Nedělní odpoledne: Vílí pohádky na dobrou noc

vila
Inspirativní a okouzlující příběhy, které přinášejí radost, útěchu i poučení…

Okouzlující, někdy hravé a často moudré víly nám pomohou spojit se s rytmem a harmonií světa přírody a naladit se na jeho sílu. Tyto nádherné příběhy na dobrou noc seznámí vaše dítě s energií víl prostřednictvím půvabných a zároveň inspirativních pohádek.

Kniha opět nabízí jemné meditační a vizualizační techniky, které pomáhají dětem rozvíjet představivost, empatii a porozumění a zároveň je uvolní tak, aby se jim dobře spalo.

 

Knihu Vílí pohádky na dobrou noc
vydalo nakladatelství Synergie

 

Ukázka z pohádek:

„Příslib sněhu

Zavřete oči a představte si zimní den. Vzduch je studený a obloha se zatáhla těžkými tmavými mraky. Moc si přejete, aby pořádně sněžilo, místo toho však jen prší. Poslechněte si vyprávění o malém skřítkovi, který něco slíbil… Že by snad to, co slíbil, bylo nad jeho síly?

Podívejme se, jak to bylo…

Zahradní skřítek Gabriel dosedl na ptačí krmítko a celý se třásl. Bylo chladné ráno a on byl rád, že má rukavice. Najednou se rozletěly dveře domu a z nich vyběhla dvojčata.

„Pořád žádný sníh!“ povzdechla si Maruška s hřejivým kulichem na hlavě.

„Nikdy nebude sněžit!“ řekl Jakub. Pustil sáňky, které držet v ruce, a otráveně kopal do kamínků na chodníku.

Gabriel se podíval vzhůru na mraky. Také si přál, aby sněžilo. Nerad viděl dvojčata smutná…

„Ty ale nesmíš slibovat, že bude sněžit, nemám pravdu?“ hubovala ho královna. „Nemáš sníh ve své moci.“

Gabriel smutně zavrtěl hlavou a svěsil křidélka.

„Já vím, že jsi prostě chtěl udělat dětem radost,“ řekla královna laskavějším tónem. „Neměl bys však slibovat, co  nemůžeš dodržet.“

„Myslel jsem…“řekl Gabriel,….

Poselství pohádky:

„Tvůj slib je pro ostatní důležitý, proto slibuj jen to, co můžeš dodržet

Můžeš se kamarádit s ostatními, aniž bys musel předstírat, že umíš něco, co ve skutečnosti není pravda…“

 

Ukázka z meditace:

„Tato meditace vaše dítě úžasným způsobem zklidní a zároveň mu pomůže pročistit mysl. Když ji budete praktikovat ráno před odchodem do školy, pomůže připravit vaše dítě na nadcházející den:

„Představ si, že ležíš v trávě a díváš se na oblohu. Je nádherný teplý den a svěží tráva sladce voní. Pofukuje jemný vánek a po obloze se honí beránci. Pozoruj, jak mraky neustále mění svůj tvar. Některé jsou velké a vypadají jako nafouknuté pouťové balónky, jiné se táhnou jako dlouhá vlákna a další prostě vypadají jako bílé chomáčky. Když se díváš déle, vidíš, že některé z nich se mění – je tu kočka stočená do klubíčka; ta se pak změní v klusající žirafu, která si hledá listy, jež by mohla okusovat. Vidíš, jak se objevují věžičky nádherného vílího zámku s cimbuřím a padacím mostem. Vílí princezna ti mává z okna v nejvyšší věži. Teď se ale zámek mění v prales a ty vidíš slona, jak se schovává mezi stromy. Stejně jako mraky neustále mění svůj tvar, je každý den jiný než předchozí a každá minuta dne je jiná, než byla ta před ní. Teď tady začínáš úplně nový den. Otevři oči a užij si jej!“

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVílí pohádky na dobrou noc
Inspirativní a okouzlující příběhy, které přinášejí radost, útěchu i poučení

Walace, Karen - Kuenzler, Lou

Synergie Publishing SE, 2013

Napsat komentář