Knižní tipy: Od říkadel po komiksy pro děti

OtecCteDiteti
V dnešních tipech máme převážnou část nabídky určenou pro malé děti. Najdete tu říkadla, pohádky, hry a úkoly, ale i komiksy s fatazijními prvky pro školáky. Záleží jen na vás, čemu dáte přednost.

„Tahle holčička je Katka, čeká tady na zvířátka“ – takto začíná půvabná básnička Mileny Lukešové. Její verše do nového souboru s názvem Katka čeká na zvířátka vybrala Vladimíra Gebhartová a vydalo nakladatelství Portál.

Verše, většinou říkadlového typu, jsou založeny na spontánní dětské potřebě pohybu, na zvukomalbě, opakování slov, rytmickém akcentu. Jednotlivé básničky i dva původně leporelové cykly jsou seřazeny tematicky, nastiňují rodinné prostředí a harmonické vztahy mezi lidmi i zvířaty, podporují jazykovou výchovu, jsou hravé a podnětné i pro předčitatele.

Přečtěte si více o knize Katka čeká na zvířátka

 

 

 

 

 

——————————————————–

 

Pokud už se svým potomkem pomalu vyhlížíte školní docházku, pak by se vám mohla hodit Super kniha her a úkolů. Pro šikovné děti ji vydalo nakladatelství Fragment.

Super hry a úkoly pro kluky a holky. Procvičíte si  rozlišování tvarů a barev,  kreslení, uvolňovací cviky pro psaní a počítání. Nenechte přípravu do školy náhodě.

Přečtěte si více o Super knize her a úkolů

 

 

——————————————————–

 

Pro předčítání těm, kteří sami číst ještě neumí, či pro malé školáky tu máme nápaditou pohádku s názvem Líný kocour Josef. Knihu napsala Franziska Biermannová a vydalo ji pro vás nakladatelství Mladá fronta.

Líný kocour Josef má moc rád svůj gauč. A moc rád má i svůj klid. Jenže jednoho dne se v jeho kožíšku usídlí dotěrná blecha a nepřestává ho obtěžovat nepříjemným kousáním. Naštěstí je kocour televizně vzdělaný a ví, jak se toho trapiče zbavit – jednoduše tak, že mu najde nového hostitele! Takže má jen jedinou možnost. Musí na čas opustit svůj vroucně milovaný gauč a vydat se ven do světa.

Přečtěte si více o knize Líný kocour Josef

 

——————————————————–

 

Znáte příběhy skřítka Medovníčka? Pokud ne, pak máte příležitost se s ním seznámit v již čtvrtém pokračování jeho dobrodružství s názvem S Medovníčkem do pohádky. Napsal je pro děti Jan Lebeda a vydalo nakladatelství Brána.

Další příběhy oblíbeného skřítka Medovníčka, který se nejen stará o včeličky, ale pomáhá všem ostatním zvířátkům a ptáčkům. Tentokrát musí Medovníček dokonce přestěhovat svou chaloupku, protože dub, u jehož kořenů stála, má být poražen a na jeho místě bude postavena rozhledna. Z lesa však neodchází. Naopak – dokud budou na světě včely a v naší zemi krásné lesy, skřítek Medovníček bude s námi neustále.

Přečtěte si více o knize S Medovníčkem do pohádky

 

——————————————————–

 

Příběh Saint Exupéryho Malý princ se stal inspirací pro tvorbu současných tvůrců. Jejich náměty zpracované jako komiks vychází v nakladatelství Mladá fronta. Zatím poslední z nich se jmenuje Malý princ a planeta karapoxů.

Malý princ a Liška tentokrát přistávají na vyprahlé planetě, kde města od sebe dělí poušť z rozpálené soli, po níž žádný člověk nemůže v bezpečí přejít. Obchod a komunikaci mezi městy zajišťují karapoxové, zvířata podobná ohromným želvám, která jsou jako jediná schopna se po solné poušti pohybovat.

Přečtěte si více o knize Malý princ a planeta karapoxů

 

——————————————————–

 

I poslední kniha v naší nabídce je komiks. Toto čtení, které neobsahuje moc textu, ale oplývá akcí vyjádřenou obrázky, zaujme především kluky. Vymyslel a stvořil ho Mark Faering, jmenuje se Pozemšťan! a vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Nástup na novou školu je pořádné trauma pro každého, ale když devítiletý Bud v první školní den omylem nastoupí do nesprávného autobusu, který se svou sbírkou podivných žáčků míří do vzdálené galaxie, má najednou úplně jiné starosti, než jestli si ve škole najde kamarády. A což teprve až zjistí, že jsou tady pozemšťané považováni za ta nejobávanější a nejnebezpečnější stvoření ze všech!

Přečtěte si více o knize Pozemšťan! a prohlédněte si ukázku z ní

 

 

 

 

 

 

 

 

 

——————————————————–

 

Líbí se vám knihy v naší nabídce? Vybrali byste z ní svým dětem některý z titulů? Jste rádi, když vaše děti čtou komiksy?

Určete si vlastní cenu
a zkuste si knihy vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalý princ a Planeta karapoxů

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeKatka čeká na zvířátka

Lukešová, Milena

Portál, 2013

zobrazit info o knizeS Medovníčkem do pohádky

Lebeda, Jan

Brána, 2013

zobrazit info o knizeLíný kocour Josef

Biermannová, Franziska

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeSuper kniha her a úkolů

Fragment, 2013

zobrazit info o knizePozemšťan!

Fearing, Mark

Mladá fronta, 2013

Knižní tipy: Od říkadel po komiksy pro děti - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Alena Badinová ABA napsal:

    Tak ze začátku mi nevadilo, když děti louskaly komiksy, teď už to tak ráda nevidím – obzvlášť, když čtou po 150ten stejný :(
    Z této nabídky se mi líbí Medovníček – jednu jeho knihu máme doma a je hezká, s poučením a krásnými ilustracemi…
    Jáchym by si ale určitě vybral ty dva komiksy ;)

Napsat komentář