Zasoutěžte si o hon na vraha

sociopat soutez uvod (1)
S Emmou se život příliš nemazlil. Chodí na terapie a snaží se vyrovnat se vším, kvůli čemu necítí žádné emoce. Jedinou komplikaci představuje detektiv Samuel. Ten si totiž vzal do hlavy, že Emma je nebezpečný vrah! Kam až je ochotný zajít, aby dokázal svoji pravdu?

Opravdový vrah, nebo chorobně smýšlející detektiv?

Přemýšleli jste někdy, jaké by to bylo nic necítit? A nejen nic necítit, ale nemít žádné morální zábrany? Nic by nebylo neproveditelné. Žádné hranice by vás nedržely na uzdě.

Sociopatka Emma vypráví příběh o tom, jaké životní zkušenosti z ní udělaly někoho, kdo nedokáže cítit žádné emoce. Chodí na terapie, aby se této diagnózy zbavila, stoupá po kariérním žebříčku a obecně se jí daří dobře. Jediný mráček na obloze představuje Samuel. Detektiv, který si vzal do hlavy, že právě Emma může za velké množství vražd, které se v jejím okolí odehrávají. Snaží se její vinu dokázat tak neoblomně, až se v očích všech stane doslova posedlým. Jeho manželka ho opustí, nejlepší kamarád taky, a když už si myslí, že to nemůže být horší, Emma ho zažaluje a soud ho zbaví hodnosti. On ale ví, že má pravdu, že Emma není jen krásná žena, která má v životě velkou smůlu.

Je to vrah, kterého musí za každou cenu dostat za mříže. Co vše je pro to ale ochotný udělat?

Sociopat

Autor: D. B. Peck

Vydalo: nakladatelství Epocha
Počet stran: 352
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-278-0192-3

Knihu Sociopat do soutěže věnovalo nakladatelství Epocha. Můžete si přečíst celou ukázku.

Ukázka z knihy

Cenila jsem si, že na mě nechce tlačit, ale co by to pak mělo za smysl? Byla jsem tu z důvodu, že celý můj život ovládal někdo jiný než já a toho jsem už měla dost. Nechtěla jsem, aby se znovu opakovalo mé dětství a já se vrátila do období strachu z nějakého vyšinutého chlapa, který si myslel, že nejsem dost dobrá taková, jaká jsem. Nejdřív Bůh a teď Samuel. „Přišla jsem sem kvůli tomu, abych řešila svou situaci. Nevím, proč bych neměla mluvit o tom, kvůli čemu tu jsem. To bych jen ztrácela drahocenný čas nás obou.“Bylo trochu ironické, že jsem si vzala několik minut na to, abych si vše promyslela a právě tuhle větu zformulovala. Byla jsem chodící klišé. Jsem taková, už co pamatuju. Věděla jsem, že slova mají větší váhu než cokoliv jiného na světě. Musím být opatrná, která zrov­na použiju. Jak chci situaci ovlivnit.Stačilo použít jedno slovo špatně a lidé na vás změnili názor, nebo dokonce s vámi přestali mluvit úplně.Fascinovali mě ti, kteří si tohle neuvědomovali. Chodili po světě a chrlili slova na všechny strany bez toho, aby přemýšleli, a přitom stále žili. Lidé si o nich mysleli své, šeptali své, ale nikdo jim neřekl pravdu do očí. Stále žili.

O autorce

D. B. Peck je rumunsko-česká autorka, která si myslela, že po rozsáhlé čtenářské kariéře nebude nic těžkého napsat knihu. Je. Nemá žádné děti, kterými by se tu chlubila, ani úžasnou kariéru, kterou by oslnila. Vyzkoušela různé práce a snad všechny sporty, jen aby zjistila, že její pravá a zároveň první láska jsou knihy. Užijte si její debutovou knihu a na viděnou u té další.

(Zdroj informací: Epocha)

epocha

Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila a její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.

Vyhrajte knihu Sociopat

Emma, mladá a krásná žena, nemá v životě příliš mnoho štěstí. Samuel, policejní detektiv, je přesvědčený o tom, že Emma je nebezpečný zločinec. A hodlá to dokázat za každou cenu. Kdo z nich ale tento boj může doopravdy vyhrát?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Epocha vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Sociopat vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Sociopat, která
probíhá od 24. května do 6. června 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Sociopat

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSociopat

Peck, D. B.

Epocha, 2024

Napsat komentář