich občanské svobody, vojáci prohledávají každého, kdo z města vychází, nebo do něj chce vstoupit.

Římský válečník: Požár na východě

Autor: Harry Sidebottom

Překlad: Petr Kovács  
Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Rok vydání: 2011
ISBN: 978-80-7381-917-0

Přečtěte si více o knize Římský válečník: Požár na východě.

 

Římská říše v ohrožení v roce 256 n. l.

Balista, slavný generál, jemuž se podařilo uprchnout z hořícího Areté, se vrací k císařskému dvoru, kterým zmítají intriky a náboženský fanatismus. Zjišťuje, že mnohým není jeho návrat po vůli a že by ho mnohem raději viděli mrtvého než živého. Klid a bezpečí mu nedokáže zajistit ani jeho odvaha a věrnost Římu. I on se stává podezřelým.

Římský válečník: Král králů

Autor: Harry Sidebottom

Překlad: Petr Kovács  
Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Rok vydání: 2012
ISBN: 978-80-7461-118-6

Přečtěte si o knize Římský válečník: Král králů více.

 

Píše se rok 260 n. l.

Římská říše utrpěla nejostudnější porážku své historie. Císař Valerian podlehl zradě a upadl do zajetí perského krále králů Šáhpúhra. Ten si z něj před zraky všech zajatých Římanů dělá svého otroka.
Syrské slunce nemilosrdně praží na potupené Římany a Balista tváří v tvář smrti přísahá, že zrádce najde a potrestá. Nejprve se však musí dostat na svobodu.

Římský válečník: Lev pouště

Autor: Harry Sidebottom

Překlad: Petr Kovács
Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Rok vydání: 2012
ISBN: 978-80-7461-233-6

Přečtěte si více o knize Římský válečník: Lev pouště.

 

Barbarské nájezdy roku 262 n. l.

Trest rozhněvaných bohů se nezadržitelně blíží. Ze severu pochodují barbarské hordy krvežíznivých gótských nájezdníků, kteří chtějí poničené, přesto bohaté, město vyrabovat. Porazit je může jediný muž, římský generál Balista. Své protivníky dobře zná a ví, jak se jim postavit.

Římský válečník: Kaspická brána

Autor: Harry Sidebottom

Překlad: Petr Kovács
Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-7461-364-7

Přečtěte si o knize Římský válečník: Kaspická brána více.

 

Rok 266 n. l. ve znamení pomsty

Balista ví, že ho císař odsoudil prakticky do vyhnanství a že svůj život stráví nekonečnou poutí v pustinách na hranicích známého světa.
V bitvách, které pro Řím vybojoval, si vyrobil mnoho nepřátel. Již dva gótské kmeny mu odpřisáhly krevní mstu. Nyní mu navíc kráčí v patách tajemný vrah. Soanská princezna Pythnonissa se nedokázala vyrovnat s jeho odmítnutím a také ona mu přísahala pomstu.

Římský válečník: Vlci severu

Autor: Harry Sidebottom

Překlad: Petr Kovács  
Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-7461-445-3

Přečtěte si více o knize Římský válečník: Vlci severu.

 

Vyhrajte libovolnou knihu ze série Římský válečník

Pro milovníky historických románů a knih z řady Římský válečník je dnešní soutěž jistě zajímavá, protože knihu, kterou vyhrají, si mohou sami vybrat. Pokud vám tedy chybí některý z dílů do sbírky, tak neváhejte a zkuste ho získat.

Ve spolupráci s nakladatelstvím BB/art vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát některou z pěti knih ze série Římský válečník dle vlastního výběru. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu z řady Římský válečník
probíhá od 20. ledna do 2. února 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy z řady Římský válečník

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘímský válečník: Požár na východě

Sidebottom, Harry

BB/art, 2011

zobrazit info o knizeŘímský válečník: Král králů

Sidebottom, Harry

BB/art, 2012

zobrazit info o knizeŘímský válečník: Lev pouště

Sidebottom, Harry

BB/art, 2012

zobrazit info o knizeŘímský válečník: Kaspická brána

Sidebottom, Harry

BB/art, 2013

zobrazit info o knizeŘímský válečník: Vlci severu

Sidebottom, Harry

BB/art, 2013

Zahrajte si o knihy ze série Římský válečník - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Radek Stepan napsal:

    Ja nemam komentar ale dotaz jestli bude i 6 kniha Rimsky valecnik a jestli bude tak kdy?? Odpoved mi prosim zaslete na vydr uvedenou e-mailovou adresu. Dekuji

Napsat komentář