Knižní tipy pro aktivní prožití víkendu

BezetZivotem
Naše dnešní knižní nabídka má za úkol vás vyzvat k aktivnímu prožití víkendu – a nejde jen o pohyb. Aktivní můžete být při sběru léčivých rostlin, při výrobě šperků z korálků či s křížovkou v ruce při pečení nedělního oběda. A po aktivitě si můžete dopřát zasloužený odpočinek a my vám poradíme, jak na něj bez chrápání!

Pokud vám bude počasí přát, můžete vyrazit na procházku podzimní přírodou. Ale nemusí jít o bezcílné brouzdání spadaným listím. Ještě stále je totiž čas na sběr léčivých rostlinek. Kterých? To vám poradí kniha s názvem Naše léčivé rostliny autorky Ursuly Stumpfové z nakladatelství Ikar.

V knize najdete základní informace o sběru a šetrném sušení léčivých bylin, portréty 160 léčivých bylin a nejdůležitější jedovaté rostliny, 360 fotografií a kreseb pomůže k jejich rozlišení. Naučíte se připravovat čaje, masti, tinktury, voňavé polštářky a květové esence. Dozvíte se, která léčivá rostlina může pomoci ke zlepšení konkrétních zdravotních problémů.

Přečtěte si více o knize Naše léčivé rostliny a podívejte se i na ukázku z ní

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

————————————————————————————————–

Mezi přirozené „léky“ jistě patří také spánek. Ovšem musí jít o zdravý spánek nenarušovaný častým buzením a také chrápáním. Jak dojít ke zdravému spánku po aktivně prožitém dni, vám poradí kniha Chrápání a jak si s ním poradit čínského autora Wu Li z nakladatelství Portál.

Tato kniha seznámí čtenáře s pravidly zdravého spánku. Jsou v ní pojmenovány hlavní příčiny chrápání – nadváha, omezené dýchání nosem, nedostatek estrogenu, nadužívání alkoholu nebo vliv užívaných medikamentů, které lze napravit. Nadto kniha informuje o prostředcích a způsobech, jež chrápání výrazně omezují. Kniha je psána pro ty, kteří trpí chrápáním svým nebo svých partnerů.

Přečtěte si více o knize Chrápání a jak si s ním poradit i ukázku z ní

————————————————————————————————–

Jaké pocity ve vás vzbuzuje slovo korálky? Pokud pozitivní a navíc vyvolává tvůrčí naladění, pak následující kniha je určena právě vám. Jmenuje se Korálkování – výroba šitých šperků. Pro tvořilky ji napsala Drahomíra Fejtková a vydalo ji nakladatelství Fragment.

Zapojte svou fantazii a šikovné ruce a obohaťte svou šperkovnici o nové originální přírůstky. Naučte se základní techniku korálkových stehů a jak správně vybrat korálky, aby vznikl opravdu zajímavý a nápaditý vzor. Dvě desítky podrobných návodů na výrobu náušnic, náramků a náhrdelníků zároveň poslouží jako inspirace pro vaše vlastní nápady.

Přečtěte si více o knize Korálkování – výroba šitých šperků

 ————————————————————————————————–

 Pokud vám titěrné korálky připadají nezajímavé, ale máte rádi pohyb, pak se můžete rozhýbat s knihou Moderní fyziotrénink autorů Pavla Švejcara a Martina Šťastného. Mimo jiné vás naučí vnímat svět okolo vás jako jedno velké hřiště. Vydalo ji pro vás nakladatelství Plot.

Moderní fyziotrénink představuje zcela nový pohled na vaše cvičení. Cílem není trénink jednotlivých svalů, nýbrž práce v rámci koordinačních celků, jež jsou stavebními prvky lidské motoriky. Základem je cvičení v polohách vycházejících z přirozeného motorického vývoje dítěte. Důležité je jejich přesné nastavení, které je klíčem k optimálním svalovým souhrám. Výsledkem je tréninkový systém, který rozvíjí a přitom nepřetěžuje pohybový aparát.

Přečtěte si více o knize Moderní fyziotrénink

Více o knize najdete i v našem článku!

————————————————————————————————–

A po důkladné rozcvičce je čas na něco oddechovějšího. Navíc, bude-li pršet, není nad to pohovět si v pohodlném křesle u luštění křížovek. Bonusem vám budou chutné recepty, které v tomto obšírném sešitu najdete. Knihu Maxi křížovky s recepty na celý rok  pro vás připravilo nakladatelství Fragment.

Luštěte a pochutnejte si!
250 švédských křížovek zažene dlouhou chvíli a skvělé recepty nabídnou inspiraci na sezonní dobroty pro celý rok.

Přečtěte si více o knize Maxi křížovky s recepty na celý rok

 

————————————————————————————————–

A jak nejraději trávíte víkend vy? Jste aktivní, sportujete, brouzdáte přírodou nebo raději okolní svět vnímáte skrze okna svého vytopeného bytu? Našli jste inspiraci v našich dnešních tipech? Podělte se s námi v komentářích pod článkem!

 

Nenechte si ujít šanci a vydražte si tyto knihy
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNaše léčivé rostliny

Stumpfová, Ursula

Ikar, 2013

zobrazit info o knizeChrápání a jak si s ním poradit

Wu Li

Portál, 2013

zobrazit info o knizeKorálkování – výroba šitých šperků

Fejtková, Drahomíra

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeModerní fyziotrénink

Švejcar, Pavel - Šťastný, Martin

Plot, 2013

zobrazit info o knizeMaxi křížovky s recepty na celý rok

Fragment, 2013

Napsat komentář