Knižní tipy: Vzhůru na sever

zima
V dnešních tipech vám doporučíme knihy, které nás zaujaly z v poslední době tolik oblíbeného žánru, a to severské krimi. A že je z čeho vybírat!

Hned na první místo zařazujeme dechberoucí thriller od autora bestsellerů Hypnotizér a Paganiniho smlouva, od Larse Keplera. Jak jsme vás nedávno informovali, tento román vyšel v nakladatelství Host i v brožovaném vydání.

 

Svědkyně ohně

Autor: Lars Kepler
Počet stran: 528
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7294-900-7

Přečtěte si více o knize Svědkyně ohně

Prolistujte si ukázku z knihy

Nezapomeťe si přečíst naši recenzi

Inspektor Joona Linna již strávil na místě činu více času než kterýkoli jiný detektiv. Stále však má pocit, že mu něco uniklo. Hledí na dívku v posteli. Obličej má zakrytý rukama, jako by si hrála na schovávanou. Celý pokoj je od krve, na jejím útlém těle však není jediná kapička. Joona pozoruje mrtvolu, prodlévá u každého detailu a přemýšlí. Je to vlastně ještě dítě, ale osud ji zavedl až do tohoto pokoje, do střediska speciální péče pro mládež. Možná měla jen smůlu na rodiče a pěstouny. Možná si mysleli, že tu bude v bezpečí…

————————————————————-

Další tip vede za věhlasným švédským spisovatelem, Johanem Theorinem. V nakladatelství MOBA nedávno vyšla jeho kniha, která si získala příznivce na celém světě…

 

Skrýš

Autor: Johan Theorin
Počet stran: 416
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-243-5249-7

Přečtěte si více o knize Skrýš

Podívejte se i na recenzi knihy, kterou jsme zveřejnili

O práci v mateřské školce ve městě Valla se uchází devětadvacetiletý Jan. Nejedná se ale o běžnou školku, zařízení jménem Mýtina sousedí s detenčním ústavem, jehož klienty jsou i rodiče dětí ze školky. Jan má mimo jiné tyto děti doprovázet podzemní chodbou do návštěvní místnosti ústavu na pravidelné schůzky s rodiči. Chod ústavu obestírá tajemství a podle striktního ústavního řádu se na něj Jan nesmí vyptávat. Tajemství má však i on. O devět let dříve, když se vydal s dětmi ze školky, v níž tehdy působil, na procházku do lesa, mu při návratu jedno z nich chybělo. Jedné noci, když děti usnou, Jan odemkne dveře od chodby a vydá se hledat odpovědi na své otázky

———————————————————————

Karin Fossumová přesvědčila o svých kvalitách již v knize Indická nevěsta. Nakladatelství Host nyní připravilo nejen pro její fanoušky další titul…

 

Provokatér

Autorka: Karin Fossumová
Počet stran: 216
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-712-6

Přečtěte si více o knize Provokatér

Prolistujte si ukázku z knihy

Zajímá vás předchozí titul Indická nevěsta? Přečtěte si recenzi

Bezchybný život Karstena a Lily Sundelinových se hroutí ve chvíli, kdy nacházejí své dítě spící v kočárku za domem celé od krve. Po překotném úprku do nemocnice se dozvídají, že jejich dcera není zraněná, někdo ji pouze polil jateční krví. Kdo se mohl snížit k tak děsivému vtipu? Vrchnímu komisaři Konradu Sejerovi kdosi pošle pohlednici se zprávou: „Peklo právě začíná“. A opravdu, zakrvácené dítě je pouze první z řady zvrácených vtípků, kterými někdo terorizuje další nic netušící oběti.

