Nenechte si ujít v týdnu od 29. října do 4. listopadu 2012

Nenechte si ujít
Na přelomu října a listopadu si na své přijdou milovníci snad všech literárních žánrů. Vydat se můžete s Arnoštem Vašíčkem za záhadami, Roman Vaněk představí svou zbrusu novou kuchařku a zavítat můžete i mezi ty nejhorší zločince, nebo do daleké Malajsie…

Spisovatel a scénárista Arnošt Vašíček je autorem knihy Ztracená brána, podle které Česká televize natočila také třídílný televizní film. Knihu vydalo nakladatelství Edice ČT ve společnosti AlbatrosMedia v březnu tohoto roku. Autor bude besedovat v Městské knihovně ve Vyškově a dozvíte se také, proč jeho jméno nebylo uvedeno v titulcích tohoto filmu. Povídat si s ním ale můžete i o dalších jeho knihách Ďáblova lest a Strážce duší.
Beseda s Arnoštem Vašíčkem ke knize Ztracená brána
proběhne ve středu 31. října 2012 v Městské knihovně Vyškov od 16 hodin.

Máte-li rádi typickou českou kuchyni a obdivujete kuchařské umění majitele Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka, pak byste si neměli nechat ujít autogramiádu k jeho nejnovější knize Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček, která se uskuteční v Brně. Dokonale propracovaná a obsáhlá publikace nabízí více než 200 receptů české a moravské kuchyně, řazené do sedmnácti sekcí. Kuchařka obsahuje více než 500 špičkových fotografii, které vás krok za krokem dovedou k dokonalým domácím pokrmům. Kniha svým zpracováním nadchne úplné amatéry, ale i profesionální kuchaře.
Autogramiáda Romana Vaňka ke knize Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček
proběhne ve středu 31. října 2012 v knihkupectví Barvič a Novotný v Brně, na České ulici od 17 hodin.

Na středeční odpoledne si nakladatelé nachystali mnoho akcí. Jednou z nich je i ta, jejíž pozvánka letí do Prahy. Přední český psycholog Slavomír Hubálek představí v literární kavárně Academia na Václavském náměstí svou knihu Zpovědník vrahů aneb Příběhy zločinů, života a smrti očima psychologa. Ve své knize vypráví o vraždách a vrazích, které vyšetřoval, anebo k nimž přiřadil jejich psychologický portrét. Líčí, jak musí pokaždé svůj posudek obhájit před soudem, i když je vrahův obhájce velmi často ostrý. Vzpomíná i na zločiny, jež byly kruté, ale které spáchal člověk s téměř nulovou příčetností, a přesto si pak pro něj veřejné mínění vynutilo na justici ten nejvyšší trest…
Křest knihy Slavomíra Hubálka Zpovědník vrahů
proběhne ve středu 31. října 2012 v literární kavárně Academia v Praze od 17 hodin.

Jste-li obdivovateli humoru ve všech jeho podobách, pak si ve čtvrtek 1.listopadu nenechte ujít křest knihy sexuologa a gynekologa Zlatko Pastora, která dostala název Pastorův sexuální slovníček. Jedná se o humorného průvodce světem sexu, který najde své využití třeba v tramvaji, na cestách i ve frontě. Knihu vydává nakladatelství Fragment a pokřtít ji přijde Mahulena Bočanová a Jan Saudek.
Křest knihy Pastorův sexuální slovníček
se koná v Praze, ve čtvrtek 1. listopadu 2012 od 17 hodin v Paláci knih Luxor, na Václavském náměstí.

Po první výpravě na legendární ostrovy v Pacifiku, do oblasti Polynésie čili Mnohoostroví, se slavný cestovatel a etnolog Miloslav Stingl vydává do koutů ještě tajuplnějších. V nakladatelství Jota vychází v těchto dnech druhý díl memoárů z cest do jižních zemí našeho předního cestovatele, etnografa a také čestného náčelníka kmene Kikapú. Miloslav Stingl bude svou knihu podepisovat v Brně. Určitě stojí za zmínku, že první díl titulu Ostrovy krásy, lásky a lidojedů se umístil na druhém místě v soutěži o Nejkrásnější knihu na festivalu cestovatelských filmů, fotografií a publikací GO KAMERA 2012!
Autogramiáda Miloslava Stingla ke knize Ostrovy krásy, lásky a lidojedů
proběhne v pátek 2. listopadu 2012 v Brně, v prodejně KNIHCENTRUM Caffé v OC Olympia od 16 hodin.

Vybrali jste si? Nezapomeňte také nahlédnout do našeho kalendáře akcí, který pro vás pravidelně doplňujeme.

Doporučení:
Share

Napsat komentář