Knižní tipy na světové čtení

světová literatura
V dnešních knižních tipech vás čeká pořádná dávka světové literatury od autorů bestsellerů. Ponořte se s námi do světa armády v Guatemale, Paříže v 18. století nebo amerických elektrárenských magnátů!

Román autora bestsellerů, Arthura Haileyho, přišel i do Čech. Jak dopadne nekonečné čerpání z energetických zdrojů? Knihu Přetížení vydalo nakladatelství BETA Dobrovský.

Přetížení

Autor: Arthur Hailey
Překlad: Jiří Hora
Počet stran: 567

Výjimečná vlna veder klade mimořádné nároky na spotřebu energií a vedoucí pracovníci závodu se snaží vyhnout nežádoucím výpadkům. Avšak proti rozšiřování starých a budování nových elektráren protestují ekologové a také teroristé a extrémisté, kteří kromě zařízení elektrárny ničí i lidské životy. Aktuální problém i budoucí perspektiva rostoucí spotřeby energií se zdá neřešitelná… 

Přečtěte si více o knize Přetížení.

—————————————————————

O brněnské vile Tugendhat se dočtete v románu  Simona Mawera. Zahraniční autor brilantně vystihl československou kulturu na pozadí historie. Knihu Skleněný pokoj vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Skleněný pokoj

Autor: Simon Mawer
Překlad: Lukáš Novák
Počet stran: 392

Vysoko na kopci nad Brnem ční zázračný dům. Postaven na míru židovsko-křesťanskému novomanželskému páru vyzařuje bohat­ství, sebevědomí, krásu a majestátnost. Avšak jen do chvíle, než do země vstoupí nacistické vojsko a manželé musí vilu i zemi opustit. Život vily se s odchodem jejích majitelů ale nezastaví. Přechází z jedněch rukou do druhých, z českých do nacistických, pak do sovětských až se opět vrátí do majetku československého státu.

Přečtěte si více o knize Skleněný pokoj a také ukázku z ní.

—————————————————————

Jak to vypadá, když se do občanské války v Guatemale připlete německý pilot? Dočtete se v knize Wolfganga Schreyera Zelený papež z nakladatelství Naše vojsko.

Zelený papež

Autor: Wolfgang Schreyer
Překlad: Zdeněk Lahoda
Počet stran: 328

Příběh se odehrává v Guatemale v roce 1954. Německý pilot, vystupující pod falešným jménem Antonio Morena, je postřelen v zuřící občanské válce. Nově založená soukromá armáda emigrantů a dobrodruhů se chystá napadnout zemi. Jak tato válka dopadne a kde skončí německý hrdina?

Přečtěte si více o knize Zelený papež.

—————————————————————

Dokáže bývalý vězeň Mike Larsson napravit svůj život? Podaří se mu splatit dluhy a být dobrým otcem? Dočtete se v knize Olle Lönnaeuse Velké srdce Mike Larssona z nakladatelství Brána.

Velké srdce Mika Larssona

Autor: Olle Lönnaeus
Překlad: Čeněk Matocha
Počet stran: 280

Mike Larsson má velké srdce, ale své nervy bohužel často neudrží na uzdě. Proto se mu za 45 let života téměř nic nevydařilo. Ale když je jednoho krásného podzimního dne propuštěn z věznice Kirseberg v Malmö, rozhodne se: Teď se stane dobrým člověkem. Teď bude pro Robina pořádným tátou. Jen ještě musí ukrást poslední auto… Jak dá Mike Larsson svůj zkažený život do pořádku? Jak má začít znovu a zapomenout na vše, co bývalo?

Přečtěte si více o knize Velké srdce Mika Larssona.

—————————————————————

Ustojí hlavní hrdina knihy Čistý, Jean-Baptiste Baratte likvidaci pařížského hřbitova, kterou je pověřen? Dočtete se v knize autora Andrewa Millera z nakladatelství Host.

Čistý

Autor: Andrew Miller
Překlad: Tomáš Kačer
Počet stran:360

Paříž roku 1785. Přeplněný starý hřbitov zamořuje vzduch zápachem a znepříjemňuje život lidem v jeho okolí.Do tohoto prostředí přichází mladý venkovský inženýr Jean-Baptiste Baratte s královským pověřením k demolici hřbitova i sousedního kostela. Ale hřbitov má už od nepaměti své místo v srdcích místních obyvatel. Někteří si proto život bez kulis kostela a hřbitovních zdí nedokážou představit.

Přečtěte si více o knize Čistý a také ukázku z ní. Další informace o knize Čistý také na našich stránkách!

Podívejte se na video s autorem knihy Čistý.

—————————————————————

Která z nabízených knih vás zaujala nejvíce? Sdělte nám svůj názor v diskuzi!

O tyto a další knihy můžete soutěžit v našich aukcích!

Úvodní foto převzato z www.freedigitalphotos.net. Autor: adamr

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřetížení

Hailey, Arthur

Pavel Dobrovský – BETA, 2013

zobrazit info o knizeSkleněný pokoj

Mawer, Simon

Kniha Zlín, 2013

zobrazit info o knizeZelený papež

Schreyer, Wolfgang

Naše vojsko, 2013

zobrazit info o knizeVelké srdce Mika Larssona

Lönnaeus, Olle

Brána, 2013

zobrazit info o knizeČistý

Miller, Andrew

Host, 2013

Napsat komentář