Pravidla aukcí v Klubu knihomolů

aukce
Kromě informací o knižních novinkách, pozvánek na literární akce, recenzí i dalších článků o knihách a literatuře, najdete v Klubu knihomolů také možnost krásné nové knihy získat. Pokud nemáte štěstí při soutěžení, máte šanci knihy vybojovat v aukcích, které pro vás rovněž pořádáme.

Všechny aukce v Klubu knihomolů se řídí níže uvedenými pravidly. Svým příhozem v kterékoli aukci stvrzujete, že jste se s těmito pravidly seznámili a zavazujete se je dodržovat.

 

Komu jsou aukce určeny

Do aukcí se mohou zapojit pouze registrovaní členové Klubu knihomolů starší 18 let. Nemáte-li u nás ještě svůj účet, můžete se kdykoli zaregistrovat. Občanství v ČR není podmínkou pro účast v aukci, uvedené ceny poštovného ovšem platí pouze pro případ zasílání knih na adresu v ČR.

 

Jak aukce probíhají

  • Aukce začínají na vyvolávací ceně, která ve většině případů nepřesahuje 50 % doporučené ceny dané knihy.
  • Na aktuální cenu v aukci lze přihodit pevně dané částky, které jsou v nabídce na stránce aukce. Minimální příhoz je stanoven v závislosti na doporučené ceně knihy.
  • Od 30. června 2016 lze přihazovat také s pomocí automatu. Více informací najdete v článku o automatickém přihazování.
  • Na stránce aukce se uvádí – název knihy v aukci, předpokládaný konec aukce, doporučená cena, aktuální cena v aukci, přezdívka posledního přihazujícího, stručné info o knize a odkaz na stránku s anotací. Návštěvníci webu mají k dispozici také náhled obálky knihy a přehled všech dosavadních příhozů v aukci.
  • Na začátku aukce je stanoven i konec aukce – ten je zpravidla stanoven na 20.00 cca 7–10 dní po začátku aukce.
  • Konec aukce se v závislosti na posledním příhozu posunuje tak, aby aukce byla ukončena 5 minut po posledním příhozu.
  • Je přísně zakázáno uměle navyšovat aukční cenu a přihazovat do výše, kterou není účastník aukce ochoten uhradit. Taktéž je přísně zakázáno přihazovat sám na sebe se zjevným úmyslem o zmaření aukce.

 

Předání vydražených knih

  • Po skončení aukce bude její výherce do deseti pracovních dní kontaktován na email, který uvedl při registraci, a bude mu oznámeno číslo variabilního symbolu, pod kterým uhradí cenu, za kterou vydražil danou knihu, a případný poplatek za poštovné a balné. Číslo účtu pro zaslání platby je 2401233306/2010 (Fio banka).
  • Platbu je třeba uhradit do 10 dnů od zaslání informací o platbě.
  • Vydražená kniha bude výherci aukce zaslána do 10 dnů od uhrazení poplatku.
  • Výherce aukce může za účelem sloučení do jedné zásilky požádat o uložení vydražené knihy u pořadatele aukce po dobu maximálně jednoho měsíce. Po uplynutí jednoho měsíce od ukončení aukce první knihy v plánované zásilce budou všechny vydražené knihy odeslány na adresu dražitele.
  • Každou vydraženou knihu je vždy třeba zaplatit do 10 dnů od zaslání emailu s informacemi o platbě, a to i v případě, že bude součástí společné zásilky.

 

Poštovné a balné

Vydražené knihy lze předat osobně, nebo zvolit zaslání prostřednictvím tří dopravců: České pošty, Balíkovny nebo Zásilkovny.

Osobní předání

  • Výherce může využít osobního odběru v Brně a dalších městech (aktuální seznam viz odkazovaný článek). V tomto případě na mail s informacemi o platbě musí odpovědět, že má zájem tuto službu využít, jinak se předpokládá zaslání poštou. Cena při využití osobního předání je 0 Kč.

Zaslání prostřednictvím Zásilkovny

  • Další možností je zaslání knih prostřednictvím Zásilkovny. Platí se jednotné poštovné a balné 90 Kč až do výše 5 kg za balík (včetně obalových materiálů). Seznam poboček najdete v odkazovaném článku.

Zaslání prostřednictvím České pošty

Vzhledem k dalšímu zdražení od 1. července 2023 dochází k úpravě cen. Bude rozhodovat hmotnost, tloušťka knihy a nově také délka nejdelší strany balíku.

  • Základní poštovné při zaslání jedné knihy činí 85 Kč, u zásilky těžší než 1 kg 90 Kč
  • U knihy, jejíž tloušťka vč. obalových materiálů přesáhne limit 5 cm, činí poštovné a balné 95 Kč, u knih velkých formátů s délkou strany od 35 cm do 50 cm 115 Kč 
  • Poštovné a balné při zaslání dvou a více knih činí 95 , nepřesáhne-li hmotnost limit 2 kg vč. obalových materiálů.

 

Zaslání na pobočku Balíkovny

Česká pošta nově nabízí službu Balíkovna. Platí se jednotné poštovné a balné 70 Kč do celkové hmotnosti balíku 10 kg. Mapu poboček najdete na webu Balíkovny. A podrobnější informace najdete v našem článku.

 

 Ostatní pravidla aukcí

  • Předmětem aukcí jsou výtisky knih propagovaných v Klubu knihomolů. Jedná se o nové knihy, ne recenzní výtisky. (Pokud dojde k poškození při přepravě do redakce KK, bude na to u příslušné aukce knihy upozorněno.) U audioknih jde o fyzická CD.
  • Pořadatel aukce neručí za škody vzniklé při přepravě. (Knihy balíme tak, aby byly ochráněny před poškozením při dopravě, jako jsou např. otlučené rohy, i proti dešti.)
  • Za zásilku, která se vrátí jako nedoručená, bude adresátovi vyplacena zpět cena zaslaného zboží bez poplatku za poštovné a balné. Zásilku lze zaslat znovu pouze poté, co adresát znovu uhradí poplatek za poštovné a balné. Je-li cena poštovného vyšší než 85 Kč (resp. 95 Kč), musí příjemce uhradit poštovné v plné výši.
  • Pokud dražitel knihu nezaplatí v termínu, bude mu zaslán mail s urgencí. Pokud ani na tento mail nezareaguje, ztrácí na knihu nárok.
  • Přehled všech aktuálních aukcí je zveřejněn pod záložkou AUKCE v horním menu.
Doporučení:
Share

Pravidla aukcí v Klubu knihomolů - DISKUZE

Počet reakcí: 73
  1. Alena Badinová Alena Badinová napsal:

    Pro uživatele Jinx: prosím, ozvěte se, mail pro Vás se mi vrátil nedoručený :(

  2. Sporran napsal:

    Knížky dorazily bleskově. Moc děkuji. Zdraví Jitka

  3. omacka napsal:

    Musím říct, že bych osobně velice ocenil, kdyby v aukcích existoval třeba jakýsi filtr na odbornou a naučnou literaturu

  4. viethoa napsal:

    Dobrý den,
    ráda bych se zeptala, zda máte v plánu dát do aukce knihu Křišťálový meč od V. Aveyard (nakladatelství CooBoo). Předchozí díl mě zaujal, tak bych si ráda koupila i pokračování.
    Děkuji za odpověď.

  5. Markéta Markéta napsal:

    Dovolujeme si upozornit na změnu v poštovném při zasílání balíků prostřednictvím Zásilkovny. Změna platí na všechny nové balíky (od dnešního dne).

  6. Zdenka napsal:

    Dobrý den, vyhrála jsem v aukci více knih. Je možné je poslat jednotně a zaplatit tak jedno poštovné nebo je to za jednu knihu jedno poštovné ?
    Díky

    • Markéta Markéta napsal:

      Dobrý den, spojení knih do jedné zásilky je pro nás samozřejmostí. Naší snahou je nabízet nové knihy za co nejlepší možné ceny, k čemuž patří i možnost neplatit na poštovném více, než je nezbytně nutné. Proto nabízíme možnost spojit knihy do jedné zásilky či uložit si knihy až po dobu 1 měsíce a postupně do balíčku přidávat další knihy. Informace k vydraženým knihám Vám přijdou dnes do mailu. Hezký den.

  7. evik159 napsal:

    Dobrý den, v aukci 23.8.2015 jsem vyhrála dvě knihy a dosud mi nepřišla výzva k placení. Přehlédla jsem něco?
    Děkuji za info.

  8. Gudrun Gudrun napsal:

    Dobrý den,
    knihy vyhrané v aukci v pořádku dorazily, děkuji a těším se, až budu mít čas na čtení Lenka

  9. samsonka napsal:

    Dobrý den, během měsíce února jsem vydražila celkem 4 knihy ale nemám žádnou odezvu od p.Glozarové (posílala jsem už 2 emaily ale nemám žádnou odpověď), nemám podklady pro zaplacení vydražených knih…děkuji za odpověď

  10. fotbalista fotbalista napsal:

    Dobrý den chtěla jsem jse jen zeptat vyhrála jsem aukci ta vikingská čarodejnice nebo tak nějak . a zajímalo by mě nikdo mě ještě nezkontaktoval děkuji.

  11. Markéta Markéta napsal:

    Vzhledem ke skokovému zdražení poštovného České pošty jsme upravili ceny poštovného a balného. Ceny jsou aktuální od 7. února 2015. Ceny při zaslání prostřednictvím Uloženky či Zásilkovny zůstávají nezměněny.

Napsat komentář