Získejte půlnoční ďábelský příběh

prah soutez uvodni (1)
Štěpán žije ve světě, kde pravda už nikoho nezajímá. Obyčejní lidé se bojí, mocní mají úplně jiné starosti a on sám žije z profitu vlivného otce. Ale ani to nemusí trvat věčně… Otázkou je, jestli se tomu sám hlavní hrdina dokáže postavit čelem.

Překročit Práh není jednoduché

„Může pravda zmizet?“ Odpověď na tuhle otázku je schovaná líp než nedopalek doutníku na večírku nekuřáků. A stojí o ni vůbec někdo?

V ulicích Práhu, města, které přežilo válku, zajímá pravda málokoho. Prostí lidé tu žijí v bázni a pokoře, aby na sebe neupozornili všemocná evangelia, která rozhodují o životě a smrti. A v temných uličkách přežívají ti, kterým v žilách koluje probuzená moc. Jsou opovrhovaní a zatracovaní. Kvůli nim město nespí. Kvůli nim se umírá.

Štěpán Kastner na tohle všechno zvysoka kašle. Za zadkem má vlivného otce a před sebou dráhu nicnedělání a obrážení prážských výčepů. Pak ale stačí docela nevinné rozhodnutí – a on zjistí, že za pozlátkem barů číhá ďábel. A ten si servítky nebere. Tak co, odvážíte se překročit práh?

Práh

Mezi půlnocí a ďáblem
Autor: Petr Urban

Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Formát: 110×180 mm
ISBN: 978-80-278-0133-6
Doporučená cena: 459 Kč

Knihu Práh do soutěže věnovalo nakladatelství Epocha.

Ukázka z knihy

Chodník má železnou příchuť. Prach, který je všude kolem, stoupá Filovi do nosu a nutí ho ke kašli. Následky zakázaných nauk, které užil, jej dusí neviditelnými drápy a on v tu chvíli chápe, proč prosťáci za tohle malefiky nenávidí. Cítí parfém matky dítěte, když cosi vystrašeného šeptá své malé ratolesti a vede ji pryč. Holčičce podle pachu potu nebude víc než šest let. Přes vlnu bolesti, jíž ho maleficio trestá, cítí cosi sladkého a voňavého. Slyší, jak nedaleko s jemným plesknutím něco drobného dopadá na mokrou zem.

Můžete si přečíst kompletní ukázku.

O autorovi

Petr Urban (*1985) toužil psát už od třetí třídy, ale pak ho na mnoho let pohltilo divadlo, larpy, deskové hry… Až z toho všeho nakonec začal učit. Své první povídky rodák z Vršovic publikoval v průběhu let v různých sbornících – soutěžních i jiných (O lahvičku MiruvoruO loutnu barda MarigoldaZrození Modrého měsíceÚsvit nových bohů). Je také autorem několika divadelních her (Divadlo pro slepé, Křídla) a sbírky básní s názvem Básně k pohlazení. Práh: Mezi půlnocí a ďáblem je jeho románovou prvotinou.

(Zdroj informací: Epocha)

epocha
Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila a její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.

Vyhrajte knihu Práh: mezi půlnocí a ďáblem

Štěpán žije ve stínu svého otce, což mu poskytuje více než prominentní způsob života. Jeho chyba ho však může stát víc, než by se ze začátku mohlo zdát… Možná i všechno, co má.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Epocha vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Práh: mezi půlnocí a ďáblem. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Práh: mezi půlnocí a ďáblem
probíhá od 22. března do 4. dubna 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Práh: mezi půlnocí a ďáblem

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePráh
Mezi půlnocí a ďáblem

Urban, Petr

Epocha, 2024

Napsat komentář