Knižní tipy nejen pro muže

kniha
Dnešní náruč tipů je určena všem, kdo preferují literaturu faktu, historii či military žánr. A určitě nemusí jít jen o muže…

První dnešní titul je určen všem, kdo se zajímají o politické dění. Jeho autorem je Roman Joch a jmenuje se Ne, pane premiére s výmluvným podtitulem Důležitější než být poradcem premiéra, je být svobodným člověkem. Čtenářům ho představilo nakladatelství Deus.

Autor, bývalý poradce premiéra Nečase, jenž proslul svým výrokem po tzv. atentátu na prezidenta Klause a následným vyhazovem, v knize píše o své práci poradce, co jí předcházelo a co bylo jejím obsahem. Uvádí názory a postoje, které prosazoval.

Přečtěte si více o knize Ne, pane premiére

 

 —————————————————————–

 

Dalším naším tipem zůstaneme sice u politiky, ale přesuneme se v čase hodně do minulosti. Určitě zaujme milovníky císaře Rudolfa II. Autorem Pádu Rudolfa II. je český historik Josef Janáček.  Knihu vydalo nakladatelství Brána.

Představujeme obnovené vydání knihy známého českého historika o jednom z nejznámějších panovníků z rodu Habsburků v českých dějinách. Josef Janáček sleduje Rudolfův život, jeho vládu i jeho vztah k umění a tajemným vědám. Poutavě vypráví příběh císaře, který se tolik zasloužil o rozvoj umění i Prahy.

Přečtěte si více o knize Pád Rudolfa II.

 

  —————————————————————–

 

V následující knize zůstaneme ponořeni do historie. V čase husitských válek se odehrává román z pera Luboše Y. Koláčka s názvem Božská královna prokletých adamitů. Vydalo ho nakladatelství MOBA.

Kniha vypráví příběh mladičké šlechtičny Marie, jejíž rodinu vyvraždili husité. Marie se rozhodne pomstít, a proto vstoupí do táborské komunity. Než však stačí probodnout hejtmana Žižku, jehož tvář jí utkvěla v paměti, zadrží ji kovář Rohan.

Přečtěte si více o knize Božská královna prokletých adamitů

 

  —————————————————————–

 

A zpět do žhavé současnosti. Pokud vás zajímá, co je pravdy na globálním oteplování, určitě byste si neměli nechat ujít knihu Konec poplašných zpráv o Modré planetě z pera Iana Plimera, kterou vydalo nakladatelství Fragment.

Co se opravdu skrývá za zprávami o změnách klimatu? Profesor Ian Plimer nabízí ve své knize 101 odpovědí na jednoduché otázky, které si můžete pokládat.

Přečtěte si více o knize Konec poplašných zpráv o Modré planetě a ukázku z ní

 

—————————————————————–

 

Kdo neměl jako dítě rád vláčky a kouzelný svět železnice? Pokud vám zájem o ni vydržel, určitě si nenechte ujít knihu s názvem České železnice – zajímavosti, rarity, památky autora Pavla Schreiera od nakladatelství Mladá fronta.

Na stránkách této knihy se autor pokusil přiblížit některé železniční reálie jako mozaiku zajímavostí, technických památek a rarit. Čtenář se dozví něco o mimořádných stavebních počinech dodnes sloužících i dávno opuštěných, navštíví památná místa, stane se svědky dějů dávných i nedávných…

Přečtěte si více o knize České železnice – zajímavosti, rarity, památky

 

  —————————————————————–

 

Poslední dvě dnes představované knihy spojuje válečná tématika. Pokud dáváte přednost beletrii, pak tento tip je určen vám. Román z prostředí druhé světové války s názvem Plameny pekla autora Leo Kesslera vydalo nakladatelství Baronet.

Druhá světová válka je téměř u konce. Elitní úderné komando SS Obersturmbannführera Schirmera má za sebou svou poslední akci. Pro někoho však boj dosud neskončil – a pro Schirmera není úkrytu…

Přečtěte si více o knize Plameny pekla

 

—————————————————————–

 

Závěr bude patřit humoru. Kniha, která s vtipem vypovídá o povinné vojenské službě v Československé armádě, se jmenuje Vojín Sígr aneb Ne-skutečná vojna. Napsal ji Oldřich Rajsigl a vydalo nakladatelství Práh.

Tyto vzpomínky na vojnu nejsou literárně uhlazeným skvostem jako Tankový prapor nebo Černí baroni, ale možná mají v jednom ohledu něco navíc: syrovost výpovědi „obyčejného“ vojáka, který vojnu zvládal, jak uměl a jak mohl.

Přečtěte si více o knize Vojín Sígr aneb Ne-skutečná vojna

 

—————————————————————–

 

Zaujala vás některá kniha z naší nabídky? Máte rádi literaturu faktu, v níž se dozvíte cenné informace, nebo raději čtete beletrii založenou na fantazii autorů? Líbí se vám vzpomínkové knihy?

Určete si vlastní cenu,
zkuste si knihy vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNe, pane premiére!
Důležitější, než být poradcem premiéra, je být svobodným člověkem

Joch, Roman

Deus, 2013

zobrazit info o knizePád Rudolfa II.

Janáček, Josef

Brána, 2013

zobrazit info o knizeBožská královna prokletých adamitů

Koláček, Luboš Y.

Moravská Bastei MOBA, 2013

zobrazit info o knizeKonec poplašných zpráv o Modré planetě

Plimer, Ian

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeČeské železnice
Zajímavosti, rarity, památky

Schreier, Pavel

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizePlameny pekla

Kessler, Leo

Baronet, 2013

zobrazit info o knizeVojín Sígr aneb Ne-skutečná vojna

Rajsigl, Oldřich

Práh, 2013

Knižní tipy nejen pro muže - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Alena Badinová ABA napsal:

    I když nejsem muž a nebyla jsem na vojně ;), tak bych se určitě ráda začetla do Vojína Sígra.. A pro naše kluky by se hodila kniha České železnice – vláčky totiž milují všichni! :)

Napsat komentář