Knižní tipy pro muže

ctenar
Po článku věnovaném jen a pouze ženám tu máme několik knižních novinek určených především mužům. Patříte-li tedy k silnější polovině lidstva a zajímáte-li se o historii a politiku, jsou naše dnešní knižní tipy určeny právě vám.

První dnes představenou knihou bude titul z nakladatelství Labyrint Nasazen v Koreji o zapomenuté válce a Čechoslovácích.

Nasazen v Koreji

Nasazen v KorejiAutoři: Alex Švamberk, Jaromír Švamberk

Počet stran: 250
Rozměry: 210×180
Vazba: vázaná

Příběhy přímých účastníků mírové mise, kteří zastupovali Československo v Koreji po skončení korejské války. Editor na základě rozhovorů s účastníky (a vzpomínek svého otce) a archivního studia vytvořil publikaci, jež u nás vůbec poprvé otevírá a mapuje dané téma. Nechybí ukázky oficiálních dokumentů, osobních deníků, korespondence a dobové fotografie.

Přečtěte si více o knize Nasazen v Koreji.

—————————————–

Kniha o příběhu kapitána, který i přes protesty své těhotné ženy odjede na svou poslední misi, upoutá všechny čtenáře, které zajímá život na pozadí vietnamské války. Vydalo nakladatelství Naše vojsko.

Poslední mise

Poslední miseAutor: John F. Mullins

Překlad: Ing. Petr Tůma
Počet stran: 432
Rozměry: 162×232
Vazba: vázaná

Vietnamská válka se chýlí ke konci, kapitán James Carmichael začíná nový život daleko od přední linie, v Německu. Oženil se s krásnou ruskou emigrantkou a čekají první dítě. Náhle je James požádán, aby zachránil P. O. W. Carmichael musí odpovědět na volání věrnostní a riziko vším, co má – i přes protesty své ženy odjede na poslední misi…

Přečtěte si více o knize Poslední mise.

—————————————–

Kruté boje na východní frontě očima německého odstřelovače – to je kniha Na mušce lovce z nakladatelství Mladá fronta.

Na mušce lovce

Na mušce lovceAutor: Albrecht Wacker 

Překlad: Vladimír Cinke
Počet stran: 264
Rozměry: 130×200
Vazba: pevná s přebalem

Kniha nabízí strhující pohled na boje na východní frontě z perspektivy jednoho z nejlepších odstřelovačů německé armády, Josefa „Seppa“ Allerbergera. Ten se v roce 1942 přihlásil do wehrmachtu a byl vycvičen jako střelec z kulometu. Během následujících tvrdých ústupových bojů se záhy stal druhým nejúspěšnějším odstřelovačem německé armády. 

Přečtěte si více o knize Na mušce lovce.

—————————————–

Nakladatelství Mladá fronta vydalo i dílo Emmanuela Carrèra Limonov, které brilantně líčí život současného ruského politika, Eduarda Limonova.

Limonov

LimonovAutor: Emmanuel Carrère

Překlad: Lucie Šavlíková
Počet stran: 384
Rozměry: 130×200
Vazba: pevná s přebalem

Emmanuel Carrère ve svém díle románově zpracoval životopis jedné z nejbizarnějších postav, které ovládají dnešní Rusko – Eduard Limonov po emigraci v roce 1974 působil v New Yorku, pak v Paříži jako spisovatel, bojoval v bosenské válce a po návratu do Ruska se stal vůdcem protiputinovského hnutí. Carrère má k ruskému prostředí velmi blízko a v knize ho velmi zasvěceně vylíčil.

Přečtěte si více o knize Limonov.

—————————————–

Na závěr přinášíme knihu, která prostřednictvím unikátních fotografií odhaluje tajemná zákoutí života v nejkrutějším táboře československých dějin, v Osvětimi. Vydalo nakladatelství Jota.

Tábor smrti Osvětim

Tábor smrti OsvětimAutor: Ian Baxter

Počet stran: 132
Rozměry: 190×245
Vazba: lepená brožura

V plynových komorách tábora Osvětim-Březinka přišlo o život přes milion (hlavně židovských) osob. Bezpočet dalších zde zemřelo na následky nemocí a vyhladovění. Kniha je mrazivou skicou vykreslující toto hanebné zařízení. Zhruba 250 fotografií opatřených podrobnými popisky nám přibližuje, jak se Osvětim vyvinula z brutálního pracovního tábora v doslova továrnu na smrt.

Přečtěte si více o knize Tábor smrti Osvětim.


Zajímá vás historie? Upoutala vás některá z těchto knih? Sdělte nám svůj názor v diskuzi!

Tyto a spoustu další knih můžete získat v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNasazen v Koreji

Švamberk, Alex - Švamberk, Jaromír

Labyrint, 2013

zobrazit info o knizePoslední mise
Chrabří bojovníci

Mullins, John F.

Naše vojsko, 2013

zobrazit info o knizeNa mušce lovce
Vzpomínky elitního odstřelovače wehrmachtu Josefa

Wacker, Albrecht

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeLimonov
Deník ztroskotance

Carrére, Emmanuel

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeTábor smrti Osvětim

Baxter, Ian

Jota, 2013

Napsat komentář