Ukázka z knihy pro milující ženy

Kdyz_jde_o_muze_Perex
Patříte mezi ty, které svého partnera bezmezně milují, ale cítíte, že vám přece jen schází trochu pochopení? Pak si přečtěte ukázku z knihy, která se vám může stát dobrou příručkou k vyřešení problémů!

Tento titul přináší naději každému, kdo již chtěl svou touhu po lásce a porozumění mezi mužem a ženou vzdát. V knize Když jde o muže se ženám konečně dostává do rukou užitečná příručka, která odpoví na jejich nejčastější otázky o mužích, například: Proč se muži otáčejí za každou pohlednou ženou? Proč se většina mužů raději věnuje práci než vztahům?

Knihu Když jde o muže vydalo nakladatelství Synergie

„Většina žen se čas od času ptá, proč je ten jejich muž tak komplikovaný – proč se občas chová jako hňup. Odpověď je snadná: Většina mužů „vyzařuje“ mužskou energii. Ženám tato odpověď často připadá podivná. Co mám na mysli, když říkám „mužská energie“?

Každý muž i žena v sobě mají mužskou i ženskou energii. Přibližně u deseti procent mužů jsou tyto energie vyrovnané, dalších deset procent vykazuje více ženské energie a zbylých osmdesát procent mužů vykazuje více mužské než ženské energie. Tito muži často vypadají jako hňupové.

Takovíto muži se většině žen zdají být komplikovaní, především v intimní sféře, protože mužská energie se od ženské velmi liší – a přibližně osmdesát procent žen má přirozeně více ženské energie než mužské. Důvěrné vztahy mezi mužným mužem a ženskou ženou často vypadají jako bitva mezi tvory z různých planet. Pokoušejí se domluvit řečí, které ten druhý nerozumí.“

„Jakmile porozumíte pocitům svého muže, začnete chápat a respektovat jeho odtažitost. Pochopíte, že to není vaše vina.  Pochopíte, že přestože jste mu byla dokonalou ženou, přestože jste dělala všechno „správně“, ať už to znamená cokoli, váš muž není schopen se na vás soustředit, pokud jeho osobní úsilí selhává.

Jestliže má pocit, že by vám měl věnovat svou energii, přestože se mu hroutí jeho plány, začne mít pocit viny. Bude se cítit špatně, protože nedělá to, co by pro vás a pro váš vztah dělat měl. Tento další požadavek ho začne ještě víc vyčerpávat, a nakonec může dojít až k tomu, že bude chtít skoncovat se vším.

Nakonec se může zhroutit a říct: „Já už tvé požadavky nemůžu dál snášet.“ Možná budete mít pocit, že po něm nic nechcete, že se ho jen snažíte podpořit. Ale on vás vnímá jen jako další povinnost. Myslí si: Všechno se mi hroutí pod rukama a ty po mě chceš, abych tu byl jen pro tebe. Přidala jsi k tomu všemu další požadavek! Cítí to jako požadavek, přestože vy nic nepožadujete. Hlavou mu běží takovéto myšlenky: Musím tu být pro svou ženu. Musím tu být pro své děti. Musím sekat trávním. A já se zatím cítím úplně na dně.

V tradičních kulturách, moudřejších, než je ta naše současná, se muž v takovém stavu vydává na cestu hledání životní vize…“

Synergie Publishing SE, 2013

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdyž jde o muže
Příručka pro milující ženy aneb jak pochopit pravého muže

Deida - David

Synergie Publishing SE, 2013

Napsat komentář