Holmesovi znovu na stopě

holmes-3+4-nahled
Vydejte se po stopách Sherlocka Holmese v další komiksové knize z Meanderu! Čekají další dva příběhy – Stín pochybností a Paní ze Scutari – které vás mimo Londýn zavedou i do Francie. Pusťte se do dobrodružné, napínavé a graficky krásně zpracované knihy, která vás rozhodně nebude nudit!

Watson pátrá ve francouzském městě Pau, kam Holmesova rodina jezdívala na letní byt, a objeví tam záhadný akvarel, který jej navede na zcela čerstvou stopu! Amatérský detektiv Wiggins mezitím hledá jistého doktora Dudleyho Parkse, mimořádného lékaře, jehož minulost je neoddělitelně propojena s Holmesovým otcem. Do hry vstupují dávná tajemství a osoby známé i nečekané: mezi nimi třeba i samotná Florence Nightingalová, živoucí britský poklad z nejdrahocenějších, všemi milovaná ošetřovatelka a reformátorka zdravotní péče.

Pokračování příběhu o britském impériu, jeho největším detektivu a neochotě smířit se se ztrátou provleče své čtenáře spodinou Londýna i osudnými chvílemi dějin, zavede je do vojenské nemocnice ve Scutari i do přístavu v Balaklavě.

Cecilovi s Brunschwigem trvalo dlouhých sedm let, než k svému fantasticky započatému holmesovskému opusu připojili další kapitoly. Přesvědčte se sami, že to čekání stálo za to.

Kniha obsahuje dvě původně samostatně publikovaná alba Holmes 3 a 4.

Holmes III. + IV.

Autoři: Luc Brunschwig, Cecil
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 235×335 mm
ISBN: 978-80-87596-69-2
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Holmes III. + IV. vydalo nakladatelství Meander.

Nenechte si ujít i první dvě části komiksového Holmese!

Ukázka z knihy

holmes-3+4-ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

Edice Pro Emu

Ediční řada Pro Emu je průkopnicky věnovaná modernímu komiksu. Jako první zde vyšla kniha Lucie Lomové Anča a Pepík zasahují (2006), obsahující příběhy dvou myší, které v devadesátých letech vycházely ve Čtyřlístku. V této edici vydává nakladatelství Meander také oceňované zahraniční komiksy, které tak zpřístupňuje českému čtenáři. Najdete zde rovněž knihy Dobrou noc, Planetko!, Velký mokrý balónek, Profesorova dcera nebo Pajasan a další.

Zdroj informací: nakladatelství Meander


Meander je nezávislé nakladatelství, které se s velkou péčí věnuje originální umělecké tvorbě pro děti a mládež, zejména původní tvorbě a autorské knize, klade přitom velký důraz na výtvarné pojetí titulů. Snaží se vydávat knihy, z nichž bude dětem a mladým lidem jasné, proč se vůbec říká „krásná literatura“. S Meandrem spolupracovali nejen respektovaní autoři (od Violy Fischerové přes Jiřího Stránského, Ludvíka Vaculíka až po Václava Havla), ale také začínající literáti, kteří v Meandru debutovali (například Petr Nikl, z něhož časem vyrostl autor Knihy roku v soutěži Magnesia Litera).

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHolmes III. + IV.

Brunschwig, Luc

Meander, 2016

Napsat komentář