Nenechte si ujít v týdnu od 4. do 10. listopadu 2013

Nenechte si ujít
První listopadový týden po změně času znamená brzké stmívání. Prodlužte si dny některou z námi nabízených literárních akcí a určitě nebudete litovat.

Hned v pondělí 4. listopadu dojde k „jednomu velkému paradoxu“. Zveme vás na Rudu z Ostravy do Prahy. Slavnostní křest knihy Rudy z Ostravy SELEBRYTA!!! proběhne od 17 hodin v Knihkupectví Kanzelsberger  za účasti autorů Rudy z Ostravy, Bruna Ligockého a hosta Miloše Knora. Kniha o Rudovi z Ostravy BESCELER!!!, která vyšla přesně před dvěma roky a získala ocenění jako nejúspěšnější novinka roku 2012, se tak dočkala svého pokračování. Obě publikace vydalo nakladatelství Fragment. Na našich stránkách si můžete přečíst recenzi první z nich, Ruda z Ostravy – Besceler!!!

Ve středu 6. listopadu je v Ostravě připravena autogramiáda s Nelou Rywikovou. Autorka se proslavila knihou Dům číslo 6 vydánou nakladatelstvím Host. Příběh se odehrává v prostředí vítkovických železáren. Na našich stránkách si také můžete přečíst rozhovor se spisovatelkou. Budete-li se chtít setkat s Nelou Rywikovou osobně, pak přijďte v 17 hodin do Domu knihy Knihcentrum na Smetanovo náměstí.

Rovněž ve středu 6. listopadu bychom vás rádi pozvali do Prahy. Uskuteční se zde křest nové knihy nakladatelství Fragment a Kateřiny Petrusové S hlavou v oblacích pejru. V knize se setkáte s kreativní ředitelkou malé reklamní agentury, která víkend v jižních Čechách změní život.  Pár příjemných chvil na vesnici po boku typického „vidláka“ jí může třeba změnit pohled na svět. Kam a kdy můžete na křest přijít? V 17 hodin do literární kavárny Knihkupectví Academia naVáclavské náměstí.

Zajímavá akce pro celou rodinu se bude konat ve čtvrtek 7. listopaduLitvínově. Litvínovská knihovna pořádá zábavnou interaktivní show pro děti, na které vystoupí ilustrátor dětských knih Adolf Dudek. Přijít můžete i s dětmi v 16.30.

Ve čtvrtek 7. listopadu bude mít v Brně autogramiádu populární spisovatelka Halina Pawlowská. V knihkupectví  Dobrovský bude podepisovat svou kuchařku Zeptej se mámy aneb 100 receptů, jak se dožít 100 let. Autorce vrtala hlavou dlouhověkost v její rodině, a tak se jednoho dne zeptala: „Mami, co mám dělat, abych žila tak dlouho jako vy?“ A máma jí řekla: „Jez to, co jedla tvá rodina! A pak nejen, že tu budeš do sta, ale budeš mít i menší zadek!“ A proto sebrala sto receptů svých příbuzných a nabízí nám všem chutný elixír na dlouhý život.

Fanoušci Barbary Nesvadbové se mohou těšit na pátek 9. listopadu. V OC Olympia v Brně na vás bude čekat od 15:00 autorka knihy Přítelkyně, obsahující dvě novely o ženském přátelství. Titul vydalo nakladatelství Motto a můžeme vám nabídnout ukázku z knihy. Kromě besedy proběhne také autogramiáda.  Pro zájemce máme  zpracovánu na našem webu recenzi o uvedené knize.

Informace o výše uvedených literárních nabídkách a o spoustě dalších naleznete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář