Tipy na kvalitní detektivku od nás i ze světa

dymka
Dnes máme pro vás připraveny samé detektivní delikatesy, ze kterých bude radost si vybírat. Najdete tu současné bestsellery, ale i novinky, které své jméno ve světě krimirománů teprve získávají. Pojďte s námi do říše napínavých zápletek a neohrožených kriminalistů!

Druhý díl ze série kriminálních románů norského autora Joa Nesbøho se odehrává v exotickém Thajsku. Pokud se tam chystáte na dovolenou, pak jedině s titulem Švábi z nakladatelství Kniha Zlín v kufru.

V jednom bangkockém nevěstinci je nalezen norský velvyslanec v Thajsku. V zádech má nůž a v aktovce pedofilní pornosnímky. Opilý Harry Hole se zásobou vitamínu B12 nasedá do letadla, aby sehrál roli užitečného idiota. Jeho úkolem je případ vyřešit, ale přitom se do celé záležitosti co nejméně míchat. Harry se však do takové role vmanipulovat nenechá, a tak se hned po příletu do Bangkoku pouští spolu se svou thajskou kolegyní do vyšetřování.

Přečtěte si více o knize Švábi a ukázku z ní

Přečtěte si naši recenzi!

Podívejte se na rozhovor s Joem Nesbøm:

 ——————————————————————–

Pokud se chcete při čtení opravdu bát, pak tu pro vás máme novinku z nakladatelství Beta Dobrovský! Jmenuje se Bez srdce a napsala ji Američanka Chelsea Cainová.

Detektiv Archie Sheridan pronásleduje několik let krásnou sériovou vražedkyni Gretchen Lowellovou, až se nakonec z lovce promění v kořist. Gretchen ho deset dní krutě mučí, potom ho však nechá odejít a vydá se do rukou spravedlnosti. Když v ulicích Portlandu začne řádit únosce mladých dívek, musí se vzchopit, sestavit novou vyšetřovací skupinu a znovu začít pracovat. K tomu, aby vraha zastavil, potřebuje informace od Gretchen, ale dobře ví, že ho další setkání s ní může už navždycky zničit.

Přečtěte si více o knize Bez srdce 

——————————————————————–

Únos v Bílém domě, který ohrozil USA, je námětem románu Davida Baldacciho s názvem První rodina. Napínavou detektivku oblíbeného současného amerického autora vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Začalo to jako obyčejná oslava dětských narozenin. Sešli se kamarádi a rodina. Nafukovaly se balonky, podávaly dorty, hrály se hry a rozdávaly dárky. Jenže tahle oslava se v jedné věci zásadně lišila od stovky jiných: probíhala v Camp Davidu, v prezidentské rezidenci. A skončila únosem, který se stal pro národní bezpečnost noční můrou. Agenti Sean King a Michelle Maxwellová mají před sebou nelehký úkol: zachránit nevinné dítě a Spojené státy.

Přečtěte si více o knize První rodina a ukázku z ní

 ——————————————————————–

Česká univerzitní detektivka je žánr, který u nás nemá zatím příliš tradici. A proto se dá říci, že Michal Sýkora se stal jejím průkopníkem. Jeho druhý román Modré stíny vydalo nakladatelství Host.

Je tu již druhý díl ze série detektivních románů, jejichž protagonisty jsou policejní komisařka Marie Výrová, přezdívaná Velká Sova, a její mladší kolegové Pavel Edelweiss a Kristýna Horová. Nitky vyšetřování případu, který se zprvu jeví jako běžná lokální zpronevěra, vedou až do nejvyšší politiky. Jak se s tím popere poněkud netuctová, ale sympatická a krevnatá postava komisařky Výrové? 

Přečtěte si více o knize Modré stíny a prolistujte si ukázku z ní

Nevynechejte naši recenzi a rozhovor s autorem knihy Modré stíny!

 ——————————————————————–

Z českých současných autorů je snad nejčtenějším a neoblíbenějším autorem historické literatury Vlastimil Vondruška. Již devátý díl detektivních románů, které se odehrávají v časech panování krále Přemysla II. Otakara, s názvem Román o růži vychází v druhém vydání v nakladatelství MOBA.

Příběh se vrací do doby, kdy královský prokurátor a správce hradu Bezděz Oldřich z Chlumu zabil v souboji syna Hynka Berky z Dubé a uchází se o krásnou Ludmilu z Vartemberka. Kdosi zavraždí bezdězského purkrabího Jindřicha a vzápětí je Oldřich královským komořím obviněn, že zpronevěřil peníze na výstavbu hradu. Oldřich je nucen pátrat v přestrojení za obyčejného vojáka, zatímco jeho panoš Ota je omylem zajat, neboť věznitelé ho považují za královského prokurátora. A nutí ho, aby se oženil…

Přečtěte si více o knize Román o růži a nevynechejte ani článek s informacemi o Vlastimilu Vondruškovi a jeho dalších knihách na našem webu!


Která z knih se vám líbí? Vyhrála by dnešní pomyslný souboj česká, severská či americká detektivka? A ze současnosti nebo raději historická? Napište nám!

 Nenechte si ujít šanci a vydražte si tyto knihy
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBez srdce

Cainová, Chelsea

Pavel Dobrovský – BETA, 2013

zobrazit info o knizeŠvábi

Nesbø, Jo

Kniha Zlín, 2013

zobrazit info o knizePrvní rodina

Baldacci, David

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeModré stíny

Sýkora, Michal

Host, 2013

zobrazit info o knizeRomán o růži
Hříšní lidé Království českého

Vondruška, Vlastimil

Moravská Bastei MOBA, 2013

Tipy na kvalitní detektivku od nás i ze světa - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Iveta Pešková Iveta Pešková napsal:

    Skvělé tipy. U mě rozhodně zvítězily Švábi:-)I když bych asi taky hodně váhala nad knihou p.Vondrušky, píše moc hezky a historické taky můžu:-)

Napsat komentář