Nenechte si ujít vyprávění o dětech z malé podhorské vesničky ve dvou dílech!

chaloupka_na_vrsku_perex
Nakladatelství Edice ČT vydalo před dvěma lety první příběhy dětí, které současným dítkům přibližují život našich předků. Nyní vychází další pokračování, navíc s bonusovým CD.

Život na venkově v dobách našich předků harmonicky plynul v souladu s koloběhem roku. Střídání ročních období s sebou přinášelo různé zvyky a tradice.

Vyprávění o dětech z malé podhorské vesničky, jak prožívají jaro, léto, podzim a zimu se všemi radostmi i povinnostmi, působí v dnešní době trochu jako z pohádky. Ale jejich příhody jsou tak živé, že se mohly stát tehdy i dnes.

 

Chaloupka na vršku

Vydalo nakladatelství Edice ČT

Autorka: Šárka Váchová
Počet stran: 152
Formát: 194×254 mm
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Vyšlo: 26.01.2011

Přečtěte si více  knize Chaloupka na vršku včetně ukázkové kapitoly

 

Do příběhů našich čtyř kamarádů se promítá prostota, laskavost a moudrost lidových obyčejů a tradic a dokreslují ji pořekadla, přísloví a lidové písničky.

Vraťme se tedy do dob minulých. Třeba na nás dýchnou svou mírností a hlubokým spojením s přírodou a připomenou nám duchovní a etický odkaz předchozích generací, v současnosti tak opomíjený.

Příběhy o řezbáři Tomešovi a jeho dětech jste mohli sledovat také jako Večerníček.

——————————————————————————————————————–

Asi tak před sto padesáti lety bydlel v jedné chaloupce, stojící na vršku, vdovec řezbář Tomeš se svými třemi dětmi – nejstarší Mařenkou, Honzíkem a malou Andulkou.

V malebné podhorské vesničce žili spolu s několika málo sousedy a přáteli prostý, i když ne zrovna lehký život, kterému příroda dodávala harmonii a řád.

Chaloupka na vršku 2 – Nové příběhy s CD písničkami

Vydal nakladatelství Edice ČT

Počet stran: 120
Formát: 194×254 mm
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Vyšlo: 10.04.2013

Přečtěte si více o knize Chaloupka na vršku 2 včetně ukázkové kapitoly

V nových příbězích Chaloupky na vršku se Honzík s Martínkem vydají na Letnice hledat poklad ke skále a o Dušičkách vyzkouší svou odvahu na hřbitově. Ševci Matějovi a jeho ženě Bětušce se narodí dcera Barborka, husar Ludvík naučí kluky šermovat a děda Koudelka poví dětem o svatém Václavovi a legendu o statečném svatém Jiří.

Vyprávění je doplněno nejen pranostikami, pořekadly a příslovími, ale také notovými záznamy písniček, které si můžete poslechnout na bonusovém CD.

——————————————————————————————————————

logo nakladatelství Edice ČTSpolečnost Albatros Media je od roku 2009 výhradním výrobcem a distributorem knižních titulů Edice České televize.

Žánrový rozsah knižní produkce České televize odpovídá pestrosti programové nabídky na obrazovce. Potenciál vydavatelské činnosti České televize napojené na její bohatý archiv pořadů i premiérovou tvorbu v oblasti dětských, dramatických, hudebních a dokumentárních pořadů soustavně vzrůstá.

V současné době vychází se značkou EDICE ČESKÉ TELEVIZE ročně kolem čtyřiceti vlastních a koedičních knižních titulů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeChaloupka na vršku

Váchová, Šárka

Edice České televize, 2011

zobrazit info o knizeChaloupka na vršku 2
Nové příběhy - s CD s písničkami

Váchová, Šárka

Edice České televize, 2013

Napsat komentář