Bajky a básničky pro naše malé děti

HolcickyCtouKnihu
Dnešní knižní nabídka bude určena našim dětem – jak těm nejmenším, tak těm trošku starším. Básničky, krásné obrázky, pohádky ze života zvířat, ale i bajky s poučením, to vše ukrývá náš výběr. Pojďte se podívat!

Jméno Jana Vodňanského určitě není neznámé zejména posluchačům veselých folkových písniček pro děti i dospělé. Jeho hravé texty ovšem nejsou určené jen ke zpěvu. Můžete je i jen číst a recitovat. A když se k tomu připojí hezké ilustrace Ladislavy Pechové, pak máte i pěkný dárek v podobě knihy. Má název Jan Vodňanský dětem a vydalo ji nakladatelství Fragment.

Veselé písničky a básničky Jana Vodňanského:
Hádala se paraplata, Šlo povidlo na vandr, Když jde malý bobr spát, Kolik je na světě věcí, Dejte mi pastelku a další básničky s kouzelnými obrázky Ladislavy Pechové.

Přečtěte si více o knize Jan Vodňanský dětem

 

 

 

Malé holčičky jsou někdy jako berušky. Nebo možná naopak? Mohou být berušky jako děvčata – parádivé, nepořádné či mlsné? Pokud jde o knihu rozpustilých básniček Zuzany Pospíšilové, pak to určitě jde. Knihu O beruškách vydalo nakladatelství Grada v edici Říkadla a básničky pro nejmenší.

Berušky mají nejen stejná jména jako malé holčičky, ale také stejné starosti. Rády mlsají, jsou zvědavé, někdy trochu hádavé a lenivé a stejně jako malé slečny také rády čtou nebo poslouchají příběhy… Zrovna jako beruška Maruška, které se rozbila lampička, a tak si půjčila z nebe hvězdičku, aby si mohla číst.

Přečtěte si více o knize O beruškách a prolistujte si ukázku

 

 

Pokud holky jsou jako berušky, proč by měli kluci chybět? I oni přece umí zlobit a vymýšlet si. Nastavit zrcadlo by jim měla další kniha básniček Zuzany Pospíšilové s názvem O broučcích, kterou rovněž vydalo nakladatelství Grada.

Adámek, Daniel, Jiřík, Jonáš nebo Martínek – jeden dovádí na papírovém drakovi, jiný schovává plamínek do krabičky, až zapálí chaloupku, a další leze po výškách a roztrhne si křidélko. Všichni jsou zkrátka pěkně neposední, zvědaví a nevynechají žádnou příležitost k prozkoumávání barevného a voňavého světa. Prostě jako všichni kluci. Řeč ale není o žádné klučičí partě, ale o broučcích.

 

Přečtěte si více o knize O broučcích a prolistujte si i ukázku

Pokud se vám zalíbily knihy O beruškách a O broučcích, pak je můžete také získat v naší právě probíhající soutěži!

 

 

Dalším tipem z naší nabídky je audiokniha plná bajek – krátkých literárních útvarů, v nichž se zvířata chovají jako lidé a z příběhu následně plyne poučení. K nejznámějším pisatelům bajek patřil Ezop, La Fontain a Krylov. Právě jejich díla pro malé čtenáře vybrala a upravila Jana Eislerová a audioknihu Nejznámější bajky vydalo nakladatelství Fragment. Načetl ji Jiří Lábus.

Nejznámější bajky jsou převyprávěny tak, aby jim snadno porozuměly i malé děti. Audiokniha ve formátu MP3 je ideální na cesty autem, jako pohádka před spaním nebo pro přípravu do školy.
Příjemný poslech!

Přečtěte si více o audioknizeNejznámější bajky a přečtěte si i naši recenzi knižní předlohy

 

 

 

Závěr bude patřit další z oblíbených českých autorek knih pro děti Lence Rožnovské. Bajky ze světa zvířat zdaleka nejsou minulostí, jak vám dokáže ve své zbrusu nové knize s názvem Statečná lvíčata. Vydalo ji nakladatelství Grada a půvabnými ilustracemi ji ozdobila Iveta Autratová.

Odvážná lvíčata Sofie a Viktor jsou hlavními hrdiny podmanivé moderní bajky situované do africké savany, která vypráví věčný příběh o moudrosti přírody a síle rodinného pouta, jež vítězí nad lidskou zvůlí a krutostí. Příběh statečných lvíčat je neoddělitelně spjatý s emotivními a překvapivě realistickými ilustracemi Ivety Autratové.

Přečtěte si více o knize Statečná lvíčata a prolistujte si i ukázku

 

 

Jak se vám líbí knihy z dnešní nabídky? Zaujaly vás básničky nebo bajky o zvířátkách? Jak se vám líbí ilustrace? Koupili byste si knihu kvůli ilustracím, či z nostalgie dáte přednost tomu, co zpestřovalo již vaše dětství?

Určete si vlastní cenu
a zkuste si knihy vydražit v našich aukcích nebo vysoutěžit v našich soutěžích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeO beruškách

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2013

zobrazit info o knizeJan Vodňanský dětem

Vodňanský, Jan

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeO broučcích

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2013

zobrazit info o knizeStatečná lvíčata

Rožnovská, Lenka

Grada, 2013

zobrazit info o knizeNejznámější bajky – Ezop, La Fontaine, Krylov - AUDIOKNIHA

Eislerová, Jana

Fragment, 2013

Bajky a básničky pro naše malé děti - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. bakukan napsal:

    jo lvíčata vypadají opravdu krásně

  2. Alena Badinová ABA napsal:

    Básničky pana Vodňanského jsou super, Ezopovy bajky klasika, kterou mají děti rády a novinky O beruškách a O broučcích vypadají zajímavě. Já osobně bych ale dětem určitě pořídila Statečná lvíčata – vypadají krásně ;)

Napsat komentář