Historická sídla Středočeského kraje

žleby
Na pulty knihkupectví přichází publikace, která potěší nejen zájemce o historii, ale i milovníky turistiky. Najdete v ní mnoho inspirací na výlety po krásách naší vlasti.

Již potřetí si ke čtenáři razí cestu kniha z ediční řady Historická sídla Středočeského kraje, která přináší informace o starobylých hradech, přepychových zámcích a romanticky vyhlížejících tvrzích obou východních regionů středních Čech.

Právě rovinaté Kolínsko, vhodné pro poznávání z koňského či cyklistického sedla, nebo historií prodchnuté Kutnohorsko mají opravdu co nabídnout. Tudy kráčely středověké dějiny Českého království, vydržovaného bohatými stříbrnými žílami vystupujícími na povrch v rozeklané krajině řeky Vrchlice. Tudy táhly i armády husitů a odehrávaly se krvavé válečnické scény bitvy malešovské i té nechvalně proslulé lipanské. Zde se setkáme i se stopami bratrovražedné kolínské bitvy mezi Prusy a Rakušany, rvoucími se o vliv na kdysi skvělou českou korunu vpáčenou do německého klínu.

Publikace přináší ucelený obraz míst, která přispěla ke zdárnému přežití českého národa. To vše je prodchnuto poutavým vyprávěním o jedinečných památnících minulosti, které obdivujeme i dnes. Knihu jistě ocení všichni milovníci historie, ale i zvídaví turisté, pro něž je představovaná publikace pozvánkou do mnohdy neprávem opomíjených regionů ve stínu Prahy.

Čtenář zde nalezne vzájemně propojené informace o samotných sídlech, o pověstech, které je opřádají, slavných osobnostech, jež jsou s nimi spojovány, jakož i o přírodních a technických krásách, pro které stojí za to tyto regiony navštívit. Fotografie i vlastní texty, přes něž lze nahlédnout i za oponu náročné údržby, poskytli i sami současní vlastníci zdejších hradů, zámků a tvrzí.

Neváhejte a vstupte do řad fanoušků české historie a architektury!

 

KOLÍNSKO A KUTNOHORSKO
Historická sídla Středočeského kraje – 3. díl

Vydalo: Nakladatelství Barrister & Principal

Autor: Vratislav Košťál, Renata Košťálová
Počet stran: 280
Edice: Dějiny a teorie umění
Vazba: brožovaná
Formát: 160 x 220 mm
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-87474-91-4

 

Přečtěte si více o knize Kolínsko a Kutnohorsko.

 

————————————————-

Nakladatelství Barrister & Principal bylo založeno v r. 1994 a vydává původní i překladovou prózu a poezii včetně dětské literatury, knihy z dějin a teorie umění, z českých a světových dějin, náboženství a teologie, psychologie, sociologie, politologie a politiky, médií, filozofie, ekonomiky, literární vědy, dále jazykové příručky, obrazové publikace a průvodce se zaměřením na výtvarné umění a architekturu.

Ve své vydavatelské činnosti spolupracuje s řadou univerzit a vysokých škol a dalšími vědeckými a kulturními institucemi a realizuje řadu projektů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHistorická sídla Středořeského kraje
Kolínsko a Kutnohorsko

Košťál, Vratislav

Lukáš a syn, 2013

Napsat komentář