Knižní tipy pro zasněné chvíle dívek a žen

RomantickaCtenarka
Která žena se nerada zasní? Stačí popustit uzdu fantazii a na křídlech představivosti se může převtělit do smyslné krasavice, zatoulat se do dávné historie, prožít příběh plný vášně, ale i s kapkou napínavého pátrání. A to vše můžete spolu hrdinkami z našich dnešních knižních tipů.

První kniha v naší dnešní nabídce je určena dívkám. V edici YOUNG ADULTS v nakladatelství Fragment vyšel další díl z cyklu Láska, sex a touha s názvem Co je šeptem…

Co je šeptem…
Láska, sex a touha

Autor: Ali Cronin
Překlad: Petruše Klůfová
Počet stran: 264

Přečtěte si více o knize Co je šeptem…

Parta studentů si života užívá opravdu naplno – mejdany, láska, akce, sex.  Ashley má „divokou“ pověst a vyznává nevázaný životní styl. Co když je to ale přetvářka? Může se za maskou holky na jednu noc schovávat velká touha? Vysokoškolák Dylan je nejen hezký, ale navíc i fajn kluk. Bude mít Ashley šanci mu dokázat, že si zaslouží jeho pozornost?

———————————————————

Co vše se může vynořit z paměti, když žena odkloní svoji mysl od jídla půstem? O tom vypráví pokračování románu Úterní ženy s názvem Sedm dní bez z nakladatelství Host.

Sedm dní bez

Autor: Monica Peetzová
Překlad: Vladana Hallová
Počet stran: 288

Přečtěte si více o knize Sedm dní bez a prolistujte si ukázku z ní

Pět rozdílných přítelkyň má společný cíl: zpomalit, pročistit se, zhubnout. Na svůj každoroční výlet se vydávají do osaměle ležícího hradního hotelu Achenkirch. Čeká je sedm dní bez jídla. Mučivý hlad, přísná pravidla a problémy z domova, jež si přivezly s sebou, ohrožují úspěch terapie. Místo relaxace dochází k nedorozuměním, hádkám a bezesným nocím. Ovšem před nejtěžší zkouškou stojí Eva. Za masivní hradní zdi se vydává hledat svého neznámého otce. Zjistí, že některá tajemství by raději neměla nikdy vyjít na světlo…

 ———————————————————

V historii se odehrává další příběh, ve kterém najdete trochu více vášně. Přesto se dočkáte i napínavého pátrání! Knihu s názvem Panenské hříchy vydalo nakladatelství Baronet.

Panenské hříchy

Autor: Anna Randol
Překlad: Jana Pacnerová
Počet stran: 360

Přečtěte si více o knize Panenské hříchy a i ukázku z ní

Pro své okolí je Madeline Valdanová skandální kurtizána, které leží u nohou nejžádanější pánové ze společnosti. Nikdo však nezná její šokující tajemství: nikdy nezažila nejintimnější dotek žádného muže. Hezký a disciplinovaný Gabriel Huntford tráví svůj čas honbou za zločinci v nejtemnějších koutech Londýna. Teď ho však pátrání vede k jednomu z Madelininých „nápadníků“, a tak, velice nerad, souhlasí s tím, že této hříšné ženě pomůže.

 ———————————————————

Pokud byste chtěly odpočívat při četbě, u níž se budete červenat, můžete sáhnout po klasickém erotickém románu moderní literatury z nakladatelství Host s názvem Obraz.

Obraz

Autor: Jean de Berg
Překlad: Miloš Hanák
Počet stran: 144

Přečtěte si více o knize Obraz a prolistujte si ukázku z ní. Vice o knize naleznete i na našich stránkách.

Obraz je podmanivým pokusem o použití některých postupů francouzské literární avantgardy v milostném, či spíše (silně) erotickém příběhu. Nejde tu však o techniku vyprávění, ale o příběh, o tajemnou hru, kterou mezi sebou hraje trojice hlavních postav: vypravěč, muž velkého světa Jean de Berg, zdánlivě chladná elegantní krasavice Klára a její mladá přítelkyně, nebo možná otrokyně Anna.

 ———————————————————

Dalším z našich tipů je kniha slovenské autorky žijící a píšící v Praze. Vypráví o vdané ženě, která podlehne kouzlu svého šéfa. Titul se jmenuje Rok milenkou a vydalo ji nakladatelství Brána.

Rok milenkou

Autor: Elvíra Hörömpöli
Počet stran: 224

Přečtěte si více o knize Rok milenkou

Hlavní hrdinkou příběhu je Andrea Gabrielová, vdaná ambiciózní inženýrka, která začátkem devadesátých let nastupuje na nové pracoviště. Tam se seznamuje se svým nadřízeným, technickým náměstkem ing. Wolfem, s nímž postupně naváže vřelé pracovní přátelství. Andrea na novém místě zažívá tu nejšťastnější profesionální dobu, avšak v soukromém životě na ni často po příchodu domů čeká psychické týrání ze strany jejího manžela. Poté, co se vnitřně nadobro rozchází se svým tyranským manželem, sbližuje se ještě více s „Inženýrem“. Kniha je nejen obrazem lásky dvou zadaných třicátníků, ale i svědectvím o přítomnosti psychické nebo fyzické tyranie, o které se nahlas nemluví, ale která je v mnohých rodinách bohužel přítomna.

 ———————————————————

Závěr naší nabídky patří líčení života třiatřicetileté rozvedené ženy. Vypráví o něm s humornou nadsázkou a snad pobaví i vás! Kniha se jmenuje Čarodějka s podtitulem Cesta ohně a vydalo ji nakladatelství Plot.

Čarodějka
Cesta ohně

Autor: Ivana Tischlerová
Počet stran: 116

Přečtěte si více o knize Čarodějka. Cesta ohně

Proč se řítím životem jako neřízená střela? Proč nemám štěstí na chlapy? Copak vážně neexistuje ten pravý? A jestli existuje, jak ho mám proboha najít?! Podobnými otázkami se trápí spousta žen, ale jen u mála z nich jsou tyto obavy tolik na místě, jako tomu je v případě hlavní hrdinky románu Ivany Tischlerové. Ta ovšem bere své nelehké životní zkušenosti s humorem, a místo aby propadala zoufalství, začne postupně odhalovat zákonitosti, které jí brání žít naplno a podle jejích představ.

———————————————————

Jaká z výše představených knih by mohla podle vás být ta pravá k letnímu snění? Napište nám!

 

Nenechte si ujít šanci a vydražte si tyto knihy
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLáska, sex, touha – Co je šeptem...

Cronin, Ali

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeSedm dní bez

Peetzová, Monika

Host, 2013

zobrazit info o knizeObraz

Berg, Jean de

Host, 2013

zobrazit info o knizePanenské hříchy

Randol, Anna

Baronet, 2013

zobrazit info o knizeRok milenkou

Hörömpöli, Elvíra

Brána, 2013

zobrazit info o knizeČarodějka
Cesta ohně

Tischlerová, Ivana

Plot, 2013

Knižní tipy pro zasněné chvíle dívek a žen - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Tereza Zítková Tereza Zítková napsal:

    7 dní bez vypadá dobře….že by další kniha?! :-)

Napsat komentář