Láska, duše a francouzská kuchyně

love
Anotace knihy, kterou bychom vám rádi představili,  slibuje opravdu netypické a zvláštní čtení. Přesvědčte se sami!

Využijte tuto jedinečnou příležitost a staňte se svědkem neobyčejného setkání autora tohoto pravdivého příběhu, Jamese Twymana, s francouzským šéfkuchařem Rogerem Dufauem, který má vzácný dar – vidět do lidské duše.

Jamesovi, který se shodou náhod octne uvězněn v Rogerově penzionu nedaleko Toronta, pomůže lépe pochopit jeho vlastní minulost, současné nezdary v lásce a nakonec i najít tu správnou cestu do budoucna. Během vášnivých rozhovorů, které probíhají většinou v útulné kuchyni penzionu, připravuje Roger více či méně složité lahůdky francouzské kuchyně, která mu v jeho lekcích o životě, duši, lásce, vášni i pravém významu slova bohatství zároveň slouží i jako učební pomůcka.

Přesvědčí i vás o pravdivosti svých slov že jídlo má k pravé spiritualitě nejblíže. Na Jamese měl pobyt s Rogerem v jeho inspirativním světě blahodárný účinek a z penzionu odchází jako nový člověk, s otevřeným srdcem, nadějí do budoucna a celkem slušnou kuchařskou průpravou.

 

Láska, duše a francouzská kuchyně

Vydalo nakladatelství Synergie

Autor: James Twyman

Překlad: Denisa Štrbová
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7370-233-5
Vyšlo: březen 2013

Přečtěte si více o knize Láska, duše a francouzská kuchyně

Přečtěte si ukázku z knihy

 

Spojení přípravy jídel a pořádně hluboké cesty do nitra čtyřiaosmdesátiletého muže je mimořádně vydařené, protože oba tyto jevy mají mnoho společného.

Možná se vám po přečtení Lásky, duše a francouzské kuchyně otevřou i jiné obzory za sporákem a u kuchyňské linky, jako se to stalo mně. Ona vášeň a nejdůležitější ingredience do jídla (láska) vámi prostoupí minimálně na pár hodin. A když už nic jiného, stojí za to zkusit někdy vařit jako Roger. Rozhovory v kuchyni možná nejsou tak vášnivé, jako slibuje anotace, spíše hluboké, až zaryté, Roger prostě člověku vidí až do duše, a ona vášeň je spíše v prvotním odmítání a až šokujícím uvědomění.  Jamesovi se v této chvíli začíná měnit život v drobných náhodách, které ho vedou na jeho změněné cestě dál. Nakonec potká i dávnou lásku a… a kdoví, co se stane.

Téma je velmi zajímavě zpracované snad tím, že ho autor umístil, či sám zažil na místě, na kterém byste to vůbec nečekali a nakonec i tím, že pojednává o strachu, obavách a vnitřních vězeních, která v sobě máme snad naprosto každý. Tohle je jedna z možných cest ven.

(Text nakladatelství Synergie Publishing SE)

—————————————————————————————

Nakladatelství Synergie Publishing SE působí na českém trhu již téměř 20 let a za tu dobu vydalo několik stovek titulů v oblasti inspirace, poznání a spirituality. Mnohé z těchto knih se okamžitě staly bestsellery a mezi kmenové autory patří Doreen Virtue, Ciro, Marchetti, Menna Van Praag, Esther a Jerry Hicks, Louise L. Hay nebo David Deida. Množství inspirativních sad vykládacích karet tu tvoří pestrou mozaiku, ze které si vybere každá romantická duše. Pevné postavení má však mezi tarotovými sadami a knihách o tarotech, vše, co se dá označit za klasiku (Crowley, Zlatý tarot) vydala právě Synergie.

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLáska, duše a francouzská kuchyně
Andělé se málokdy ohlašují předem....

Twymann - James

Synergie Publishing SE, 2013

Napsat komentář