Knižní tipy: poučení a zábava pro celou rodinu

kniha
Naše dnešní knižní nabídka přináší něco pro každého u vás doma: poučný příběh pro malé děti, knihy z povinné četby pro starší školáky, příručky pro vášnivé fotografy i milovníky psů. A kdo by si nic z předchozího nevybral, určitě nepohrdne velkou knihou křížovek.

Naše malé čtenáře by mohl potěšit příběh dívky Bětky, která se nechtěla naučit číst. Pohádkový příběh o dobrodružství, které na čtenáře čeká ukryté v knížkách, se jmenuje Analfabeta Negramotná a vydalo ji nakladatelství Práh.

Analfabeta Negramotná

Autor: Ján Uličjansky
Ilustrace: Vladimír Král
Počet stran: 96

 

Příběh vypráví o jedenáctileté Bětě, vyrůstající jen s matkou a babičkou, která touží po setkání se svým otcem. Pro svoji averzi k četbě a ke knihám je přejmenována na Analfabetu Negramotnou. Zápletkou se stane její útěk z domova na Štědrý večer, při kterém se ukryje do knihovny a  prožívá neuvěřitelné příhody s protagonisty světových děl pro děti.

Podívejte se na ukázku z divadelního představení inspirovaného knihou Analfabeta Negramotná

 

———————————————————————–

Dílo Jana Nerudy vždycky patřilo do povinné školní četby a znát je patří k všeobecnému kulturnímu přehledu. Nové společné vydaní Nerudových Arabesek a Povídek malostranských připravilo nakladatelství Host.

Arabesky / Povídky malostranské

Autor: Jan Neruda
Počet stran: 512

Přečtěte si více o knize Arabesky / Povídky malostranské a prolistujte si ukázku z ní a přečtěte si více o knize na našem webu

Jestliže v raných Arabeskách (1864) jsou v popředí psychologické a sociální portréty postav vyděděnců, jimiž maloměstská společnost opovrhuje, zobrazených s pochopením a soucitem, v pozdějších Povídkách malostranských (1878) se střídají polohy komické, idylické a tragické a autor ke čtenáři promlouvá jako zapisovatel a ironický nebo satirický komentátor osudů obyvatel této pražské čtvrti.

 ———————————————————————–

Následující kniha by měla být možná také zařazena mezi díla, která by měl znát každý. Alegorický příběh ze sedmnáctého století o cestě poutníka světem s názvem Labyrint světa a ráj srdce převyprávěný do současného jazyka vydalo nakladatelství Práh.

Labyrint světa a ráj srdce

Autor: Jan Amos Komenský
Ilustrace: Miroslav Huptych
Počet stran: 268

Přečtěte si více o knize Labyrint světa a ráj srdce

Jedno z nejslavnějších českých děl si nyní bude moct s požitkem přečíst každý včetně studentů a školáků. Čtenáři, kterým v tom staročeský jazyk dosud bránil, si teprve nyní uvědomí hloubku a nadčasovost tohoto díla.

 ———————————————————————–

Každý někdy někoho vyfotografoval. Jak je ale  možné se naučit  fotografovat portrét tak, aby byl spokojen nejen fotograf, ale i fotografovaný? Využijte novou publikaci z nakladatelství Zoner Press s názvem Fotografie v praxi: Portrét.

Fotografie v praxi: Portrét

Autor: Michael Freeman
Překlad: Nikol Barochová
Počet stran: 160

Přečtěte si více o knize Fotografie v praxi: Portrét

Publikace shrnuje nejdůležitější věci, které by měl zcela určitě znát začínající portrétní fotograf a které budou samozřejmě užitečné pro každého, kdo fotografuje portrét třeba jenom příležitostně. Kniha vám ukáže základní pózy a poskytne rady pro práci s modelem.

 ———————————————————————–

Pokud máte doma psa, mohla by se vám hodit kniha z této nabídky. Obzvlášť, jestli vás pejsek trochu zlobí svým majetnickým chováním. Titul se jmenuje To je moje! a vydalo jej nakladatelství Plot.

To je moje!
Jak zvládat příliš vlastnické chování psů

Autor: Jean Donaldsonová
Počet stran: 136

Přečtěte si více o knize To je moje!

Nedovolí vám váš pes, abyste se přiblížili k jeho misce, hračce nebo pelíšku, nebo dokonce aby se někdo přiblížil k vám? V tom případě je tato praktická příručka určená právě vám. Poradí vám nejen to, jak pozitivními metodami řešit agresivní chování psa spojené s přílišným hlídáním zdrojů, ale i to, jak tento problém rozeznat a jak mu předcházet.

———————————————————————–

Jako poslední v naší dnešní nabídce najdete něco k procvičení svojí paměti. A navíc jako bonus poznáte citáty slavných osobností. Stačí, když vyluštíte Velké švédské křížovky z nakladatelství Plot.

Velké švédské křížovky – výroky slavných

Autor: Adéla Müllerová
Počet stran: 300

Přečtěte si více o knize Velké švédské křížovky – výroky slavných

Další díl z populární série velkých švédských křížovek, tentokrát s výroky slavných. Pro deštivé dny i na víkend na chalupu. Zábava pro celou rodinu.

———————————————————————–

Zaujala vás naše dnešní nabídka? Čtete díla klasiků, nebo si myslíte, že už jejich díla nemají co říci dnešnímu člověku? Jakým zálibám se věnujete ve volném čase? Uvítali byste knihu, která by pomohla rozvoji vašich zájmů?

Určete si vlastní cenu
a zkuste si knihy vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAnalfabeta negramotná

Uličiansky, Ján

Práh, 2013

zobrazit info o knizeVelké švédské křížovky
Výroky slavných

Müllerová, Adéla

Plot, 2013

zobrazit info o knizeArabesky / Povídky malostranské

Neruda, Jan

Host, 2013

zobrazit info o knizeTo je moje!

Donaldsonová, Jean

Plot, 2013

zobrazit info o knizeLabyrint světa a ráj srdce
Vydání v jazyce 21. století

Komenský, Jan Amos

Práh, 2013

zobrazit info o knizeFotografie v praxi: Portrét

Freeman, Michael

Zoner Press, 2013

Knižní tipy: poučení a zábava pro celou rodinu - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Rád bych přidal ke knižním tipům pro celou rodinu poučný příběh na léto:

    Koníček Ivánek, autor Josef Filgas

    Knížka líčí jímavě životní osudy důlního koníka a ukazuje na jeho nenahraditelné místo při důlní práci v minulosti, těžkou, ale obětavou a smysluplnou práci havířů.

    Psy mají rádi hlavně jejich majitelé, koníky máme rádi všichni. Kniha nám připomíná staré dobré klasické hodnoty – skromnost, pracovitost, obětavost.

    Pokud přidáte letní Deník Ostravaka …farame dal, no ni? nebo Deník Ostravaka …eště mě nědostali!, získáte kromě poučení i praktický nadhled :-)

    Tyto knihy jsou navíc cenově dostupné úplně každému.

    Antonín Vitovský – Zlatéknihy.cz

Napsat komentář