Tak trochu jiná poezie

Ametyst_vyrezObalky
Chcete vědět, jaké to je dívat se na svět očima člověka, který má bipolární afektivní poruchu? Přečtěte si 40 básní v poetické autobiografii Ametyst od Meggy Adfectus a dozvíte se nejen to, ale mezi řádky si jistě najdete i něco navíc.

40 syrových, avšak úderných básní, zmítajících se v pesimismu, filozofování, naději i víře, ale pozorný čtenář mezi řádky najde víc…

Autorka o knize

Ametyst je 150% poetická autobiografie mé osoby, která měla být skryta v pološeru, případně mezi stěnami ordinace. Cíl? Pomůžou-li mé verše jednomu jedinému člověku – „V těch sračkách nejsi sám, na, tady máš pomocnou ruku a kapesník.“ Tak pak měla veškerá práce smysl a nelituji jediného řádku.
Zároveň v knize najdete básně, které neskrývají homosexualitu, snahou bylo ukázat ji v netradičním, byť někdy až tvrdém světle, avšak vždy s dávkou něžnosti.

Knihou se snažím více přiblížit společnosti a ukázat, jak vypadá vnitřní svět, emoce a myšlení, a jak diametrálně se lišit od Vaší reality. Jak vždy říkám BAP je darem i prokletím a je-li mi souzena, má to svůj důvod.
Nic neděje se jen tak.

Jsem ráda, že jsem udělala tento krok do neznáma a za knihou si plně stojím. Jestli má tahle knížka něco šířit, tak je to poselství, víru a naději.

Ametyst

Autor: Meggy Adfectus

Vydáno: 2013
Vydání: první
Počet stran: 70
Vazba: lepená brožura

ISBN: 978-80-260-4184-9

Přečtěte si více o knize Ametyst.

 

Ukázka z knihy

Cluje nezná slovo…

Ve slovníku hledám slovo „naděje“,
tuším, že slovník se mi vysměje.
Neznám důvod, proč tohle slovo není,
doufala jsem, že s nadějí vše se změní.

A tak opět mezi zdmi ležím,
ve filmu života jen sama běžím.
Probdělá noc, slzy se blíží,
realita svírá, bolestně tíží.
Ptám se často anděla, proč?
Odpověděl ďábel: Tak už skoč!

(str. 29)

O autorce

Meggy Adfectus (*1992), vlastním jménem Markéta Kuchařová, žije v Brně. Věnuje se nejen poezii, ale píše také prózu. Tuto rozmanitost považuje za svou největší přednost. Jejím nejnovějším počinem je sbírka básní Ametyst, kterou vydala vlastním nákladem.

Markéta Kuchařová preferuje různorodost nejen v oblasti literatury, ale i ve svém soukromém životě. Miluje Finsko, je nadšená pejskařka, čte knihy různých žánrů a poslouchá hudbu rozličných žánrů.

Více o autorce a její tvorbě si můžete přečíst na autorčiných stránkách.


Fotka autorky a informace o ní přejaty z webu autorky.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAmetyst

Adfectus, Meggy

Tribun EU, 2013

Napsat komentář