Příběhy slůněte Riang

slůně
V nakladatelství Grada vychází další kniha oblíbené autorky pro děti Lenky Rožnovské, další z působivých bajek. Pojďte s námi prožít dobrodružství slůněte Riang!

V období dešťů se v pralese narodí slůně, které jako by svou povahou i jménem – Riang znamená veselý – bylo předurčeno k bezstarostnému životu. Osudové klopýtnutí však lehkomyslného sloníka uvězní do pasti, ve které mu hrozí smrt. Rianga zachrání lidé. Vrátí mu život, vezmou mu však jeho volnost a rodinu. Sílu příběhu o ztracené a znovu nalezené svobodě umocňují působivé ilustrace Ivety Autratové.

Kniha je doporučena dětem od 5 let.

 

Slůně Riang

Autor: Lenka Rožnovská
Ilustrace: Iveta Autratová

Vydalo: nakladatelství Grada

Formát: 200×200 mm
Počet stran: 40
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-247-4683-8

 

Přečtěte si více o knize Slůně Riang.

Ukázka z knihy

Sabah, Sabah, šeptaly větry mrakům
jméno své země. Mraky se snesly níž,
aby viděly Zemi pod větry.
A viděly krajinu vzrostlých stromů,
co svými kořeny vystavěly hráz vodě.

O autorce

Lenka Rožnovská je pedagožka, autorka pohádek pro děti, které vycházejí na pokračování v časopisu Sluníčko a vydávají se i knižně. Spolupracuje s knihovnami, její projekty (Čtení pro kočku, ale taky pro psa, Šikulíci píší knihu, Indiánské nocování) mají za cíl prohloubit čtenářské kompetence u dětí mladšího školního věku.

(Info o autorce a fotka: nakladatelství Grada)

 ——————————————————————-

V minulosti byla vydána již celá řada knih této oblíbení autorky. Recenze a ukázky některých z nich si můžete přečíst na našich stránkách (stačí kliknout na příslušný obrázek):


Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSlůně Riang

Rožnovská, Lenka

Grada, 2013

Napsat komentář