Veselé vyprávění o malých neposedech

hopsálek
Kdo by nechtěl kamarádit s bytostmi, které se umí proměnovat v různé věci? Nebylo by fajn být zadobře s nějakou kouzelnou postavou? Jaké to je, se můžete dozvědět na stránkách této knihy.

Irena Vorlíčková napsala knihu, již věnovala svým dvěma dcerám Markétce a Irence. Podle jejích slov jí děvčata pomáhala vytvářet hlavní postavy a to v průběhu čtení před spaním. Autorka pak svým holkám slíbila, že jednou příběhy, které jim čítávala, vydá. Jak řekla, tak udělala, a vy teď můžete díky tomu držet v rukách knihu, jež potěší určitě i další spoustu dětí. Třeba zrovna vaše potomky nebo vnoučata.

O ilustrace se postarala Adéla Hroňková. Autorkou je již zmíněná Irena Vorlíčková. Kniha se jmenuje O Hopsálkovi, Jiskřičce a Meluzínce. V České republice ji vydalo nakladatelství Brána v srpnu roku 2012.

Hopsálek a Jiskřička nejsou vůbec tak obyčejní, jak by se mohlo na první pohled zdát. Jsou to ohniví panáčci, kteří mají kouzelné vlastnosti. Dovedou se zmenšovat, až jsou velcí jako uhlíček, nebo naopak zvětšovat. A to pak vypadají úplně jako lidské děti. Proto možná vůbec nepoznáte, že to jsou kouzelné bytosti.

Jejich nejlepšími kamarády jsou skutečné děti Barborka a Štěpánek. Dohromady zažívají báječná dobrodružství plná legrace. Dobrou náladu jim nemůže skoro nic zkazit. Až na jedno strašidlo, které občas malým hrdinům ztrpčuje život.

V každém příběhu je přece vždy nějaká záporná postava. Tou je tady vítr Meluzínka, jenž se objevil při narození malého Hopsálka. Meluzínka škodí, kde může a zlobí děti na každém kroku. Nejvíc touží po tom, aby uhasila věčně poskakující a živé bytosti Hopsálka a Jiskřičku. Ti se však nedají a oplácejí Meluzínce její lumpárny. U žádné společné akce nesmí chybět ani malý pejsek Lumpík, jenž své kamarády provází na cestě za dobrodružstvím. V příběhu také vystupuje hodná babička Štěpána a Barbory. Ta dětem vždy pomůže a naopak kouzelné bytosti občas pomohou jí.

V knize nalezneme plno různých pohádek, které na sebe volně navazují. Nejdříve se dozvídáme o narození ohnivých „dětí“ Hopsálkovi a Jiskřičce. Přečteme si také, kde se vlastně na světě vzala Meluzínka. A pak se společně seznámíme s dětmi a jejich pejskem, a nakonec už jen pozorujeme své hrdiny, jak se potulují a užívají si krásy dětství.

Vydejte se proto na báječnou cestu plnou skvělých zážitků, které můžete prožít společně s hlavními hrdiny. Rodiče i jejich ratolesti zajisté na knize ocení krásné ilustrace, jež doprovází výborné vyprávění.

Vaše děti se určitě nebudou nudit ani minutu. Vyprávění plyne tak rychle jako horská bystřina. Dítka budou toužit po dalších příbězích a je možné, že vás nenechají přestat, dokud se nedostanete až na samotný konec.

Klidně bych ji doporučila i začínajícím čtenářům. Kniha je totiž psána dostatečně velkým písmem, takže si ji malí školáci mohou číst i sami.
Je tedy na vás, pro co se rozhodnete. Ale co si budeme povídat. Není nad čas, jenž strávíte s vašimi dětmi. Nemám pravdu? Proto vezměte publikaci do rukou a běžte svým dětem číst. Zajisté budou rádi, že mohou být se svými rodiči a poslouchat báječnou pohádku, jež je zavede do světa fantazie.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeO Hopsálkovi, Jiskřičce a Meluzínce

Vorlíčková, Irena

Brána, 2012

Napsat komentář