Zasoutěžte si o knihy, které vás inspirují k výletu

cervena_lhota
Rádi byste si vyrazili na výlet, ale nevíte, kam zamířit? Pak si nenechte ujít naši soutěž! Můžete vyhrát tituly, jež vám poskytnou rady, na jaké zajímavé místo se vydat.

Prázdniny zanedlouho začnou a s nimi i chuť lépe poznat naši krásnou a na historii bohatou zemi. Kde ale neustále brát nápady? Pro tento účel nakladatelství Plot vydalo hned dvě knihy, které mají čtenáře inspirovat k výletu na nějaké historicky zajímavé místo naší vlasti.

 

Je libo zříceninu…?


Tajemství zřícenin v Čechách a na Moravě
od autorky Magdaleny Wagnerové je knihou, která vás provede zříceninami, ruinami, zhrouceninami, torzy a zbytky původně celistvých lidských staveb, které postupem času zchátraly, protože o ně lidé přestali mít zájem, anebo byly poničené v důsledku přírodních katastrof či válečných událostí.

Všechna tato torza patří k ceným výpovědním důkazům o naší minulosti, i když už dávno nejsou udržovaná a vystavená povětrnostním vlivům postupně chátrají. Přes svou odsouzenost k zániku jsou oblíbeným cílem výletníků, inspirací umělců i předmětem vědeckého zkoumání odborníků.

I když slovo „zřícenina“ může označovat jakoukoli zchátralou stavbu, nejčastěji tímto termínem bývají označovány zbytky bývalých opevněných šlechtických sídel, jako byly hrady, hrádky, tvrze anebo později zámky. Každá z těchto zřícenin má svoji nezaměnitelnou, osobitou minulost a v propojení s historií kraje nabývá významných výpovědních hodnot.

Současně dotváří ráz krajiny a většinou se stává nezaměnitelnou dominantou charakteristického panoramatu, jako například v případě Českého ráje, který je ztotožňovaný s obrysem zřícenin hradu Trosky, anebo Máchova kraje, jehož neodlučitelnou součástí jsou zříceniny hradu Bezděz.

 

Tajemství zřícenin v Čechách a na Moravě

Autor: Magdalena Wagnerová
ISBN: 978-80-7428-076-4
Počet stran: 200
Formát: 160 x 230 mm
Vazba: pevná
Datum vydání: 27. 10. 2011
Běžná cena: 299 Kč

 

Přečtěte si více o knize Tajemství zřícenin v Čechách a na Moravě.

 

…nebo raději hrad?

Tajemná historie hradů v Čechách a na Moravě, taktéž dílo autorky Magdaleny Wagnerové, provede čtenáře pro změnu českými a moravskými kamennými velikány, tedy hrady.

Hrad, to není jenom mohutné zdivo, padací most, kastelán a průvodkyně. Každý hrad je především příběh. Příběh jeho zakladatele, stavitele, obyvatel, lidí poklidně žijících v podhradí nebo těch, co se ho snažili dobýt, srovnat se zemí či alespoň vypálit. Takových příběhů se za dlouhou existenci našich opevněných hradních sídel nastřádalo nespočet.

Při přípravě své knihy si Magdalena Wagnerová dala za cíl sestavit výběr českých, moravských a slezských hradů, které jsou nejenom starobylé a krásné, ale navíc je provází jímavý osud, a tak je lákavé zamyslet se nad jejich historií. Ba co víc, ke každému se váže nějaká poutavá historka či zajímavá legenda. Některé jsou více pravdivé, jiné více smyšlené, v leckterých se fikce se skutečností prolnula natolik, že už není prakticky možné tyto dva světy od sebe oddělit.

Ale stejně jako hrady či torza hradů z této knihy stojí za to navštívit, jejich příběhy stojí za to, aby byly vyprávěny.

 

Tajemná historie hradů v Čechách a na Moravě

Autorka: Magdalena Wagnerová
ISBN: 978-80-7428-148-8
Počet stran: 168
Formát: 170 x 230 mm
Vazba: pevná
Datum vydání: 31. 10. 2011
Běžná cena: 299 Kč

 

Přečtěte si více o knize Tajemná historie hradů v Čechách a na Moravě 

Inspirujte se naší recenzí

Přečtěte si ukázku z knihu, kterou jsme pro vás zveřejnili!

 

O autorce

Magdalena Wagnerová je spisovatelka a nakladatelská redaktorka, která se narodila v srpnu 1960 v Praze do rodiny fotografa Josefa Prošta a překladatelky Ireny Wenigové. Studovala na katedře scenáristiky a dramaturgie FAMU, poté se začala věnovat redakční práci, scénáristice a vlastní literární tvorbě, jež je zaměřená předně na dětské čtenáře. Mezi její další díla patří například Pověsti staré Prahy, Pražská strašidla a všemožná jiná zjevení, Papíři, Pohádky pod polštář a nebo Krys Veliký.

 

Pozor, soutěž!

Také už nedočkavě sledujete, kolik dní zbývá do prázdnin, abyste konečně mohli vyrazit na nějaký výlet? Pak se vám možná budou hodit knihy, které jsou připravené speciálně pro inspiraci na prázdninové cestování.

Společně s nakladatelstvím Plot jsme pro vás připravili soutěž, ve které mohou tři z vás vyhrát balíček knih Tajemná historie hradů v Čechách a na Moravě a Tajemství zřícenin v Čechách a na Moravě.
Stačí správně zodpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí při tipování.

 

Soutěžit o balíčky knih Magdaleny Wagnerové můžete
od 17. května do 30. května 2013.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3x 2 průvodce za tajemstvím hradů, zámků a zřícenin

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajemná historie hradů v Čechách a na Moravě

Wagnerová, Magdalena

Plot, 2012

zobrazit info o knizeTajemství zřícenin v Čechách a na Moravě

Wagnerová, Magdalena

Plot, 2013

Zasoutěžte si o knihy, které vás inspirují k výletu - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Přidávám několik dalších tipů na výlety po vlastech českých.

    Tipy z nakladatelství Herbia, autorka Renata Pourová
    Dvě barevné fotografické encyklopedie :
    – „Hrady, zámky a tvrze, které přežily rok 2000 – Plzeňský kraj“
    – „Hrady, zámky a tvrze, které přežily rok 2000 – Jihočeský kraj“
    A k tomu od téže autorky turistický průvodce Třeboňskem s fotografiemi a texty:
    – „Turistický průvodce – Třeboňsko“

    Tip z nakladatelství Jan Řehounek – Kaplanka
    – „Šlápněte do pedálů Na kole do Svatojiřského lesa“
    nymburský spisovatel Jan Řehounek
    Publikace je určena především vyznavačům cyklotutristiky, především pro rodiny s dětmi.
    Publikace zve k návštěvě atraktivní cykloturistické oblasti Svatojiřského lesa na pomezí Nymburska a Madoboleslavska. Detailně popisuje pětadvacet zdejších obcí včetně barevných fotografií, kontaktů a mapy.

    Tip z nakladatelství TITANIC
    – „20. století české architektury“
    Radomíra Sedláková, fotografie Pavel Frič
    Kniha je kompletní přehlídkou moderních slohových období, stylů, směrů a tendencí, jejich vrcholných staveb a všech významných českých tvůrců.
    Pokud tápete v architektonických stylech, vřele doporučuji.

    Vše za bezkonkurenční ceny na Zlatéknihy.cz, přesvědčte se.
    Antonín Vitovský

Napsat komentář