Nenechte si ujít v týdnu od 28. října do 3. listopadu 2013

Nenechte si ujít
Spousta z vás se těší, že bude mít nadcházející týden v pondělí volno. Budou vrcholit přípravy na Dušičky, o víkendu se rozsvítí hřbitovy a zavzpomínáte na nejbližší, kteří už nemohou být s vámi. Pokuste se i v tomto týdnu zastavit, pročíst si naši nabídku a příjemně se odreagovat na některé z nabízených literárních akcí.

Úsměv na rtech vám jistě vykouzlí Humor v severské literatuřeKde vám představí knihy soudobých severských spisovatelů, jimž humor rozhodně není cizí? Vždyť vážná severská literatura bývá často označována jako depresivní, ponurá a temná… Že tomu tak není, to se dozvíte během úterního večera 29. října od 19 hodin. Seznámení se současnými severskými autory je součástí festivalu Dny Severu. Místem konání je Praha, Klub K4. Provázet vás bude Michal Švec ze Skandinávského domu.

Mezi nejnovější slovenskou prózu patří Smrt na Dunaji. Přijít na besedu s autorem Michalem Hvoreckým můžete přijít ve středu 30. října v 17 hodin do Národní knihovny v Praze. Poslechněte si příběh o lásce a zároveň dobrodružný cestopis a parodii na masovou turistiku. Knihu vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Ve čtvrtek 31. října bychom vás rádi pozvali do Paláce knih Luxor v Praze. Od 17 hodin se zde bude konat křest knihy Pavla Kosatíka nazvaná Tigrid, poprvé. Publikace je prvním knižním životopisem Pavla Tigrida, který vychází v roce desátého výročí smrti této pozoruhodné osobnosti novodobé české historie. Po křtu bude následovat autogramiáda. Křest pořádá nakladatelství Mladá fronta.

Poslední říjnový den, tedy ve čtvrtek 31. října, můžete v Ostravě navštívit projekt Poezie v barvách. Hudebně-poetičtí tvůrci na vás budou čekat od 18 hodin v Knihovně města Ostravy. Nebude chybět poezie ostravského básníka Milana Šťastného, který se také sám hudebně doprovodí.

Setkání s Denisou Bartošovou, autorkou knihy Láska prochází kuchyní – Uvařte, zabalte a věnujte jedlý dárek, proběhne také 31. října. Nejen nadšené kuchaře bude spisovatelka očekávat v odpoledních hodinách v prostorách kavárny Divoké Matky v Praze. Dárkovou knihu vydává nakladatelství Smart Press.

 

Poslední pozvání pro vás máme na sobotu 2. listopadu do Brna. V Knihcentru Café Olympia se bude v 15 hodin konat beseda a autogramiáda Dity Pecháčkové k její populární kuchařské knize Deník Dity P. Pokud byste se chtěli dozvědět podrobnosti o této knize, můžete si přečíst recenzi, kterou máme na našich stránkách.

Věříme, že nabídka literárních akcí je pestrá a že si z ní vyberete. Další tipy najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář