Nenechte si ujít v týdnu od 5. do 11. prosince 2011

192_big
V prvním adventním týdnu se mají na co těšit hlavně děti. Většina knihoven si pro ně připravila akce spojené s Mikulášem, ale i dospělí si určitě přijdou na své.

V Moravském Krumlově proběhne v místní Městské knihovně hned v pondělí 5. prosince akce s názvem Pod hvězdným stromem aneb Horoskop Jaroslava Seiferta. Jedná se o Literární kavárnu a nebude chybět tradiční punč a vánoční cukroví. Vstupné činí 40 Kč. Začátek akce je ve 14:00 hod.

V pondělí můžete také navštívit brněnské knihkupectví Barvič a Novotný, kde bude autogramiáda knihy Josefa Formánka Umřel jsem v sobotu. Akce začíná v 17:00 hod.

Na Mikuláše čeká v knihovnách pro děti malé překvapení. V Olomouci se akce jmenuje Mikulášské písmenkování a trvá celý den, v Pardubicích začíná od 16:30 a nese název Mikulášské překvapení. V Ostravě v pobočce Dr. Martínka vás od 15:00 čekají Čertoviny s Mikulášem.

V úterý 6. prosince se bude konat scénické čtení v pražském divadle Minor Aleny Ježkové, která je autorkou knihy Dračí polévka. Akce bude spojena i s autogramiádou a bude zde možno zakoupit všechny autorčiny dosud vydané knihy. Toto setkání proběhne také v Havlíčkově Brodě, Brně a Českých Budějovicích. Více informací o akci naleznete ZDE.

V úterý máte také možnost vidět pana prezidenta, kterým je autorem předmluvy knihy Vladimíra Tomšíka Ekonomie a zdravý rozum, bude přítomen na křtu a autogramiádě. Křest proběhne od 17:00 v Autoklubu ČR v Praze (Opletalova 26, Praha 1).

Pokud se zajímáte o českou literaturu pro děti a mládež, můžete také v úterý 6. prosince navštívit Dům hudby v Pardubicích, kde od 17:00 hodin proběhne beseda na téma Hezky česky. PaedDr. Josef Hetych představí jubilanty tohoto data, a to např. F. Halase, J. Seiferta, M. Macourka a další.

A ještě jednou Barvič a Novotný. Ve středu 7. prosince od 17:00 proběhne v Brně beseda spojená s autogramiádou knihy Skoro jasno, kterou napsali meteorologové České televize Taťána Míková, Alena Zárybnická a Pavel Karas. V příručce autoři popisují základní pojmy týkající se každodenního počasí a vše je bohatě doplněno ilustracemi.

Na čtvrtek 8. prosince si pobočka Jungmanova knihovny města Olomouc pořádá posezení s Jiřinou Stoklasovou. Akce má název Babinec aneb Až se jaro zeptá a začne v 16:30.

Spisovatelka Klára Janečková bude v pátek 9. prosince od 16:00 křtít svou novou knihu, která má název Temnota. Křest je spojen s autogramiádou a bude se konat v knihkupectví Bux v brněnském Avionu.

Pokud i vy víte o zajímavé akci, podělte se s ostatními a vložte ji do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář