Ohlédnutí za rokem 2013

PF2014
Rok 2013 právě skončil. Co všechno jste s námi mohli prožít? Kolik recenzí, soutěží či zajímavostí jsme vám přinesli? Nabízíme vám krátké ohlédnutí…

Rok s rokem se sešel a my se opět potkáváme u našeho ohlédnutí za rokem právě uplynulým (naše loňské ohlédnutí najdete zde). Rok 2013 byl co do světových i domácích událostí bouřlivý a bouřlivý byl i u nás. Klub knihomolů změnil k prvnímu únoru svého majitele a nastoupil cestu k postupnému rozvoji.

Dobrou zprávou je, že knihomolů neubývá, ba naopak! Je vás stále víc, kteří se na naše stránky rádi vracíte, abyste si přečetli články, které pro vás připravujeme, zkusili štěstí v soutěžích či si vydražili knihy v našich aukcích. Máte-li rádi čísla, zde je menší statistika:

  • soutěže – předloni jste v soutěžích hráli o 190 knih, v právě uplynulém roce o 345 knih! (A to jak tištěných, tak i audioknih.)
  • aukce – v aukcích jste si mohli vydražit téměř 1200 knih za skvělé ceny; oproti předchozímu roku, kdy jsme v aukcích nabídli 450 knih, je to nárůst na cca 266 %
  • články – publikovali jsme 1554 recenzí, rozhovorů, medailonů, ukázek, PR článků, tiskových zpráv, …
  • Facebook – do roku 2013 jsme vstupovali s 661 fanoušky, v současné chvíli jejich počet vzrostl na nádherných 3646! To je nárůst na 552 %!

Z novinek, které jsme vám v uplynulém roce nabídli, bychom chtěli zdůraznit čtyři:

  • Rubrika Čtení ke kávě – rubrika zajímavého čtení, které exkluzivně pro čtenáře Klubu knihomolů píší čeští spisovatelé.
  • Historické okénko – ve výše uvedené rubrice Čtení ke kávě se objevilo i několik článků, v nichž můžete nahlédnout do knih a časopisů z časů našich praprarodičů.
  • Video – nabízíme vám nejen rozhovory a reportáže v psané formě, ale i jako video; nepřehlédněte zejména rozhovory se slavnými spisovateli z letního autorského čtení v Brně!
  • Rubrika Čtenářské recenze – četli jste zajímavou knihu a chcete se podělit o dojmy? Pak můžete využít právě tuto rubriku, stačí poslat svou recenzi na mail info (zavináč) klubknihomolu.cz.

To byl jen stručný výčet zážitků, které jsme společně mohli sdílet. Doufáme, že i v novém roce, roce 2014, se s vámi budeme potkávat u knih a vším co s nimi souvisí.

Děkujeme vám za vaši přízeň, velmi si jí vážíme. I v novém roce se vám budeme snažit přinášet spoustu radostí spojených s knihami v nejrůznějších podobách.

Na závěr jeden krásný citát od anglického spisovatele, básníka a literárního kritika Johna Ruskina:

Knihy jsou pro lidi tím, čím jsou pro ptáky křídla.

 

Krásný a úspěšný rok 2014 přeje Klub knihomolů!

 

Doporučení:
Share

Napsat komentář