Jak zatočit se šikanou

DenikTridnihoOtloukanka
Když se zcela obyčejný Erik ocitne náhle na pozici školního Pošuka, toho nejtrapnějšího z nejtrapnějších, uvědomí si, že pokud nechce být obětí školní šikany až do konce studijních let, musí nad svými trýzniteli co nejdříve zvítězit… Zasoutěžte si s námi o knihu Deník třídního otloukánka!

Ze dne na den obětí školní šikany

Pravidla, která řídí druhý stupeň základních škol, nám často zůstávají záhadou. Ale pro Erika Haskinse je to záhada, kterou potřebuje vyřešit, a to rychle.

Do šesté třídy byl Erik normální, průměrný kluk, ale z nějakého nevysvětlitelného důvodu z něj parta tří kluků udělala Pošuka. Dokonce i jeho nejlepší přítel, s nímž kamarádí už od první třídy, se postaví proti němu.

Eric nemůže pochopit, proč se stal Pošukem právě on, a dojde mu to až ve chvíli, kdy se dozví o Knize šikany – tajemném průvodci, který učí Jak dělat potíže, aniž by ses do nich sám namočil; jak řídit školu a být Někdo. A taky, jak vybrat Pošuka – jedince, jenž se stane tím nejtrapnějším z nejtrapnějších. Eric Haskins zatím zůstává Pošukem, ale je předurčen k tomu, aby na nejnižší pozici společenského žebříčku nezůstal navždy.

 

Deník třídního otloukánka

Autor: Eric Kahn Gale

Vydalo nakladatelství Jota

Počet stran: 232
Formát: 130 × 200 mm
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7462-381-3
Vydáno: 28. srpna 2013

Přečtěte si více o knize Deník třídního otloukánka 

 

Reakce čtenářů

Přesvědčivý a neobvyklý pohled na složitý problém šikany, který výtečně uspěl jako vyprávění.

Kirkus Reviews

Jestli tohle čtete, vězte, že jste sehráli velkou roli v mém životě. Děkuji… Vždycky jsem se bála svůj příběh vyprávět. Teď už nemusím.

Kalynn, 14 let

 

Eric Kahn Gale

Eric Kahn Gale žije v Chicagu, kde píše nejen knihy, ale také divadelní hry. Je členem muzikálové skupiny Team StarKid. V příběhu Deník třídního otloukánka se inspiroval skutečnými zážitky z doby, kdy mu bylo jedenáct let. Deník třídního otloukánka může pomoci všem, kteří se ocitli v podobné situaci jako šesťák Eric.

 

Sdružení nezávislých amerických knihkupců Indie Next List zařadilo Deník třídního otloukánka mezi 10 nej pro rok 2013!

 

Vyhrajte neotřelý Deník třídního otloukánka!

Hledáte knihu, která by vaše děti seznámila s tématem školní šikany, ale zároveň je pobavila a něčemu naučila? Tak to byste si jistě neměli nechat ujít knihu Deník třídního otloukánka, jež se snaží děti s touto citlivou problematikou seznámit a ukázat jim, že i když se stanou obětí šikany, neznamená to, že se s tím musí smířit bez boje.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, v níž tři z vás vyhrají román pro děti Deník třídního otloukánka.

Jako obvykle stačí u soutěžní otázky vybrat ze tří možností tu jedinou správnou a pak už jen správně tipovat. Hodně štěstí!

 

Soutěž o titul Deník třídního otloukánka
běží od 6. do 19. září 2013.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 výtisky knihy Deník třídního otloukánka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDeník třídního otloukánka
aneb Jak jsem zvítězil nad šikanou

Gale, Eric Kahn

Jota, 2013

Jak zatočit se šikanou - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. tetina napsal:

    Děkuji za knihu Deník třídního otloukánka, dnes byla doručena:)

Napsat komentář