Nenechte si ujít v týdnu od 1. do 7. dubna 2024

nenechte_si_ujit
I o velikonoční neděli vám přinášíme tipy na zajímavé literární akce. V následujícím týdnu si nenechte ujít třeba autorský večer Davida Růžičky či autorské čtení autorů nominovaných v některé z beletristických kategorií výročních knižních cen Magnesia Litera. 

Patříte k milovníkům úspěšné ságy o Angelice (např. Angelika – Světla a stíny Paříže a Angelika – Popravený u Notre-Dame), která byla též zfilmovaná? Navštivte třeba hned v úterý 2. dubna pobočku Černá Pole Knihovny Jiřího Mahena a prohlédněte si výstavu o životě manželů Golonových – autorů této slavné ságy.

Ve středu 3. dubna můžete zajít na představení knihy Záhadné předměty jesenických sbírek. Informuje čtenáře o různých předmětech ze tří okresů (Jeseník, Šumperk, Bruntál), které souvisí se záhadami, legendami či různými mýty. Akce začíná od 17.00 v Literární kavárně Academia na Václavském náměstí.

Na středu 3. dubna pro vás Městská knihovna v Praze připravila autorský večer Davida Růžičky. Napsal devět básnických knih a také jednu pohádkovou, která se vztahuje k místu jeho dlouholetého bydliště v Uhříněvsi. Během večera vám představí svou tvorbu – provede vás svými básněmi a dalšími texty a nakonec přidá i zmíněnou uhříněveskou pohádku. Buďte v Domě čtení na ulici Ruská v 18.00.

A v Praze ještě zůstaneme: ve středu 3. dubna zajděte do Knihovny Václava Havla, kde ze svých knih budou číst autoři nominovaní v některé z beletristických kategorií výročních knižních cen Magnesia Litera. Využijte příležitosti a seznamte se s jejich tvorbou. Autorské čtení začíná v 19.00.

Přesuneme se do Brna: znáte nakladatelství Cosmopolis, které vzniklo na jaře roku 2015 a je součástí zavedeného nakladatelského domu Grada? A víte, jaké knihy pod touto značkou vycházejí? Zastavte se kterýkoli dubnový den (nejdříve však ve středu 3. dubna) na pobočce Ořešín Knihovny Jiřího Mahena a vyberte si některý z titulů od tohoto nakladatelství.

Hledáte tip na zajímavý příběh, ale neorientujete se v knižní nabídce? Přijďte ve čtvrtek 4. dubna do Knihovny Jiřího Mahena v Brně – na pobočce Královo pole se od 14.00 můžete seznámit s novinkami na knižním trhu a vybrat si ten pravý příběh právě pro vás.

Ve čtvrtek 4. dubna se v Městské knihovně v Praze můžete zúčastnit dalšího setkání čtenářského klubu. Mluvit se bude o finské literatuře – především o spisovatelce Johanně Sinisalo a jejích fantastických a vědecko-fantastických románech (např. Jádro Slunce), v nichž kriticky nahlíží hierarchické kategorie západní společnosti. Setkání začíná na pobočce Korunní v 18.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář