Získejte napínavý příběh z pera Petera Maye

zimni hrob soutez uvod (1)
Pokud jste příznivci kriminálek, jednu pro vás máme! Vyšetřování nečekaného nálezu mrtvoly však tentokrát probíhá v budoucnosti a zcela netradičně jej bude doprovázet enviromentální problematika. I s tímto spojením se oblíbený autor vypořádal skvěle. Posuďte sami…

Podivná vražda ve stínu klimatické katastrofy

Jaké mrazivé tajemství se vrah snažil uložit jednou provždy k ledu?

V roce 2051 čelí naše planeta hrůzostrašným následkům klimatické katastrofy. Nejhůř postižené pobřežní státy zalilo moře, z rovníkové Afriky a Asie prchají před nesnesitelným vedrem do mírného pásu dvě miliardy lidí, zatímco většinu povrchu Skotska postihla vlivem zániku Golfského proudu nová doba ledová. Když meteoroložka Addie objeví při pravidelné pochůzce zmrzlé tělo, z něhož se vyklube pohřešovaný investigativní novinář George Younger, dostane případ na starost její otec, s nímž už dobrých deset let – od smrti matky, která si vzala život – nepromluvila. Detektiv-inspektor Cameron Brodie nasedne do vodního taxi, cestou ze zaplaveného Glasgow přibere soudní lékařku Sítu Royovou a spolu míří do liduprázdného hotelu na Skotské vysočině, aby ohledali reportérovu mrtvolu. Když je však silná bouře připraví o spojení i o možnost úniku, je vyšetřovatel s čerstvě diagnostikovanou rakovinou nucen čelit nejen přízrakům z vlastní minulosti, ale i vrahovi odhodlanému nadobro pohřbít děsivé tajemství.

Napínavý thriller zasazený do autorova rodného Skotska ozvláštňuje environmentální tematika, která se odráží v prorockých obrazech možné budoucnosti.

Zimní hrob (audiokniha)

Autor: Peter May
Přeložila: Linda Kaprová
Interpret: Daniel Bambas

Vydalo: OneHotBook
Délka: 9h 3m
Vydáno: 02/2024
ISBN: 8594169486598

Přečtěte si více informací o audioknize Zimní hrob, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství OneHotBook. Můžete si poslechnout ukázku.

OneHotBook

Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

O autorovi

Peter May (*1951) je úspěšný skotský romanopisec a detektivkář pochází z Glasgow, nyní však žije a tvoří v jižní Francii. Původně se živil novinařinou (psal pro The Scotsman a The Glasgow Evening Times), ale poté, co získal uznání jako televizní scenárista, se rozhodl vstoupit na čistě spisovatelskou dráhu. Celosvětové renomé si vydobyl šestidílnou sérií čínských thrillerů jako BěžkyněPekingský rozparovač, Hadohlavec, Čtvrtá oběť, Sál smrti a další s detektivem Li Jenem a patoložkou Margaret Campbellovou, k níž se posléze ještě vrátil povídkou Svatba duchů. Mezi jeho další populární díla patří volná trilogie ze skotského souostroví Vnější Hebridy, zahrnující tituly SkálaMuž z ostrova Lewis a Šachové figurky (česky 2013–2014), a románová série Akta Enzo (česky od roku 2006). Oblibu si získal i samostatnými romány Ostrov Entry, Umrlčí cestaÚtěkOchráním těKaranténaTichá smrt či Muž bez tváře (česky od roku 2015). V češtině autorova díla vydává nakladatelství Host a OneHotBook jim dává audioknižní podobu. O autorově tvorbě podrobněji na www.petermay.info.

(Zdroj informací: OneHotBook)

Interpret

Daniel Bambas (*1980) je český herec. Prkna, jež znamenají svět, ho vábila už jako dětského eléva v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích. Před absolutoriem DAMU (2004) získal angažmá v Divadle na Vinohradech, kde působí dodnes. Hostuje však i na mnoha jiných scénách (Městské divadlo Mladá Boleslav, Národní divadlo Brno, Komorní činohra, 3D company), je činný ve filmu (Bolero, Svatba na bitevním poli ad.), v televizi (seriály Velmi křehké vztahyOrdinace v růžové zahradě, UliceŠkola pro život, Specialisté), v dabingu i v rozhlase. K jeho nejvýraznějším kreacím patří „kalhotková role“ renesančního tragéda Edwarda Kynastona v mladoboleslavské inscenaci Krás(k)a na scéně, která mu vynesla Cenu Thálie 2017 za mimořádný činoherní výkon, a dále postava herce Piláta v TV minisérii Past. Hovoří třemi dalšími jazyky a je vyznavačem amatérského šermu.

(Zdroj informací: OneHotBook)

Vyhrajte stažení audioknihy Zimní hrob

Meteoroložka Addie objevuje náhodně mrtvolu a vyšetřování okolností vraždy se ujímá její otec, se kterým Addie od smrti matky nemluví. Když je vyšetřovatel odříznut od spojení s okolním světem, ještě netuší, s čím vším se bude muset vypořádat.

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát audioknihu Zimní hrob, kterou si stáhne z portálu Audiolibrix. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Zimní hrob
probíhá od 16. února do 1. března 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 stažení audioknihy Zimní hrob

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZimní hrob (audiokniha)

May, Peter

OneHotBook, 2024

Napsat komentář