Nenechte si jít v týdnu od 30. září do 6. října 2013

Nenechte si ujít
Je tady první říjnový týden. Přicházíme s tradiční nabídkou literárních akcí, které se budou v tomto týdnu konat na různých místech naší vlasti.

Posledním zářijovým dnem bude pondělí 30. září. Už nyní si můžete do kalendáře poznačit, že ve Vyškově v Knihovně Karla Dvořáčka proběhne setkání se Sylvou Fischerovou, autorkou básnických sbírek, povídek i knih pro děti. Proslavila ji kniha Evropa je jako židle Thonet, Amerika je pravý úhel, která byla nominována na Magnesii literu 2013. Autorka se tu inspirovala svou cestou do Ameriky v roce 2010.

Knihovnu Karla Dvořáčka ve Vyškově se vyplatí navštívit i následující den v úterý 1. října. Na 15. hodinu je nachystána dramatická adaptace knihy Jak se zbavit mstivý Soni. Spisovatel Jiří Holub v publikaci popisuje situaci na maloměstě Žabokudly, kam přišla Mstivá Soňa. V místní škole se rozpoutala válka páťáků proti přísné paní učitelce. Můžete se těšit na příhody dětí, rodičů i učitelského sboru, které se udály na jedné malé základní škole. Publikaci vydalo nakladatelství JaS.

Ve středu 2. října se bude konat v Praze od 16.15 ve velkém sále Divadla Ypsilon křest knihy Příběhy z tribuny. Budete se na ní moci setkat s mnoha celebritami, například s Jiřím Lábusem, Pavlem Novým, Martinem Dejdarem, Janem Jiráněm a Miroslavem Kořínkem. Autorka Zuzana Maléřová zvala ve své publikaci k důvěrným hovorům o životě, o lidském usilování, trápení, štěstí i sebepoznání přední umělce i zástupce fotbalové Dukly. Mezi jejími hosty byla i řada herců. Kniha právě vychází v nakladatelství Čas.

Na čtvrtek 3. října je připraven v Praze další křest. Zve vás na něj nakladatelství Mladá fronta a Palác knih Luxor. Křtít se bude kniha Dům v Bretani autorky Marty Davouze, Češky žijící ve Francii, zakladatelky Společnosti Franze Kafky v Praze. Její kniha Dům v Bretani volně navazuje na autorčinu předchozí knihu Vypadni z mýho života! s autobiografickými prvky. Publikaci pokřtí Milan Uhde, slovem provede Jakub Železný. Důležitá informace pro zájemce je, že křest začíná v 17 hodin.

Nadcházející týden bude ve znamení Týdne knihoven, který pořádá SKIP:  Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky. Bude se konat již 17. ročník. Letošní rok má motto: S námi jen all inclusive! Nezapomeňte se tedy porozhlédnout po knihovnách v blízkosti vašeho bydliště, určitě v nich připravují řadu zajímavých akcí.

Ve dnech 3. až 5. října 2013 se bude konat v Táboře druhý ročník festivalu malých nakladatelů TaBook.

Čeká na vás opravdu pestrý program, o kterém se můžete dočíst v našem Kalendáři akcí.

Tam naleznete spoustu dalších literárních pozvánek z různých míst naší republiky. Věříme, že si vyberete.

Doporučení:
Share

Napsat komentář