Zbavte se svých kil bolesti a zahrajte si s námi!

ZbavteSeSvychKilBolesti
Chcete pochopit souvislost mezi zneužitím, stresem a přejídáním? Pak byste si neměli nechat ujít novinku terapeutky Doreen Virtue. A v naší další soutěži ji můžete dokonce vyhrát!

„Melody bylo 19 let. Byla to nádherná modrooká blondýnka. Když ke mně přišla poprvé, dala se do neutišitelného pláče. Její  přítel Mark ji právě vysadil před klinikou, kde měla mít terapeutické sezení. Celou cestu se strašně hádali.

„Řekl mi, že jsem… že jsem…“ vzlykala a nemohla ta slova ani vyslovit, „že jsem zasraná děvka.“ Zoufale plakala a tvář měla zkřivenou šokem a vztekem. „Nikdo mi něco takového nikdy neřekl!“ pokračovala, zatímco smrkala a utírala si kapesníkem nos.“

 

Tak to je jeden z příkladů, kterým tu Doreen Virtue ukazuje, jak nesmírně lehké je zranit ženskou duši. Od týrajících partnerů, psychických vyděračů, po klasické kruté znásilnění, po sexuální zneužívání v dětství nebo v manželství. Autorka vychází ze své vlastní studie a z bezpočtu příběhů, které mají něco společné. Ta obrovská prožitá bolest, ať už byla jakákoliv, se na oněch ženách podepsala tak, že se nezřízeně přejídají (opakem je pak anorexie a jiné poruchy příjmu potravy). Skrývá se za tím snaha zaplnit zoufalou citovou prázdnotu.

 

Zbavte se svých kil bolesti

obálka knihy Zbavte se svých kil bolestiVydalo nakladatelství Synergie Publishing SE

Autorka: Doreen Virtue

Přeložila: Andrea Homolová
Vydání: druhé
První originální vydání: Kalifornie, USA, 1994, Hay House Inc.
Počet stran: 289
Formát: 140 x 210 mm
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Zbavte se svých kil bolesti

 

Zabývá se i násilníky

Drtivá většina knihy je věnována psychologii obětí a je to dokonalé puzzle, nad kterým nelze ani v nejmenším pochybovat. O to zajímavější je potom sledovat i její povídání o samotných násilnících. Doreen nechce, abyste jim odpustila, to v danou chvíli není třeba ani možné, ale pro úspěšnou terapii je třeba je pochopit. A až poté proměnit pocity studu a hanby v ono odpuštění.

„Představy, které má pachatel znásilnění, většinou zahrnují potrestání dané ženy za všechny „zločiny“, kterých se na něm dopustily všechny ženy, s nimiž měl v životě blízký vztah – matka, manželka nebo přítelkyně. Pachatel může být už v bodu, kdy citového a sexuálního uspokojení je schopen dosáhnout pouze tím, že ženu-oběť ponižuje a ovládá. Rozhodující je skutečnost, že znásilnění má minimálně co do činění se sexem a v nejvyšší míře se týká moci nad druhým člověkem.“

Jak moc tohle potřebuje podobně postižená žena slyšet!!!

obálka knihy Zbavte se svých kil bolesti

V první části knihy se zabývá autorka popisováním jednotlivých druhů zneužívání a velmi stresujících situací, které mohou v životě ženy nastat. Tady dochází k pochopení a možná i rozklíčování vašeho vlastního psychického stavu. V druhé části se věnuje uzdravení oněch kil bolesti. Ve chvíli, kdy se uvolní toto těžké břemeno z psychiky, je mnohem snadnější a přirozenější se nabytých kilogramů zbavit. Kde je chyba a jak se přestat obviňovat? Jak se mít více ráda? Jak pomoci tělu, aby se svých kil bolesti zbavilo?

Celá publikace je o to sympatičtější, že sama Doreen se tu vyznává ze svého neúspěšného manželství, ve kterém získala mnoho kil bolesti navíc a ani po rozvodu neměla situaci úplně lehkou. I její vlastní klopýtání a bolest je inspirací pro další ženy, které prochází podobnou situací.

 

O Doreen Virtue:

Autorka knihy Doreen Virtue, Ph.D. je duchovně zaměřenou psychoterapeutkou a bývalou ředitelkou dvou ženských psychiatrických klinik, specializujících se na otázky zneužití. Ve svém výzkumu se zabývala souvislostmi mezi zneužitím v dětství a následnými poruchami stravování v dospělosti.
O práci Doreen Virtue psaly mimo jiné i časopisy Redbook, Woman´s Day, Vegetarian Times, Shape a Fitness. Účinkovala v televizních pořadech Oprah, CNN, Good Morning America, The View with Barbara Walters a mnoha dalších.

obálka knihy Zbavte se svých kil bolesti

V roce 1995 přestala vykonávat praxi tradiční psychologie a začala pracovat jako andělská terapeutka. Reagovala tak na znamení, kterého se jí dostalo z duchovních světů. O této změně, stejně jako o svých poznatcích na poli duchovního léčení, píše ve svých knihách Léčení s vílami, Cesta světla a Léčení s anděly.

V současné době pořádá Doreen Virtue po celém světě přednášky a workshopy týkající se duchovních témat. Pokud vás zajímají informace o jejích aktivitách či její další knihy, zvukové nosiče a vykládací karty, navštivte její webové stránky www.angeltherapy.com

 

POZOR, SOUTĚŽ!

Zaujala vás kniha Doreen Virtue? Vyzkoušeli jste již mnoho diet a neustále se vždy znovu vracíte ke svým nezdravým stravovacím návykům? Možná byste mohli vyzkoušet učení této terapeutky!

 

Ve spolupráci s nakladatelstvím Synergie Publishing SE jsme pro vás připravili soutěž, ve které mohou tři z vás tuto zajímavou knihu.

Stačí jen správně zodpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí při tipování.

Soutěž o knihy Doreen Virtue
běží od 29. července do 11. srpna 2013

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy andělské terapeutky Doreen Virtue

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZbavte se svých kil bolesti
Pochopte souvislost mezi zneužitím, stresem a přejídáním

Virtue, Doreen

Synergie Publishing SE, 2013

Zbavte se svých kil bolesti a zahrajte si s námi! - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. irulka23 napsal:

    Právě mi byla doručena kniha „Zbavte se svých kil bolesti“. Moc děkuji.Hned se do ní pouštím, snad se zbavím i svých skutečných kil.

Napsat komentář