Doručení knih z aukcí do Vánoc

vanocni-darek
Vánoce jsou za dveřmi. Chybí vám ještě nějaké dárky pro příbuzné či přátele? Vyhlédli jste si knihu v aukci a chcete mít jistotu, že dorazí do Vánoc? Pak čtěte dále! Aktualizujeme náš loňský článek.

Vydražíte knihu v aukci a chcete vědět, co bude následovat? Nejprve vám přijde mail s informacemi ohledně platby. Vydraženou knihu zaplatíte a my ji obratem pošleme. V současné chvíli se snažíme informace o vydražených knihách odeslat do 24 hodin od skončení aukce a balík s knihami se na svou pouť za vámi vydává nejpozději druhý den po připsání platby na účet.

Doručení Českou poštou

Česká pošta slibuje, že nenastanou-li nečekané komplikace (např. ledovka), zásilky odeslané do 18. prosince včetně budou do Vánoc doručeny. Typická doba dodání u doporučených psaní a doporučených a cenných balíků v předvánočním období je tři až pět dnů. Problém může nastat s většími balíky (tj. objemné knihy nad 5 cm a nad 2 kg). Přednost před nimi mají dražší a poštou někdy až agresivně prosazované Balíky Do ruky a Balíky Na poštu a doručení „obyčejných“ balíků se tak s ohledem na aktuální vytíženost pošt může protáhnout.

Chcete-li mít jistotu, že své knihy budete mít do Vánoc u sebe, můžete si vydražené knihy nechat poslat jako Balík Do ruky, u něhož Česká pošta garantuje dodání do druhého dne. Ceny jsou následující:

  • do 2 kg … 117 Kč (jen pro srovnání, minulý rok to bylo 103 Kč)
  • do 3 kg … 127 Kč (minulý rok 106 Kč)
  • do 4 kg … 131 Kč (minulý rok 109 Kč)
  • do 5 kg … 138 Kč (minulý rok 115 Kč)

Máte-li zájem o doručení knih s garancí dodání do druhého dne, odepište na info mail, který vám po skončení aukce přijde, poštovné bude dle váhy knih upraveno. Knihy odešleme nejpozději druhý den po připsání platby na účet.

Bude-li platba na náš účet připsána do půlnoci 18. 12. 2014, budou knihy 19. 12. 2014 ještě odeslány. Knihy, které budou zaplaceny od 19. prosince dále, budou odeslány až po Novém roce.

Doručení Uloženkou

Uloženka prodloužila výdejní dobu na všech pobočkách, a to od 9 do 20 hodin. Otevřeno má i o víkendu – poslední adventní víkend si můžete své zásilky vyzvednout v časech:

  • sobota: 8.00–16.00
  • neděle: 8.00–12.00

V pondělí 22. 12. 2014 a v úterý 23. 12. 2014 je otevírací doba od 9 do 20 hodin.

Doručení Zásilkovnou

I Zásilkovna slibuje na mnoha pobočkách víkendový provoz a prodlouženou otevírací dobu, záleží ovšem na konkrétní pobočce. Aktuální přehled najdete zde.

Osobní odběry

Osobní odběry vydražených knih budou v Brně probíhat až do 18. 12. 2014, přičemž na předání je potřeba se domluvit nejméně jeden den předem. V ostatních moravských městech, v Adamově, Babicích, Bílovicích a Kuřimi, nebudou osobní odběry poslední předvánoční týden možné. Obnoveny budou až po Novém roce.


Další obecné informace k aukcím najdete v článku s pravidly aukcí, v článku o osobních odběrech, o zaslání přes Uloženku a o zaslání přes Zásilkovnu.

Doporučení:
Share

Doručení knih z aukcí do Vánoc - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Gudrun Gudrun napsal:

    Dobrý večer, dnes dorazila kniha kterou jsem vyhrála v aukci, moc děkuji za velmi rychlé dodání, budu mít pod stromečkem dárek. Zároveň bych chtěla popřát krásné svátky všem redaktorům, adminům a také knihomolům, do nového roku jen hodně úspěchů a přestože jsem tu přihlášená jen chvíli také díky za perfektní portál. Lenka Z

Napsat komentář