Mezi fyzioterapií a kondičním tréninkem

Moderni-fyziotrenink
Cvičíte rádi? A jste si jisti, že cvičíte správně? Pokud vás zajímá tato problematika, zcela jistě nový pohled na ní vám představí kniha, kterou jsme si pro vás dnes připravili!

Moderní fyziotrénink představuje zcela nový pohled na vaše cvičení. Cílem není trénink jednotlivých svalů, nýbrž práce v rámci koordinačních celků, jež jsou stavebními prvky lidské motoriky. Základem je cvičení v polohách vycházejících z přirozeného motorického vývoje dítěte. Důležité je jejich přesné nastavení, které je klíčem k optimálním svalovým souhrám. Výsledkem je tréninkový systém, který rozvíjí a přitom nepřetěžuje pohybový aparát. Je využitelný jak pro zlepšení kondice, tak pro pozitivní ovlivnění různých zdravotních poruch. Spojuje v sobě práci s pocity, pohyby, se sílou a nepřímo i s vnitřními orgány. Díky němu lépe poznáte své tělo.

Jednotlivé techniky jsou představeny ve stovkách fotografií, které jsou přesně edukovány a aplikovány na fitness, studia, pracovní prostředí atd., aby mohly být maximálně využívány. Svět, ve kterém žijete, se tak může stát jedním velkým radostným hřištěm.

Moderní fyziotrénink

Autor: PaedDr. Pavel Švejcar a Martin Šťastný

Počet stran: 200
Formát: 172 x 230
Vazba: Pevná
ISBN: 978-80-7428-183-9

Přečtěte si více o knize Moderní Fyziotrénink vydanou nakladatelstvím PLOT

 

Ukázka z knihy: Vzpor na předloktí

Zaujmutí cvičební polohy: Výchozím nastavení páteře je dlouhá, ne příliš hluboká bederní a krční lordóza. Osa těla vede středem pánevního dna, v rovině hlavic pažních kosti (humeru), středem šíje a zadní části temene. Body opory jsou špičky nohou, kolena a předloktí (viz obr.). Vzdálenost kolen je stejná jako mírně větší než vzdálenost kyčlí, bérce jsou rovnoběžné.

Detail předloktí: Lokty jsou mírně před rameny, do stran přesahují osu ramen o cca 10 cm. Těžiště opření je 5-10 cm před loktem (úměrně délce paží), předloktí v přirozené, lehce se sbíhající pozici, s náznakem vnitřní rotace.

Ruce: Zápěstí na podložce (viz obr.). (str. 55)

 

Nakladatelství Plot

Nakladatelství PLOT vzniklo v roce 1998 a svou činnost zahájilo jako malé rodinné nakladatelství vydávající literaturu pro volný čas, kynologii a humoristickou beletrii.  Postupe času vzniklo patnáct edičních řad, zabývajících se vším možným, od dětské literatury přes beletrii až po odbornou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeModerní fyziotrénink

Švejcar, Pavel - Šťastný, Martin

Plot, 2013

Napsat komentář