Nenechte si ujít v týdnu od 25. do 31. března 2024

nenechte_si_ujit
I poslední březnový týden je nabitý akcemi, které byste si rozhodně neměli nechat ujít. Těšit se můžete třeba na besedu s Veronikou González, seminář zaměřený na J. R. R. Tolkiena či veřejné čtení pro děti z knihy Jak být slušný jako drak?.

V pondělí 25. března se v Knihovně Jiřího Mahena v Brně můžete zúčastnit úvodního pořadu mezinárodního literárního projektu Křižovatka Střed. Během večera s Kētosem představí česky mluvící vídeňský spisovatel, překladatel a nakladatel Ondřej Cikán své nakladatelství a vlastní tvorbu. Čtení bude dvojjazyčné, ale znalost němčiny nebude zapotřebí. Přijďte do ústřední knihovny na Kobližné v 17.00.

V úterý 26. března se v Knihovně Jiřího Mahena v Brně můžete setkat s Veronikou González – autorkou čtenáři oceňovaného vztahového románu Mezi nimi. Jde o intimní zpověď tří sester a jejich matky, která chce pro své dcery jen to nejlepší. Jenže se vůbec nezajímá, co vlastně chtějí ony… Beseda začíná v ústřední knihovně na Kobližné v 18.00.

Příznivci J. R. R. Tolkiena, který se proslavil mimo jiné pohádkovým příběhem Hobit, by měli ve středu 27. března dorazit do Městské knihovny v Praze. Koná se zde seminář zaměřený na tohoto legendárního spisovatele, který povedou Alexandra Brocková a Felix Geisler z Fakulty humanitních studií UK. Znáte životní poému J. R. R. Tolkiena? Zaposlouchejte se do písní jiného světa. A objevte motivy, které spojují fantasy se starými eposy. Buďte v Domě čtení na ulici Ruská v 18.00.

Ve středu 27. března se v Praze uskuteční autorské čtení čtyř autorů nominovaných v některé z beletristických kategorií výročních knižních cen Magnesia Litera. Svou tvorbu vám představí v Knihovně Václava Havla v 19.00.

Chcete lépe poznat řeckou literaturu? Využijte ve středu 27. března jedinečnou příležitost, kterou vám nabízí Městská knihovna v Praze. Seznámíte se s několika řeckými autory: kromě Nikose Kazantzakise (napsal např. částečně autobiografický román Řek Zorba) zazní jména jako třeba Panos Karnezis (román Večírek), Margarita Karapanou (román Náměsíčník), Myrto Azina Chronides nebo Konstantinos Kokosis. Dorazte do ústřední knihovny v 18.00.

Protože se blíží Velikonoce, připravily knihovnice z Knihovny Jiřího Mahena v Brně velikonoční soutěž pro děti. Navštivte knihovnu a hledejte vajíčko schované na regále – ukrývá v sobě drobnou odměnu! Poslední možnost máte na pobočce Medlánky ve středu 27. března od 13.00 do 18.00.

A ani tentokrát nezapomeneme na čtení pro nejmenší – dorazte s dětmi od 4 let ve čtvrtek 28. března do brněnské Knihovny Jiřího Mahena. Těšit se můžete na knihu Jak být slušný jako drak? od Štěpánky Sekaninové. Díky roztomilému dráčkovi se společně s Popelkou naučíte základy etikety! Čtení začíná na pobočce Lesná v 16.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

 

Doporučení:
Share

Napsat komentář