Knihy, se kterými vytvoříte přitažlivý web

Klavesnice
Vytvoření webových stránek bývá často pro jejich tvůrce výzvou. Pomoc určenou i začátečníkům nabízí profesionálové také v knižní podobě.

Computer Press je renomované knižní nakladatelství počítačové literatury a titulů z oblasti digitální fotografie s tradicí od roku 1994. Nakladatelství svou nabídkou pohotově reaguje na vývoj v oboru IT a přichází tak na trh s produkty věnovanými nejnovějším verzím produktů a nejžádanějších technologií. Nakladatelství Computer Press spolupracuje nejen s renomovanými českými autory, ale také s největšími zahraničními vydavateli.

V nakladatelství Computer Press vyšly i následující tituly, které jsou věnovány tvorbě webu.

Jedním z oblíbených a uživatelsky přívětivých redakčních systémů, který mohou využívat i úplní začátečníci, je WordPress. Pronikněte do jeho tajů a vytvořte si své vlastní stránky!

Zajímá vás redakční systém WordPress, ale neumíte jej plně ovládat? Chcete si vytvořit plnohodnotné a lehce ovladatelné webové stránky, které nebudou vyhledávače ignorovat? Pak už nemusíte dál brouzdat Internetem a pročítat desítky návodů. V této knize naleznete nejen nezbytné minimum pro vytvoření své internetové prezentace, ale také spoustu tipů a triků navíc.

Tato publikace jednoduchou formou popisuje různá řešení a postupy pro tvorbu webových stránek a jejich správu v redakčním systému WordPress. Kniha slouží jako rychlý a užitečný pomocník v každém okamžiku, kdy si nevíte rady, potřebujete pomoct či hledáte inspiraci. Stačí pouze nalistovat příslušnou kapitolu, abyste se rychle dozvěděli odpověď na svou otázku. Jednotlivé kapitoly jsou doplněny množstvím ilustrativních obrázků, tipů a upozornění, které vám pomohou využívat redakční systém WordPress skutečně naplno.

Kromě standardních postupů se v knize dozvíte také:

  • Jak nastavit a upravovat vzhled prezentace
  • Jak správně vkládat a upravovat mediální soubory
  • Jak vytvořit a nastavit vlastní, plně funkční e-shop
  • Jak vytvořit profesionální diskusní fórum
  • Jak vytvořit firemní stránku na Facebooku a sdílet obsah na sociálních sítích
  • Jak vytvořit reklamu na webu
  • Jak vytvořit fotogalerii, chat či ankety
  • Jak upravit či vytvořit šablonu webu
  • Jak správně nastavit SEO webu a jaké faktory jej ovlivňují

WordPress – Vlastní web bez programování

Autor: Lucie Šestáková

Počet stran: 248
Formát: 167 x 225 mm
Vazba: brožovaná lepená
ISBN: 978-80-2513-832-8
Vyšlo: 17. července 2013

Bližší informace včetně obsahu, ukázky i souborů ke stažení najdete zde

———————————————————————

Psát čtivé příspěvky nestačí. Neměli byste zapomínat ani na vzhled vašich stránek, aby na první pohled zaujaly svým designem. Jak na to vám poradí cenami ověnčený webový designér Alexander Dawson.

Tvorba webových designů, které vynikají nad obecný průměr a jichž si lidé opravdu všimnou, patří mezi největší výzvy webdesignéra. Objevte tajemství vazby mezi kódem, obsahem a vizuální složkou, abyste nově nabyté znalosti dokázali využít ke zvýšení viditelnosti, použitelnosti a krásy designu.

Cenami ověnčený webový designer vás provede principy, na nichž pevně stojí krásné a uživatelsky přívětivé designy. Výklad doplňuje řadou užitečných tipů a triků z praxe okamžitě využitelných k maximalizaci vizuálního výkonu vašeho webu, jehož cílem je efektivní zobrazení vašich služeb a obsahu.

Dozvíte se mimo jiné:

  • Čím webový design efektivně odlišit od ostatních
  • Jak navrhovat web pro různá zařízení
  • Jak vytvořit osobitý obsah webu
  • Jaký vliv má design na emoce a čím ovlivňuje chování lidí
  • Jak pracovat s interakcí uživatele
  • Jak zajistit, že váš web bude přístupný všem uživatelům
  • Jaký vztah má design k použitelnosti
  • Jak svůj web optimalizovat pro vyhledávače

Výjimečný webdesign

Autor: Alexander Dawson

Počet stran: 344
Formát: 167 x 225 mm
Vazba: brožovaná lepená
ISBN: 978-80-251-3719-2
Vyšlo: 18. dubna 2012

Bližší informace včetně obsahu a ukázkové kapitoly najdete zde

 

O autorech

Alexander Dawson je několikrát oceněný webový profesionál a spisovatel s více než desetiletou praxí v oboru. Dawson vede webovou konzultantskou firmu, profesionálně píše o webovém designu a ve volném čase pomáhá ostatním webdesignérům.

Lucie Šestáková se internetovým marketingem zabývá přes pět let, z toho WordPressem od roku 2010. V současné době se věnuje především návrhům komerčních i nekomerčních webů postavených na tomto redakčním systému. Zajišťuje správu několika vlastních blogů a její odborné znalosti je možné využít v individuálních i online školeních zaměřených na ovládání WordPressu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVýjimečný webdesign
Tvorba osobitých, přitažlivých, použitelných webů

Dawson, Alexander

Computer Press, 2012

zobrazit info o knizeWordPress
Vlastní web bez programování

Šestáková, Lucie

Computer Press, 2013

Napsat komentář