Zelený čtvrtek na vlně fantasy

tipy ctvrtek fantasy (1)
Na velikonoční čtvrtek jsme pro vás vybrali knižní novinky z fantasy světa. Na své si přijdou i ti, kteří dávají přednost komiksovému provedení, nudit se však nebudou ani milovníci klasického románového stylu. Tak hurá do toho, na sváteční dny volna se kniha jistě bude hodit!

Hlavní hrdince prvního příběhu dělají společnost především knihy. Jednoho dne ale přijde nečekaná změna a Ajumi se rázem ocitá na místě plném prapodivných bytostí i lidí s nadpřirozenými schopnostmi…

Ajumi vede osamělý život a věří tomu, že ji žádné velké dobrodružství nečeká. Jenomže pak se v jednom okamžiku všechno změní a ona se ocitne ve světě, kde fantazie nemá hranic! S mámou si nerozumí a táta zmizel neznámo kam. Jedinými dobrými společníky se zdají být knihy a smyšlené příběhy v nich. Až jednoho dne přijde dopis, který ji zve na tajemné setkání. Ajumi se tak vinou okolností ocitne v neznámém světě, kde existují ty nejroztodivnější bytosti, a především Saigami – lidé, kteří mají nadpřirozené schopnosti. Ajumi netuší, jak se dostat domů, a tak se rozhodne pokračovat do města Zaosz se svými novými přáteli, kteří se chystají složit zkoušky, aby se z nich stali právoplatní Saigami. Během této cesty se sama o sobě dozví něco nového a konečně pochopí, že aby mohla doopravdy žít, musí se přestat bát a důvěřovat svojí intuici. Saigami je první díl dobrodružného komiksu inspirovaného mangou a spadá mezi publikace Saturday AM TANKS, které spojuje díla světových umělců a ty nejzajímavější LGBTQ a kulturně odlišné postavy.

Saigami

Autor: Seny
Přeložila: Eliška Škorpíková

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 134×190 mm
ISBN: 978-80-7413-594-1
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Saigami vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

Saigami ukazka 2

Můžete si prolistovat celou ukázku.

O autorce

Seny (Andrea Otília Viorálová) je evropská LGBTQ autorka, která se narodila a vyrostla v maďarském městě Pécs. Díky svému online projektu Saigami se na poli západní mangy aktivně pohybuje už přes deset let. Ve svých příbězích usiluje o reprezentaci rozmanitých LGBTQ postav nebo silných ženských hrdinek, které by mohly čtenáře inspirovat. Je jednou ze zakladatelek Saturday AM.

Zdroj informací: Zoner Press

————————————————

Tvorbu Františka Kotlety zřejmě dlouze představovat nemusíme, protože všichni, kteří milují právě fantasy o něm už jistě slyšeli. A tak si můžeme společně užít jeho další příběh.

Sexuální magie je sexy. Tedy pokud o ní čtete v ženských časopisech. Když ale narazíte na svého prvního démona, který se vás pokusí zotročit pro své choutky, dojde vám, že místo tantrické masáže potřebujete ostrý meč a bouchačku plnou nábojů. Tomáš Kosek tohle všechno už dávno ví. Je totiž tak trochu jiný detektiv. Místo podvodníků a záletníků řeší démony, magii, zombie, čarodějky, sukuby a děsivé artefakty. A poslední dobou jako by mu práce přibývalo. Kotletův oblíbený hrdina přináší další várku literární swingers party a s ní pořádnou dávku humoru a sexu.

Poslední tango v Havaně

Autor: František Kotleta

Počet stran: 392
Vazba: brožovaná
Formát: 110×181 mm
ISBN: 978-80-278-0150-3
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Poslední tango v Havaně vydalo nakladatelství Epocha.

Ukázka z knihy

I funkcionáři strany, která se pořád oficiálně hlásila k vědeckému materialismu, chodili za kněžkami a kněžími, kterých bylo na ostrově plno. Sám Fidel Castro se z počátku své politické kariéry nechával vidět na santérijských obřadech a víry svého lidu využíval navzdory komunistické doktríně. Slavná je třeba scéna z ledna 1959, kdy mu během jeho prvního přímého televizního proslovu k národu „nečekaně“ přistála na rameni bílá holubice. Byl to majstrštyk jeho propagandy, protože bílá holubice je symbolem Obatala, božského krále.

Můžete si přečíst celou ukázku.

O autorovi

František Kotleta (*1981), civilním jménem Leoš Kyša, je rodák z Bruntálu, spisovatel, jesenický Mauglí a řezník, ale hlavně jeden z nejúspěšnějších autorů nejen fantastiky, ale české literatury obecně. Autor trilogie Bratrstvo krve, románů Vlci, Lovci, Příliš dlouhá swingers party, Velké problémy v Malém Vietnamu, dilogie Perunova krev a tetralogie Spad, Poločas rozpadu, Rázová vlna a Řetězová reakce. Jeho tituly bourají žebříčky bestsellerů mixem akce, hlášek, násilí, strhujícího děje a sexu. Tady nebudete přemýšlet, tady se budete bavit. Díky velkému zájmu jsou všechny jeho knihy pravidelně dotiskovány a řadu z nich si můžete pořídit i v audiopodobě. Pod civilním jménem vyšla loni také autorova kniha Sudetenland.

Zdroj informací: Epocha

————————————————

Další kousek bude evidentně plný mrtvol a taky upírů. Těšit se můžete na budování jedné netradiční armády a o strach, napětí i dobrodružství tady rozhodně nouze nebude. Jak asi celý příběh nakonec dopadne?

Smrtislav a Valkýra čelí novému nepříteli – baronu Mstislavovi, který je odhodlán přivést zpět na svět děsivé Beztvářné a buduje si za tím účelem strašlivou armádu. Kromě toho se Mstislav chystá získat nového spojence (pokud ho dokáže vzkřísit z mrtvých) – příšerného Groteska, odpudivé monstrum, o němž vyprávějí dávné legendy. Jakmile je Mstislav na svobodě, začnou se po celém Irsku objevovat mrtvá těla a upíři. Najednou jako by se téměř všichni chystali zabít Valkýru a dvojice odvážných detektivů čelí dosud největší výzvě. Co když ale skutečná hrozba číhá na Valkýru ještě blíž?

Detektiv Kostlivec 2: Hra s ohněm

Autor: Derek Landy
Přeložil: Pavel Kaas

Počet stran: 264
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-276-0581-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Detektiv Kostlivec 2: Hra s ohněm vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

Zabočili na O’Connell Street, minuli Spire a Pearseův památník. Ničema seděl vzadu a stěžoval si, že má pouta příliš utažená. Byly čtyři hodiny ráno. Valkýra potlačila zívnutí. Loni touto dobou by byla zachumlaná v posteli a zdálo by se jí o… no, prostě o tom, o čem se jí tenkrát zdávalo. Teď bylo všechno úplně jinak a ona měla štěstí, když se jí podařilo spát v noci alespoň pár hodin. Pokud nešla po šílencích, jako je tenhle Ničema, trénovala magii, a pokud netrénovala magii, cvičila se v boji, buď se Smrtislavem, nebo s Tanitou Dračicí.V současnosti byl její život mnohem více vzrušující, mnohem zábavnější a mnohem nebezpečnější. Jednou z hlavních nevýhod jejího nového života bylo, že už jen zřídka mívala sladké sny.

Podívejte se na kompletní ukázku.

O autorovi

Derek Landy je irský spisovatel. Než napsal svůj dětský příběh o ostře oblečeném kostlivci, napsal scénář k zombie filmu a vražednému thrilleru, ve kterém všichni zemřou. Naučil nespočet dětí, jak se bránit, v naději, že si vybuduje vlastní soukromou munchkinovu armádu. Pevně ​​věří, že čekají na jeho výzvu k útoku proti jeho nepřátelům (ve skutečnosti žádné nepřátele nemá, ale předpokládá, že se dříve nebo později objeví). Derek žije na předměstí Dublinu a důvod, proč píše svůj vlastní životopis, je ten, že konečně může o sobě mluvit ve třetí osobě, aniž by vypadal pompézně nebo nepříčetně. V roce 2023 vyšel první díl knihy Detektiv kostlivec: žezlo prapředků.

Zdroj informací: harpercollins.com

————————————————

Hlavní hrdinové Fate a Tutor mají problém. A to ne jeden. Při pátrání po dvojici zmizelých je čeká řada komplikací, se kterými nepočítali, ale jsou odhodláni se s nimi poprat. Mohou však vyhrát proti přesile těch, kteří se jim snaží jejich plány překazit?

Fate (mág, který se vzdal magie) a Tutor (lovec démonů, který je už neloví) pátrají po dvou zmizelých mladících a jako vždy šlápnou do vosího hnízda. Zničehonic se ocitnou v boji na život a na smrt s mocným šlechticem, jeho psychopatickým synem, letkou čarodějnic, magickými asassiny a podzemními hrůzami guilských kanálů. Pátrání po pravdě je dovede až k Řezníkovi z Guile, který své oběti porcuje a v pytlích posílá po vodě do města. Ale nebezpečí hrozí i doma.

Decimus Fate a Řezník z Guile

Autor: Peter Flannery
Přeložila: Miroslava Polová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7684-238-0
Doporučená cena: 489 Kč

Knihu Decimus Fate a Řezník z Guile vydalo nakladatelství Triton.

Ukázka z knihy

Teď pádil guilskými uličkami a napínal všechny síly, aby jim unikl. Hlavně tomu nomádovi v karmínovém hábitu. Ta hrůzná tajemná postava měla sice zavázané oči, ale seržant byl přesvědčen, že vidí skrz zdi. Už mu docházel dech. Zahnul do úzké boční uličky. Medicejští strážní se mihli kolem a běželi dál po hlavní. Seržant se přitiskl k vlhké kamenné zdi, kde vládl hluboký stín, poslouchal a čekal, až dusot běžících nohou utichne v dálce. Z obličeje mu kapal pot, ale konečně mohl úlevou vydechnout. Ztratil se jim. Opatrně vykoukl z úkrytu, ale ještě minutku počkal, než tmavou úzkou uličku opustí. Teď věděl, že vloupat se do medicejského sídla byla hrubá chyba. Madam de Lorni má jedinou možnost, jak svému synovi pomoci. Musí to nahlásit úřadům a doufat, že Medicejští neuplatí konstábly a soudce.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Peter Flannery bydlí v malé vesnici ve skotských hranicích se svou ženou a dvěma mladými chlapci. Vyrostl na předměstí Stockportu a prožil typicky šťastné dětství, což pravděpodobně znamená, že se nikdy nestane velkým spisovatelem. Ale to je v pořádku, protože jeho ambicí je prostě psát knihy, které lidi baví. Jeho „kariérní dráha“ nebyla konvenční, ale po celou tu dobu psal… úzkostné básně typického teenagera, povídky a první románové pokusy, ručně psané na linkovaný papír Je nevyléčitelný snílek a je pro něj fyzicky nemožné vypnout představivost; něco, co považuje za požehnání i prokletí. Vyšla už jeho knihy Decimus Fate a talisman snů nebo Bitevní mág.

Zdroj informací: web autora


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSaigami

Seny

Zoner Press, 2024

zobrazit info o knizePoslední tango v Havaně

Kotleta, František

Epocha, 2023

zobrazit info o knizeDetektiv Kostlivec 2: Hra s ohněm

Landy, Derek

Slovart, 2023

zobrazit info o knizeDecimus Fate a Řezník z Guile

Flannery, Peter A.

Triton, 2024

Napsat komentář