———————————————————————————-

Ve druhém, přepracovaném vydání, vychází v nakladatelství Jota  román, který je plný krutosti a zároveň je i precizní psychologickou studií temnoty lidské duše…

 

Slepá skvrna

Autor: Torkil Damhaug
Počet stran: 424
Vazba: pevná s přebalem
ISBN: 978-80-7462-260-1

Přečtěte si více o knize Slepá skvrna

Prolisujte si ukázku z knihy

Přečíst si můžete i recenzi

Jaké je spojení mezi prázdninami na Krétě, chlapcem Joem, tajuplným mužem jménem Sako a rokem 2008, Liss a Mailin? Proč musela Mailin zemřít? Jaká je pravá tvář psychopata, který neváhá svoje oběti nejdříve oslepit?

————————————————————————–

Další tip nás zavede do Dánska, kde vyšetřovatel Konrad Simonsen bude řešit hned dvě vraždy najednou. Staly se sice každá na jiné místě i v jiném čase, ale až příliš se sobě podobají. Knihu vydalo nakladatelství Host.

 

Za všechno se platí

Autor: Liselotte a Søren Hammerovi
Počet stran: 432
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-716-4

Přečtěte si více o knize Za všechno se platí

Prolistujte si ukázku z knihy

Sourozenci Hammerovi mistrovsky míchají napětí rozhodujících okamžiků, jež posouvají děj, s detailně popsanými kriminalistickými metodami. Je to napínavé čtení, u kterého máte pocit, že jste součástí vyšetřovacího týmu.

—————————————————————————

Při poslední procházce po severu zůstaneme v Dánsku. Po titulu Zabiják a Žena v láhvi přichází Jussi Adler-Olsen s knihou Vzkaz v láhvi, což je zároveň i třetí pokračování z kriminální série o kodaňském oddělení Q. V brožovaném vydání vyšlo v nakladatelství Host.

 

Vzkaz v láhvi

Autor: Jussi Adler-Olsen
Počet stran: 560
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7294-899-4

Přečtěte si více o knize Vzkaz v láhvi

Prolistujte si ukázku

Přečíst si můžete i recenzi, kterou jsme zveřejnili

Na policejní stanici v zapadlém koutě Skotska stojí už dlouho na okenním parapetu zapomenutá láhev. Uvnitř je sotva čitelný lístek. Jisté je jen to, že první slovo je dánsky a znamená POMOC — a že vzkaz je napsán krví… Vzkaz v láhvi získal v roce 2010 významné literární ocenění Skleněný klíč za nejlepší severský detektivní román (jeho dalšími laureáty jsou Jo Nesbø, Stieg Larsson a Henning Mankell). Tento román se také stal vítězem dánské Ceny čtenářů 2010. Jen v Dánsku se prodalo více než dva miliony výtisků knih tohoto autora a například v Německu prodej přesáhl tři a půl milionu knih.

—————————————————————————–

Máte rádi severské detektivky? Nebo byste raději dali přednost českým autorům? Máme pro vás další tipy:

Je libo českou detektivku?

Využijte jedinečnou šanci a zkuste si výše uvedené knihy
vydražit v našich aukcích za cenu, kterou si sami určíte!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSvědkyně ohně

Kepler, Lars

Host, 2013

zobrazit info o knizeSkrýš

Theorin, Johan

Moravská Bastei MOBA, 2013

zobrazit info o knizeProvokatér

Fossumová, Karin

Host, 2013

zobrazit info o knizeSlepá skvrna

Damhaug, Torkil

Jota, 2013

zobrazit info o knizeZa všechno se platí

Hammerovi, Liselotte a Soren

Host, 2013

zobrazit info o knizeVzkaz v láhvi

Adler-Olsen, Jussi

Host, 2013

Knižní tipy: Vzhůru na sever - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Iveta Pešková Ivča napsal:

    Tak tato nabídka je pro mě přímo ráj:-)Například Olsenův Vzkaz v láhvi je úžasná kniha. Zrovna čtu Za všechno se platí a vypadá to velmi dobře!

  2. Alena Badinová ABA napsal:

    Tomu se tedy říká „pestrá nabídka“! Pokud bych neměla co číst, určitě bych si vybrala ;)

Napsat komentář