Nenechte si ujít v týdnu od 4. do 10. března 2024

nenechte_si_ujit
I v březnu se můžete těšit na různé literární akce – opět je z čeho vybírat! Nenechte si ujít například setkání čtenářského klubu, čtení pro nejmenší, přednášku B. Th. Jozefa Bajusze či setkání s autorkou Ivou Hadj Moussa. 

V Knihovně Jiřího Mahena v Brně se v rámci akce Březen, za kamna vlezem můžete v úterý 5. března seznámit s knižními novinkami z domácí i zahraniční produkce. Na pobočce Ivanovice se od 15.00 můžete dozvědět, zda již vyšel nový příběh od vašeho oblíbeného autora či autorky.

V Knihovně Jiřího Mahena v Brně nezapomínají ani na děti: v úterý 5. března se koná další čtení pro nejmenší. Nad knihou Co dělají pocity? od Tiny Oziewiczové si děti popovídají o emocích a poté si procvičí barvy – prostřednictvím barevných PET víček a jejich ukládáním na předtištěné předlohy. Buďte na pobočce Medlánky v 15.30.

Městské knihovně v Praze se můžete ve středu 6. března v rámci akce autorský večer setkat s Ivou Hadj Moussa – autorkou knih Šalina do stanice touha, Hlavně na to nemysli, Démon ze sídliště, HavířovinaTěžké duše, která vyšla letos v únoru. Kromě psaní se paní Hadj Moussa věnuje psychoterapii dětí a dospívajících, psaní reklamních textů, článků a fejetonů (přispívá například do časopisů Vlasta, Marianne, Page). Spolumoderuje podcast Poslouchej mě, pokouší se kreslit vtipy, miluje metal a psy. Přijďte do Domu čtení na ulici Ruská v 18.00, jistě půjde o velmi inspirativní setkání.

Víte, která kniha je označována za „knihu knih“? Správně, přece Bible! A pokud se o ní chcete dozvědět více, neměli byste si ve středu 6. března v Benešově nechat ujít přednášku B. Th. Jozefa Bajusze. Koná se ve studovně městské knihovny od 18.00.

A v Benešově ještě zůstaneme: chtěli byste si s někým popovídat o knížkách, které jste v poslední době přečetli? Ideální příležitost vám nabídne čtenářský klub, jehož setkání se uskuteční ve čtvrtek 7. března. Určitě získáte i mnoho skvělých tipů na příběhy, které podle ostatních účastníků stojí za přečtení. Začátek je v 18.00Kafé Patro.

Jiného setkání čtenářského klubu se můžete zúčastnit ve čtvrtek 7. března také v Městské knihovně v Praze. Mluvit se bude o knihách současného českého spisovatele Petra Stančíka, držitele ceny Magnesia litera a oblíbeného autora dětských knih. Znát můžete například jeho knižní sérii o Jezevci Chrujdovi (např. Jezevec Chrujda a jak přetekla trpělivost), leporelo Ohou? Kolik má kdo nohou?, dobrodružnou interaktivní pohádku s prvky dětského hororu Mrkev ho vcucla pod zem, frašky Andělí vejce a Nulorožec. Setkání začíná na pobočce Korunní v 18.00.

A na závěr tu máme ještě jednu akci, která potěší děti do 5 let. Přijďte s nimi v pátek 8. března do Knihovny Jiřího Mahena v Brně. Připraveny budou zajímavé knihy, hračky a také dílnička, kde si děti mohou vytvořit něco pěkného. Akce začíná v 10.00 na pobočce Nový Lískovec.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář